Recep Niyaz Kimdir

Recep Niyaz, 1 Ocak 1995’de Denizli’de dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türk Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Recep Niyaz Kimdir

Recep Niyaz Biyografisi

Recep Niyaz’ın Kulüp Kariyeri

Recep Niyaz, küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında doğduğu kentin takımı olan Denizlispor’da başladı. 7 sene boyunca gelişimini burada alt yapı seviyelerinde tamamladıktan sonra 2010 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

recep niyaz fenerbahçe

Bir sezon Fenerbahçe’nin alt yapısında forma giyen Recep, 2011-2012 sezonun Aykut Kocaman’ın istediği ile A takıma yükseltildi. İlk sezonda sadece 3 maçta forma giyen Recep, 2012-2013 sezonunda hem A2 takımında hem de A takımda yer aldı. A takımda 7 maçta forma giyen genç futbolcu, sezon sonunda Türkiye Kupası’nı kazandı. 2013-2014 sezonunda daha çok maçta forma giyip kendisini geliştirmesi için Bucaspor’a kiralık olarak gönderildi. Bir sezon forma giydiği takımda 29 maça çıkıp 4 gol attı ve herkesin beğenisini kazandı. Sezon sonunda Fenerbahçe’ye geri döndü ve gelişimini devam ettirmesi için bu sefer PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’a kiralandı. Aynı performansını burada da devam ettiren Recep, takımı ile 33 maça çıkıp 5 gol attı. Süper Lig’e çıkma aşamasında takımı ile girdiği play off mücadelesinde elenerek saf dışı kaldı. Sezon sonunda ise Fenerbahçe’ye geri döndü. 2015-2016 sezonunda Fenerbahçe takımı ile çalışmalara başladı.

Recep Niyaz’ın Milli Takım Kariyeri

Recep Niyaz, milli formayı ilk olarak 2008 yılında Türkiye U-15 takımının kadrosuna davet edilerek giydi. Burada 8 maçta forma giydikten sonra U-16 takımına davet edildi. Sonraki yıllarda ise sırasıyla U-17, U-18 ve U-19 milli takım kadroların yer aldı.

Recep Niyaz’ın Başarıları

Ziraat Türkiye Kupası: Şampiyon 2013-2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.