2024'te Ramazan Ne Zaman Başlıyor? Ramazan Bayramı Ne Zaman?

İşte İslamiyet dininin en önemli ibadetleri arasında yer alan Ramazan ayı orucunun ve bayramının başlangıç tarihi;
2024'te Ramazan Ne Zaman Başlıyor? Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Mübarek ayların yaklaşmasıyla birlikte Ramazan ayının da ne zaman başlayacağı çoğu insan tarafından merak ediliyor. Müslüman insanlar Ramazan'ın ilk günü ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlayacak? gibi sorulara cevap arıyor. Bizde sizler için bu içeriğimizde Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırdık ve derledik. İşte Ramazan ayının başlangıcı;

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Hicri takvime göre 9. aya denk gelen Ramazan ayı 11 Mart, Pazartesi tarihinde başlayacaktır. 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı 9 Nisan, Salı tarihinde sona erecektir.

ramazan-ayi-ne-zaman-basliyor-003.jpg

Ramazan Bayramı Ne Zaman Başlıyor?

Mübarek Ramazan ayının ertesi günü yani 11 Mart, Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenmektedir. Ramazan ayının ne zaman biteceği de en çok merak edilen sorulardan birisidir. 2 gün sürecek olan Ramazan Bayramı 12 Nisan, Cuma günü bitecektir.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

Üç Aylar Ne Zaman Başlayacak?

Berat, Regaip, Miraç ve Kadir gecelerini içerisinde barındıran üç aylar ne zaman başlayacak? Müslümanların merak ettiği üç aylar ne zaman başlıyor sorusunu cevapladık. Recep, Şaban ve Ramazan ayları, 11 Mart, Pazartesi 2024 tarihinde başlayacaktır.

Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.