Raul Jimenez Kimdir

Raul Jimenez, 5 Mayıs 1991’de Meksika’nın Tepeji kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Meksika Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Raul Jimenez Kimdir

Raul Jimenez Biyografisi

Raul Jimenez’in Kulüp Kariyeri

Raul Jimenez, futbol kariyerine ilk olarak ülkesinin ekiplerinden biri olan America takımının alt yapısında başladı. 1988 yılından 2011 yılına kadar burada alt yapı takımlarının neredeyse hepsinde forma giydi. Burada gösterdiği etkili oyun sayesinde teknik ekibin dikkatini üzerine çekti ve 2011 yılında as takıma davet edildi. Bu sayede profesyonel kariyerine başlayan tecrübeli futbolcu, 2014 yılına kadar 96 maça çıkıp 36 kez fileleri havalandırdı.

raul jimenez atletico madrid

Oynadığı oyun ile birçok Avrupa kulübü tarafından transfer teklifi alan Raul Jimenez, 2014-2015 sezonunda İspanyol kulüplerinden Atletico Madrid’e 10,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonunda Atletico Madrid ile 28 maça çıktı. Sezon sonunda ise İspanya Süper Kupası’nı kazanma başarısı ile lig kariyerini tamamladı. Burada sadece bir sezon oynadıktan sonra 2015-2016 sezonunun başında ise Portekiz ekiplerinden Benfica’ya 9 Milyon Euro’ya transfer oldu. Sezona etkili giriş yapan Raul Jimenez, takımı ile beraber yeni sezonda maçlara ilk 11’de çıkmaya başladı.

raul jimenez benfica

Raul Jimenez’in Milli Takım Kariyeri

Raul Jimenez, milli formayı kariyerinde ilk kez Meksika U-23 takımında giydi ve burada 13 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene burada oynadığı futbol ile performansı beğenildi ve 2013 yılından itibaren 38 maça çıkıp 8 gol attı. Bu süre içerisinde takımı ile birçok organizasyonda sahne aldı.

Raul Jimenez’in Başarıları

America

Meksika Ligi: 2013

Atletico Madrid

İspanya süper kupası: 2014

Milli Takım

Meksika U23

Toulon Turnuvası: 2012

Yaz Olimpiyatları: 2012

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.