Realme 7 Teknik Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Çin merkezli Realme geçtiğimiz ekim ayında yeni telefonunu duyurdu. İşte Realme 7 akıllı telefonu hakkında detaylı bilgiler ve incelemesi.
Realme 7 Teknik Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Uygun fiyatı ve performansı ile kullanıcıların yüzünü güldürmeyi başaran Realme 7, ülkemizde bir hayli popüler bir telefon olmayı başardı. İçeriğimizde fiyat performans oranıyla dikkatleri üzerine çeken bu cep telefonunu sizler inceledik.

İşte güçlü donanımlara sahip Realme 7’nin teknik özellikleri ve incelemesi.

Teknik Özellikler
İşlemciMediaTek Helio G95
Depolama64 GB ve 128 GB
RAM4 GB, 6 GB ve 8 GB
Pil5000 mAh
Arka Kamera64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP
Ön Kamera16 MP
Ekran6.8 inç
İşletim SistemiAndroid 10
Ekran TipiIPS LCD
Amazon
Fiyatını Gör
Realme
Cep Telefonu
Aradığın
Fiyatı Gör

Kullanıcı Yorumları

👤 Oldukça kaliteli bir telefon. Son zamanlarda Android tarafında çok kaliteli telefonlar çıkmaya başladı. Bu telefonda onlardan birisi. Fiyatına göre çok iyi bir telefon. U**** H.

👤 Realme markasını uzun zamandır takip ediyordum. Bütçeme uygun bir telefon çıkardığı anda tercih ettim ve çok memnunum. Herkese tavsiye ederim. T**** B.

İncelemesi

1. MediaTek Helio G95 yonga setini kullanan Realme, ana işlemci olarak 8 çekirdekli 2.05 Ghz ARM Cortex-A76 modeline yer vermiştir. Bu işlemciye ek olarak 1 adet 2.0 Ghz gücünde bir adet yardımcı işlemci bulunmaktadır.

Realme 7 işlemcisi

2. 6 GB Ram belleği ve 64 GB dahili depolama ile satışa çıkan Realme 7, isteğinize göre seçebileceğiniz farklı Ram veya depolama seçenekleri mevcuttur. İsterseniz telefona hafıza kartı takarak saklama alanını 256 GB’a kadar yükseltebilirsiniz.

Realme 7 Ram

3. 900 MHz hızında çalışan Mali-G76 MC4 grafik işlemcisine sahip olan Realme 7, ön ve arka olmak üzere toplam 5 kameraya sahiptir. Arka kameraları sırasıyla 64 MP + 8 MP + 2 MP + 2 MP çözünürlüğünde eklenmiştir. Cihazın son kamerası ise ön tarafında bulunan 16 MP’lik kamerasıdır.

Realme 7 grafik işlemcisi

4. Bu kameralar sayesinde 4k 30 FPS video kaydı, yavaş çekim ve porte modu gibi birçok özelliği kullanabilirsiniz. 6.5 inç büyüklüğünde olan ekranı 1080 x 2400 piksel çözünürlüğünde görüntü kalitesi sunar ve IPS LCD teknolojisine sahiptir.

Realme 7 kamera

5. 83.16 % ekran gövde oranına sahip Realme 7, 196.5 gram ağırlığındadır. Telefon 162.3 mm boy, 75.4 mm en ve 9.4 mm kalınlık ölçülerine göre üretilmiştir. Model beyaz ve mavi olmak üzere 2 farklı renk seçeneği mevcuttur.

Realme 7 ekran gövde oranı

6. Telefonun yan kısmında yer alan parmak izi okuyucusunu kullanarak telefonun kilidini çok çabucak açabilirsiniz. Realme 7’nin suya ve toza karşı dayanıklılığı yoktur. USB Type-C kablosu takarak telefonla bağlantı kurabilirsiniz.

Realme 7 parmak izi okuyucusu

7. 5000 mAh geniş bataryası size tüm gün içinde fazlasıyla yetecektir. 48 saat konuşma süresi sunan bu pili 30 W güç ile hızlı şarj özelliğinden yararlanabilirsiniz. Tek dezavantaj olarak görülen kısmı ise kablosuz şarj desteklememesidir.

Realme 7 batarya

8. Android işletim sistemi kullanan Realme 7, kullanıcı arayüzü olarak realme UI eklemiştir. Ultra güç koruma ve ekran yansıtma gibi özellikleri telefonun kullanışını artırmaktadır.

Realme 7 işletim sistemi

9. Geçtiğiniz ekim ayında duyurulan Realme 7, ülkemizde 2.900 Türk Lirası ve 3.000 Türk Lirası arasında satılmaktadır.

Realme 7 Fiyat

Benzer Tavsiye Önerileri
Samsung Galaxy M31 İncelemeXiaomi Redmi 8 İnceleme
Amazon
Fiyatını Gör
Realme
Akıllı Telefon
Aradığın
Fiyatı Gör

Realme 7 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İçeriğimizin bu kısmında Realme 7 hakkında merak edilen soruları cevaplayacağız. İşte Realme 7 hakkında sıkça sorulan sorular ve cevapları.

Realme 7 su geçiriyor mu?

Realme 7 cihazında herhangi bir suya dayanıklılık sertifikası bulunmamaktadır. Bu yüzden telefonunuzu kullanırken daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Realme 7'de hızlı şarj var mı?

Realme 7'de hızlı şarj desteği bulunuyor. Cihaz, 30 W'a kadar hızlı şarjı destekliyor. Bu sayede kısa süre içerisinde telefonunuzu şarj edip işlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Realme 7'de 5G desteği var mı?

Realme 7'nin iki farklı seçeneği bulunuyor. Bu seçeneklerden birisinde 5G desteği bulunuyor. Dolayısıyla Realme 7'nin dilerseniz 5G desteğine sahip telefonunu alabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.