Recep Konuk Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Milletvekili olan Recep Konuk, 1956 yılında Konya’nın Çumra İlçesinde doğmuştur
Recep Konuk Kimdir

Recep Konuk’un Eğitim ve Çalışma Hayatı

Konya Selçuk Üniversitesinden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme okudu. Şanlıurfa’da öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı 1985 yılında iş hayatına atıldı. Zirai ürünler ve tarım makineleri ticareti yaptı.1994 yılında Çumra Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker, 2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına, daha sonra sırasıyla Şeker Kurumu, Milli Kooperatifler Birliği ve Şeker Kurulu Üyeliklerine seçildi.

3 yıl süreyle Kazakistan’ında Konya Fahri Konsolosluğunu üstlendi. Kanun gereği milletvekili adayı olabilmek için Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanlığından Şubat 2015’te istifa eden ve halen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiren Konuk’a, Selçuk Üniversitesi tarafından 2009 yılında Türk Tarım Sektörüne ve ülke ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle fahri doktorluk beratı verildi.

Recep Konuk, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Karaman Milletvekili olarak meclise girmiştir. Aynı zamanda TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Konuk, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.