Rasta Saç Nedir, Bakımı Nasıldır, Evde Rasta Nasıl Yapılır?

Son yıllarda rasta saçlar bir hayli popüler oldu. İçeriğimizde yeni bir tarz oluşturan rasta saç hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
Rasta Saç Nedir, Bakımı Nasıldır, Evde Rasta Nasıl Yapılır?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Rasta, son dönemlerde oldukça popüler olan saç modellerinden biridir. Dünyanın farklı kesimlerinde daha önce gördüğümüz rasta, Türkiye’de bazı ünlülerin yapmasından sonra gittikçe trend olmaya başladı.

Yaz aylarında sıkça bu modeli uygulayan Serenay Sarıkaya, rasta saç modeli ile en çok konuşulan isimlerden biridir. Ünlü oyuncu dışında da yine farklı magazin kesimlerinde de tercih edilen saç modeli, evde de yapılabileceği gibi uzmanlık gerektiren bir model olduğu için daha çok kuaför desteği alınarak yapılabilen modellerden biridir. Peki rasta nedir? Rasta saç modeli nasıl yapılır? Evde rasta saç nasıl yapılır? İçeriğimizde tüm bu sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Rasta Nedir?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Rasta, saçların zincirleme yöntemi ile bütünleştirilerek tasarlandığı bir modeldir. Siyahi insanlarda sık gördüğümüz bu model, Türk modasına girdiğinden bu yana fazlaca tercih edilen modellerden biri olmaya başladı. Hippi ve kendini özgür hissetmek isteyenlerin daha çok tercih ettikleri bu model, saçların tutamlara ayrılarak profesyonelce burgular şekline getirilerek elde ediliyor.

Rasta Saç Modeli Nasıl Yapılır?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sadece kadınların değil, erkeklerin de tercih ettikleri saç modellerinden biri olan rasta, güzel bir görünüme sahip olsa da yapımı sanıldığı kadar kolay değildir. Her şeyden önemlisi, uzmanlık gerektiren bir saç modeli olduğu için destek alınmadan yapılması kesinlikle beklendiği gibi sonuçlar vermeyebilir. Bu nedenle rasta saç yaptırmak istiyorsanız ya çok bilgili olmanız ya da bu işten anlayan bir uzmandan destek almanız gerekir.

Rasta, uzmanlık gerektiren bir model olduğu için genellikle kuaförlerde ya da saç bakım merkezlerinde uygulanan bir saç modelidir. Geçici şekilde yapılabildiği gibi 6 ile 10 ay arasında kalabilecek şekilde de uygulanabilmektedir. Tabi bu modeli daha uzun süre kalıcı hale getirmek isteyenler de olabilir. Bunun için ise yapılması gereken şey, rasta yaptırdıktan 6-7 ay sonra yeni çıkan saç diplerine de modelin uygulanmasıdır. Bu şekilde yapıldığında, uzun süre boyunca saçlarınızın sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

Evde Rasta Saç Nasıl Yapılır?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Profesyonellik gerektirmesine rağmen bu konuda kendini güvenen kadınlar da olabiliyor. Evde rasta yapımı konusunda bilgi sahibi olanlar, biraz zorlansalar da bu modelin altından kalkabilirler. Şimdi sizlere evde rasta saç yapımında uygulamanız gereken adımları maddeler halinde sıralayarak daha kolay bir şekilde saçlarınıza bu modeli vermenize yardımcı olacağız. İşte evde rasta saç yapımının adımları…

1. Öncelikle saçlarınızı inceliğine veya kalınlığına göre tutamlara ayırın.

2. Saçlarınızı tutamlara ayırdıktan sonra türeleme işlemi yapın.

3. Saçlarınızı türeleme işleminden geçirdikten sonra tığlama aşamasına geçin. Tığlama işlemi, saçların daha hacimli görünmesini sağladığı için uygulanmaktadır.

4. Saçlarınızın daha kabarık ve hacimli görünmesini isterseniz tığ yerine balmumu kullanabilirsiniz.

Rasta Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Güzel bir saç modeli olmasının yanında bakımının zor olduğunu bilmeniz gereken rasta için son derece titiz davranmanız gerekir. Kepeklenme ve yağlanma probleminin sık yaşanmasından dolayı bu saçlara özel bir bakım gerekiyor.

Rasta saçın en sıkıcı tarafı, kuaförden çıktıktan sonra 1 ay boyunca saçların hiçbir şekilde yıkanmaması gerektiğidir. Bu da bazı kadınlar için ciddi sorunlara neden olabiliyor. Ancak bu modelden vazgeçmek istemeyenler, saçlarını yıkamak yerine kuru şampuan ile temizleyebilirler.

Saçlarınızı ilk kez yıkadığınızda muhtemelen ferahlama hissi ile karşılaşacaksınız. İlk yıkama bu saç modeli için çok önemlidir. Bol suyla yıkanması ve saçları yıkarken kepeğe karşı etkili şampuan tercih etmenizi öneririz.

İlginizi Çekebilir
Kepeğe Karşı Etkili Şampuan Önerileri

Rasta Saç Kimlere Yapılır?

Rasta Saç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Son dönemlerin popüler saç modelleri arasında yer alan ve her yaştan genç bayanın uyguladığı rasta, daha çok sıcak tenli kadınlara yakışıyor. Ancak açık tenli kadınlar yapamaz diye bir kural da yok. İşin doğrusu rastanın kendine yakıştıran herkesin tercih edebileceği bir saç modeli olduğunu söyleyebiliriz. Karar vermeden önce bakımı konusunda karşılaşacağınız zorlukları göz önünde bulundurarak karar vermenizi tavsiye ederiz.

Rasta saç modeli hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri verdik. Dilerseniz aşağıdaki içeriğimize göz atarak size yakışabilecek diğer saç modellerini inceleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
2024'ün En Güzel Kadın Saç Modelleri

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Saç Bakım Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiParlaklık10/9.9
2Dax SupergroYoğun10/9.7
3Herbal Science Boom ButterHacim10/9.6
4Kerastase Elixir UltimeDolgunluk10/9.8
5Okay Keratin SmoothDökülme Karşıtı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünü Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Saç Bakım Ürünleri

Rasta saç ile ilgili bilinmesi gerekenlerden yukarıda bahsettik. Bu kısımda ise saç bakımında kullanmanız gereken ürünleri inceleyeceğiz. İşte en etkili saç bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize son zamanlarda çevremizden de duymuş olabileceğimiz Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. Rasta saçlar bakımı oldukça zor olan saçlardır. Vitamin ve mineral bakımından zengin formülü sayesinde saçın kökten uca kadar bakımını yapan ürün, rasta işlemi yüzünden hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlıyor. İçeriğindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçın besin ihtiyacının tamamını karşılayan şampuan aynı zamanda kepeğe karşı etkin bir mücadele veriyor. Bu sayede saçlarımız kısa süre içerisinde hem daha sağlıklı hem daha canlı bir görünüme kavuşur.

2. Dax Supergro

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki botanik yağlar sayesinde saçı kökten uca kadar besleyerek kırılmış ve yıpranmış saçların onarımını yapan bakım yağı, bu sayede saçlarımızın daha sağlıklı olmasını destekliyor. Yoğun vitamin bulunan formülü sayesinde saçın uzama hızını arttıran ve yeni kök oluşumuna destek olan ürün, kısa süre içerisinde daha hacimli saçlara sahip olmamıza yardımcı oluyor. Ayrıca hafif yapısı sayesinde ağırlık yapmayan bakım yağının saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve canlı bir yapıya kavuşmasını sağladığını belirtelim.

