Ravza Kavakcı Kan Kimdir

Ravza Kavakcı Kan, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 1. Bölge Milletvekilidir.
Ravza Kavakcı Kan Kimdir

Ravza Kavakcı Kan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1993 yılında Dallas’da yer alan Teksas Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği lisansını tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde Avrupa Çalışmaları bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. Doktora eğitimini ise Washington DC’deki Howard Universitesi’nde tamamladı.

1994 yılında Türkiye’nin ilk elektronik bilet sistemi olan AKBİL Projesi mühendis ekibinde ve Müşteri Hizmetleri kurucu şefi olarak Belbim A.Ş.’de iş hayatına başladı 2008’de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği’nden fon alan ilk projesinde proje koordinatörü olarak çalıştı. İstanbul Ulaşım A.Ş. Proje Müdürlüğü’nde çalışmıştır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde dersler vermiştir.  

Ravza Kavakcı Kan’ın Siyasi Hayatı

1998 yılında Fazilet Partisi ile siyasi hayata giriş yapan Kan, 2001 yılına kadar Fazilet Partisi İstanbul Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlığını yürütmüştür. 1999 seçimlerinde Bahçelievler Belediye Meclis üyesi adaylığı yapmıştır. Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyesi olmanin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ile de çalışmalar yapmıştır.  

Ravza Kavakcı Kan,  25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

Kan, evli ve bir çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.