Rajko Rotman Kimdir

Rajko Rotman, 19 Mart 1989’da Slovenya’nın Maribor kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Slovenya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Rajko Rotman Kimdir

Rajko Rotman Biyografisi

Rajko Rotman’ın Kulüp Kariyeri

Rajko Rotman futbol kariyerine ilk olarak Aluminij takımının alt yapısında başladı. Burada uzun süre forma giydikten sonra performansı sebebiyle dikkatleri üzerine çekip 2008 yılında as takıma yükseltildi. İlk sezonlarında takımla beraber kendini çok fazla gösteremedi ve bu yüzden forma giyme fırsatını çok az yakaladı. 3 sezon boyunca beraber mücadele verdiği takım ile 54 maça çıkıp 3 gol attı. 

2010-2011 sezonunda ise ligin bir başka ekibi Rudar Velenje’ye transfer oldu. İlk sezonunda takıma alışma sürecinde olduğu için çok fazla forma şansı yakalayamadı ve sadece 15 maça çıkıp 5 gol attı. Bir sonraki sezonda ise performansını arttırdı ve 26 maçta forma giyip 1 kez fileleri havalandırdı. 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında takımın değişilmez oyuncuları arasında yer alarak maçlara ilk 11’de çıkmaya başladı. İki sezon içerisinde de 33’er maça çıkarak toplamda 5 kez gol atma sevincini yaşadı.

rajko rotman istanbul başakşehir

2014-2015 sezonuna gelindiğinde futbolcunun kendisiyle Türk ekiplerinden İstanbul Başakşehir ilgilendi ve 800 Bin Euro’ya transfer oldu. İstanbul Başakşehir ile ilk sezonunda 25 maçta forma giyerek ne kadar doğru bir transfer olduğunu kanıtlamış oldu. Rajko Rotman, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine İstanbul Başakşehir’de kariyerine devam etmektedir.

Rajko Rotman’ın Milli Takım Kariyeri

Rajko Rotman, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Slovenya Milli Takımı'nda giydi ve kariyeri boyunca 3 kez sahada yerini aldı. Bu oynanan üç maçın ikisini 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde oynadı ve takımına katkı sağladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.