3. Herbal Science Boom Butter

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Rasta saçlara bakım yaparken kullanabileceğiniz bir diğer ürün ise Herbal Science Boom Butter'dir. Bu saç bakım yağı ilk kullanımdan itibaren saçın kökten ucuna kadar temizliğini yaparak kepek ve deri döküntülerinin ortadan kalkmasını sağlıyor. 7 mükemmel yağın birleşimiyle elde edilen bu ürün, saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayarak kırılma ve yıpranma oluşumunu önlüyor. Son olarak saç dökülmesinin nedenlerini ortadan kaldıran bakım yağının kepeğe karşı da etkili olduğunu söyleyelim.

4. Kerastase Elixir Ultime

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Kerastase
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Kerastase markasının ne kadar kaliteli bir saç bakım ürünü üreticisi olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. UV filtresi sayesinde saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı koruyan Kerastase Elixir Ultimate aynı zamanda saçın 96 saate kadar elektriklenmesini engelliyor. İlk kullanımdan itibaren mat saçların parlaklığını 8 kata kadar açabilen bakım yağı, bu sayede daha canlı ve güzel gözüken saçlara sahip olmanızı sağlıyor. Ayrıca saçın nem dengesini sağlayan ürünün saçlarınızı daha yumuşak ve kontrol edilebilir hale getireceğini belirtelim.

5. Okay Keratin Smooth

en iyi saç bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okey Keratin
Saç Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Okay markasının Keratin Smooth ürünüyle bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren saçlara mükemmel bir yumuşaklık sağlayarak daha kolay şekil verilebilir hale getiren Okay Keratin Smooth, içerdiği keratinle saçın hasar görmüş bölgelerini onarır. Saçın nem dengesini sağlayarak daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını destekleyen ürün aynı zamanda saçın parlaklığını arttırıyor. Bu sayede saçlarınız hem daha parlak hem de daha güzel gözükür.

Rasta için en iyi ürünler hangisi?

Rasta sonrası saçınıza iyi gelecek birbirinden kaliteli rasta bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Dax Supergro, Herbal Science Boom Butter, Kerastase Elixir Ultime, Okay Keratin Smooth saçı rahatlatan rasta ürünleri olarak tercih ediliyor.

Rasta saç yıkanır mı?

Rastalı saç bilinen aksine yıkanabilmektedir. Rastalı ya da rastasız farketmeden tüm saç yıkama işlemlerinde öncelik olarak saç derisinin temizlenmesi önemlidir. Saç derisinde biriken yağ, toz ve kir kalıntılarının arındırılması gerekmektedir. Rastalı saçta da deriye ulaşabildiğiniz sürece sorun yoktur.

Rasta ne kadar süre kalır?

Profesyoneller tarafından yapılan rasta saçın ömrü değişiklik gösterebilir. Kişinin saçlarına nasıl bakım yaptığına göre değişiklik gösteren rasta saçın ortalama ömrü ise 6 ile 10 ay arasındadır. Eğer saçlarınızın dip kısmı uzarsa yeniden ucuz maliyetle rasta yaptırabilirsiniz.

Rasta saç nasıl yapılır?

Rasta saçın profesyonel eller tarafından yapılması daha sağlıklıdır. Saç telleri bütünleşerek burgulara dönüştürülür. Tüm saç tellerinin burgulu bir şekilde ilerlemesi gerekir. Rastaların ortalama ömrü 6 ile 10 ay arasıdır. Saçların uzama hızına göre değişiklik gösterebilir.

Geçici rasta nedir?

Geçici rasta önceden hazırlanmış olan rasta burguların saç köklerinize takılması işlemine verilen isimdir. İstenildiği zaman çıkartılabilir. Saçların gerçek bir rasta şekline bürünmesini sağlar. Geçici olduğu çok zor anlaşılır.

Rasta saç pis mi?

Rasta saçların kirli olduğu algısı tamamen yanlıştır. Görüntü itibari ile kirli bir görünüme sahip olsalar da aslında temizdir. Toplum tarafından rasta saçlar çok fazla sevilmez. Bazı insanlar tarafından rasta saça hala daha önyargı ile yaklaşılsa da yavaş yavaş çoğu insan rasta saçları kabullenmeye başlamıştır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.