Blu TV'de İzleyebileceğiniz Ramy Dizisi Hakkında Yorumlar

Sadece Blu TV’de izleyebileceğiniz dizilerden biri olan Ramy dizisi hakkında bilgileri ve izleyici yorumlarını bir araya getirdik. İşte biyografi eğlenceli bir hikayeyi anlatan Ramy dizisi hakkında bilgiler.
Blu TV'de İzleyebileceğiniz Ramy Dizisi Hakkında Yorumlar

Ramy Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler & İzleyici Yorumları ve Oyuncu Kadrosu

Hulu yapımcılığında ortaya çıkan ve ülkemizde sadece Blu TV üzerinden izleyebileceğimiz Ramy dizisini detaylıca inceledik. Mısır’dan Amerika’ya giden genç bir adam üzerinden bazı zorlukları ve farklılıkları anlatan dizi eşsiz senaryosuyla eleştirmenlerden tam not aldı. Müslüman bir ailenin hiç bilmedikleri yerlerde tamamen farklı kültürlerle karşı karşıya kalmaları ve bu hayata alışma süreçleri diziye komedi katsa da aynı zamanda düşündüren bir yapım. İşte bu inceleme dizi içeriğimizde Ramy Hakkında bilinmesi gerekenler, izleyici yorumları ve dizi eleştirisini sizlere sunuyoruz


1. Ünlü Komedyen Ramy Youssef’in hem yönetmenliğini yaptığı hem de başrolünde yer aldığı Ramy dizisinde Amerika’ya taşınan Mısır asıllı bir Müslüman ailenin hikayesi anlatılıyor.

BLu TV


2. Dizinin ana merkezinde ise Amerika’da büyümüş olmasına rağmen geleneklerine ve dinine bağlı kalmayı başaran Ramy’nin yaşadığı arada kalmışlık sendromudur. Artık yetişkin bir insan olan Ramy nasıl yaşaması gerektiğine ne yapması gerektiğine ve hangi yoldan gideceğine karar vermesi gerekiyor.

BLu TV


3. Arkadaşlarından biraz daha farklı bir hayata sahip olan Ramy bu karmaşa içerisinde yapmak istediği tek şey ise dizide modern olarak tanımlanan hayat tarzına geçmektir. Yani Ramy’nin istediği Amerika’lı gençler gibi aşık olmak, aileden ayrı evde yaşamak, iş bulmak, para kazanmak v.s gibi şeylerdir.

Blu TV


4. Dizide ana karakterimiz Ramy’nin hayatını, inancını, aklını ve aşkını sorguladığı sıralarda komedi dolu olaylar sarmalına düştüğünü görmekteyiz. Diziye renk katan bu sahnelerin yanı sıra dram dolu olaylar da Ramy dizisinde yer yer veriliyor.

NEtflix


5. Sadece Ramy değil tüm ailesi de onun gibi İyi bir Müslüman Amerikalı aile olma çabası içerisine girmişlerdir. Ancak onlar içinde bu süreç o kadar kolay olmayacaktır.

Netflix


6. Her bölümü ayrı ayrı sinema filmi olacak kadar kaliteli ve özgün bir senaryoya sahip olan Ramy dizisinin oyuncu kadrosunda Ramy Youssef ile birlikte Amr Waked, Mohammed Amer ve Hiam Abbass rol almıştır.

NEtflix


7. Başta Hiam Abbass olmak üzere ortaya konan oyunculuk performanslarıyla adından söz ettirmeyi başaran Ramy dizisi IMDb’de de 8.0’lık yüksek bir puan almıştır.

Blu TV


Ramy Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları

İzleyici 1:

Öncelikle Ramy acayip derecede kendinizle ilişkilendirebileceğiniz bir karakter. Samimiyetinden ödün vermeyen, fakat hayatın akışı içerinsinde dini mevzularda arada kalıp duran bir tip. Müslüman tarafı ile Amerikan tarafını uzlaştırmak istiyor. İki tarafı da benimsemek istiyor fakat bazen toplum, bazen de dini kısıtlamalar sebebiyle bir türlü aradığı iç huzuru bulamıyor. Sezon boyunca ramy'nin ve ailesinin hayatına bakıyoruz. 


