Rasim Arı Kimdir? & Hakkında Bilgi

1975 Yılında Nevşehir de dünyaya gelen Rasim Arı, uzun yıllar Ak Partiye hizmetlerde bulunmuştur. Rasim Arı'nın hayatı hakkında bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Rasim Arı Kimdir? & Hakkında Bilgi

Rasim Arı Biyografisi

2019 Mart yerel seçimlerine çok az bir zaman kala Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyeler için Ak Parti Belediye Başkan adaylarını birer birer açıkladı. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılmış olan törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir Belediye Başkanı aday ismi olarak Rasim Arı'yı gösterdi. Peki, Nevşehir Belediye Başkanı adayı Rasim Arı kimdir?

Rasim Arı


Rasim Arı Kimdir?

Rasim Arı, 1975 Nevşehir'de doğmuştur. Evli ve iki çocuk sahibidir. 1989 senesinde Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu'ndan eğitim hayatına başlayan Arı, 1993 ile 1996 senelerinde Pendik İmam Hatip Lisesi'nde öğrenimine devam etmiştir. 2001'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi'nde İletişim bölümünde yüksek lisans programını bitirmiştir. İngilizce ve Arapça dillerini bilmektedir.

Rasim Arı Kimdir0


Rasim Arı Siyasi Yaşamı

Uzun yıllar boyunca siyaset ile son derece yakından ilgili olan Rasim Arı, siyaset yaşamına Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı görevi ile başlangıç yapmış olup, 2007 senesinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Nevşehir Milletvekilliği kapsamında adaylığını belirtmiştir.

Rasim Arı Siyasi Yaşamı


Rasim Arı'nın Bulunduğu Görevler

Maltepe Gençlik Kolları görevinin ardından 2002'de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın hususi danışmanlığı görevine getirilen Rasim Arı, bürokrasi yaşamını Nimet Çubukçu ile Güldal Akşit bakanlarının danışmanı olarak devam ettirmiştir. Uzun bir çalışma ve görev yaşamına sahip olan Nevşehir Belediye Başkanı Adayı Rasim Arı, 2011 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevini yürütmüştür. Aynı zamanda Rasim Arı, 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine atanmıştır. Buradaki başarılı bir yönetim sürecinden sonra Adalet ve Kalkınma Partisi kulislerinde ismi sık sık anılmaya başlayan Rasim Arı, 9 Kasam 2018 tarihinde Nevşehir Belediye Başkanlığı için Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini bırakmak durumunda kaldı.

Rasim Arı'nın Bulunduğu Görevler

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum