Reading'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 150 bin nüfusa sahip olan Reading İngiltere'nin önemli merkezlerinden biridir. Reading'in tarihi, turistik ve gezilip görülmesi gereken alanlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Reading'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Basildon Park

Aşağı ve Yukarı Basildon köyleri arasında yer alan tarihi bir kır evidir. Şu anda Ulusal Güven (National Trust) tarafından yönetilmektedir. Ev Sir Francis Sykes için 1776 ile 1783 yılları arasında inşa edilmiştir. Palladyanizm ve Neo-Klasizm mimari sitillerini yansıtan yapı, ünlü mimar John Carr tarafından dizayn edilmiştir. 1783 yılında açılan ve kullanılmaya başlanan ev 20. yüzyılın başında kamuya açılmıştır. Şehrin turizmine canlılık katan Basildon Park farklı mimarisi ve mükemmel çevre düzeniyle büyük ilgi görmektedir.

basildon-park.jpg


Forbury Bahçeleri

forbury-bahceleri.jpg

Berkshire ilçesinde bulunan kamusal bir parktır. Park Reading Manastırı'nın karşısında bulunmaktadır. Forbury Bahçeleri'nde 19. yüzyıla dek fuarlar düzenlenmekteydi. Çeşitli ağaç ve çiçek türleriyle büyüleyici bir ambiyans yaratan parkın içerisinde geniş yürüyüş ve bisiklet yolları vardır. Burada birçok heykel bulunmakla birlikte en büyük ilgiyi Maiwand Aslan Heykeli görmektedir. 


Reading Müzesi 

reading-muzesi.jpg

Şehrin önemli bölgelerinden Berkshire'de hizmet veren Reading ve çevresinin tarihine ışık tutmaktadır. Bölgede gerçekleştirilen kapsamlı kazılarda elde edilen buluntuların galeriler halinde sunulduğu müze 1883 yılından bu yana hizmet vermektedir. Alfred Waterhouse tarafından tasarlanan müze binası, 1875 ve 1879 yılları arasında inşa edilmiştir. Arkeolojik, jeolojik, doğal tarih eserlerinin ağırlıkta olduğu müze her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.


Reading Manastırı

reading-manastiri.jpg

Reading'in merkezinde Berkshire bölgesi içerisinde bulunan harabe halindeki bir manastırdır. I. Henry tarafından 1121 yılında inşa ettirilen manevi yapı, manastır Aziz Meryem ve Aziz John Evangelist'e ithaf edilmiştir. Yaklaşık 900 yıllık dev bir tarihi yansıtan yıkık manastır bölgenin önemli sembollerinden biridir. Reading seyahatlerinin öncelikli adreslerinden biri haline gelen Reading Manastırı'nı muhakkak ziyaret edin.


Wokefield Park

wokefield-park.jpg

Berkshire yöresinde yer alan tarihi ve turistik alanlardan biridir. Günümüzde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Wokefield Park Sir John Soane tarafından tasarlanmış harika bir yapıdır. Kale görünümlü Ortaçağ evi Reading'in en fazla turist alan mekanlarındandır. 1560 yılında inşa edilen bina birkaç kez el değiştirmiş ve daha sonra özel mülk olmaktan çıkmış devletin eliyle yönetilmeye başlanmıştır. 2015 yılında büyük bi yangınla ağır hasar gören yapı, kapsamlı bir restore geçirmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.