İzleyici 2:

İki dünya arasında varolmanın sancısını güzelce anlatan dizidir. Çoğu Türk o sıkışmışlığı anlayamasa da yurtdışında yaşayan değil de büyüyen Türkler anlayacaktır.

İzleyici 3:

Amerika'da görece kendi doğrularını arayan, tanrısı ile arasındaki mevzularda samimiyete önem veren mısırlı bir gencin hayatını konu alan dizi. Açıkçası bazı konuşmalar benim hoşuma gitti. Bazı insanların kendi hayatlarında cevap bulamadığı sorulara farklı bir bakış açısı sunabilir. İlerledikçe göreceğiz.


İzleyici 4:

İlk bölümü izledikten sonra klasik "vıcık vıcık" dediğimiz ask dizilerinden zannettim ama 2.bölümden itibaren yanıldığımı anladım. Ramy isimli Amerika'da büyümüş Mısırlı bir gencin doğu-bati çatısmasını anlatıyor diyebilirim.


İzleyici 5:

Çok başarılı bir iş olmuş. Dininin emirlerini önemseyen ve uygulamaya çalışan insanların yaşananlar karşısında içine düştüğü ikilemler ve bunlara verdikleri tepkiler farklı karakterlerle iyi bir şekilde anlatılıyor. Hepsinin kendine göre doğruları var, hepsi de duruma göre ya kendilerini dine uyduruyor ya da kuralları işine geldiği gibi eğip büküyor. Çok doyurucu diyaloglar var.


İzleyici 6:

Mısır asıllı bir gencin kendi kültürüyle Amerika kültürü arasındaki sıkışmışlığını anlatıyor. Ne tam mısırlı ne de tam Amerikalı olabiliyor. Bu dizinin bu kadar kıyıda köşede kalmasının nedeni herhalde bizim bu tarz konulara olan yabancılığımızdan. Son olarak başroldeki Ramy Youssef altın küre almış rolüyle.


İzleyici 7:

Trajikomik bir dizi. Bazı yerlerinde güldüm bazı yerlerinde üzüldüm ve kızdım. Yapımcının ne yapmaya çalıştığını da anlamadım. Bir bakıyorsun dindarlığı yeriyor bir bakıyorsun dini ortamların ne kadar huzurlu olduğunu gösteriyor. Misal Ramy’nin pırlantacı dayısı. Adamı bir sahnede gömüyor 5 dakika sonra ona iyi bir şey yaptırıyor. Ramy karakteri gibi yapımcı da arada kalmış sanki. Umarım Amerikalı Müslümanlar böyle değildir.


Ramy Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Karakter Analizleri

Ramy dizisinde rol alan oyuncular ve hayat verdikleri karakterler hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık. İşte Ramy Dizisi başrol oyuncuları ve ana karakterleri…

Ramy Youssef – Ramy

Blu TV

Mısır asıllı Amerikalı komedyen Ramy Youssef Hulu ve HBO yapımcılığında birçok dizi ve filmi sinema dünyasına kazandırdı. Ramy dizisinin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yapan Ramy Ypussef aynı zamanda dizinin ana karakteri Ramy rolüne hayat vermiştir. Ramy karakteri ise küçük yaşlarda Amerika’ya yerleşen Müslüman bir çocuk olup genç yaşında kültürel ve dini farklılıklar arasında sıkılıp kalmıştır.


Hiam Abbass – Maysa Hassan

Blu TV

Blade Runner ve Münih filmleriyle tanınan ayrıca birçok filmin yönetmenliğini yapan usta oyuncu Hiam Abbass gösterdiği oyunculuk performansıyla fark yaratıyor. Dizide Ramy’nin annesi Maysa karakterine hayat veren Hiam dizinin en iyi oyuncularından biridir. Özgürlüğüne düşkün olmasına rağmen kültürü ve dini sebebiyle istediği hayatı yaşayamayan Maysa karakterini de Hiam’dan başkası oynayamazdı.

Önerilen İçerik: Blu TV Orijinal Yapımı Alef Dizisi Hakkında Bilgiler ve İzleyici Yorumlar

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.