Reçelli Kurabiye Tarifi

Bu yazımızda, daha önceki kurabiye tariflerinden üzerindeki lezzeti ile ayrılan ve pastanelerde oldukça fazla tüketilen reçelli kurabiyeyi sizlerin huzuruna sunduk. İşte tarifi…
Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • Çilek reçeli
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Hindistan cevizi
     

Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Klasik kurabiye yapımından farkı bulunmaktadır. Sadece, son kademede fırına atmadan önce üstünde oluşan hafif çukur bölgeye reçel dökülmektedir. Hazırlanması 25 dakika, pişirilmesi de 30 dakika sürmektedir. Siz de bu lezzeti sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Reçelli Kurabiye Adım Adım Hazırlanışı

  1. Reçelli kurabiyenin yapımına başladığınızda ilk olarak yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın ve sarısını derin bir kabın içerisine kırın.
  2. İçerisine yumuşamış margarin, vanilin, kabartma tozu, toz şeker ve unu da ekleyip yoğurmaya başlayın.
  3. Daha sonra, unu azar azar ilave edin ve kıvam elde edene kadar eklemeye devam edin.
  4. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakıp iyice yoğrulmasını sağlayın.
  5. Hazırladığınız hamuru 20-25 dakika buzdolabında dinlendirip tekrar çıkarın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha koyun ve elinizle yuvarlayın.
  6. Ardından, bir kaseye yumurta beyazı, diğer bir kaseye de Hindistan cevizi dökün. Yuvarladığınız kurabiyeleri ilk olarak yumurta beyazına, daha sonra da Hindistan cevizine bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  7. Bu aşamadan sonra, ortalarına su şişesinin kapağı ile çukur oluşturun ve tepsiyi, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika pişirin.
  8. Daha sonra fırından çıkarıp, çukur oluşturduğunuz kısımlarına reçel döküp tepsiyi tekrar fırına verin ve 10 dakika daha pişirip sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.