Reha Denemeç Kimdir? & Hakkında Bilgi

1961 Yılında dünyaya gelen Reha Denemeç, Türk Siyasetçi ve iş adamı olarak tanınmaktadır. Reha Denemeç hakkında bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Reha Denemeç Kimdir? & Hakkında Bilgi

Reha Denemeç Biyografisi

20 Mayıs 1961 yılında, Elazığ’da doğan Reha Denemeç Milli Eğitim Bakanlığı’nda, bakan yardımcılığı görevine başladı. Göreve başlaması ile birlikte de internette en çok aranan kişiler listesine girdi. İşte Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Reha Denemeç hakkında merak edilenler.

Reha Denemeç Biyografisi


Reha Denemeç Ekonomi Alanında Yüksek Lisans Yaptı

Elazığ doğumlu bakan yardımcısı Denemeç, ODTÜ ekonomi bölümünü bitirdikten sonra, yüksek lisans için Amerika’ya gitti. ABD University of Delaware’de yine ekonomi alanında mastır eğitimi aldı. Daha önce de hazine ve kamu bankaları denetleme mevkilerinde çalışan Reha Denemeç, Milli Eğitim’deki görevine fiilen başladı. Denemeç yabancı dil olarak İngilizce’yi çok iyi biliyor. Ayrıca evli ve 2 çocuk babası.

Reha Denemeç


Reha Denemeç Devlet Planlama Teşkilatında Görev Yaptı

Reha Denemeç ilk olarak 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı’nda görevlendirildi. 1987 yılından sonra ise dış ticaret, planlama, hazine, kamu bankalarından ve özelleştirmeden sorumlu Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. Kısa bir süre sonra da Müşavir olarak bu alandaki görevine devam etti. Başak Sigorta Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu ve Ataköy Otelcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 1997 yılında ise Devlet Planlama Teşkilatı’nda Genel Sekreter Yardımcılığı ve Vekilliği görevini üstlendi.

Reha Denemeç


Reha Denemeç Siyasi Hayatı

Reha Denemeç Ak Parti önemli kurucu üyelerinden biri. 2001 yılında hem Türkiye, hem de Orta Asya’da faaliyetler yürüten, farklı alanlarda yatırımları ile gündeme gelen özel bir şirkette üst düzey yönetici konumuna getirildi. Ayrıca aynı yıl Küresel Hareketler İçin Parlamenterler Uluslararası kurul üyelerinden biri oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyelerinden biri olduktan sonra Genel Başkan Danışmanı olarak bu parti bünyesinde görev yaptı. 22. Ve 23. Dönem de ise Ankara Milletvekili seçilerek faaliyetlerini sürdürdü.

Reha Denemeç

Önerilen İçerik;

Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.