Rais M'Bolhi Kimdir

Rais M'Bolhi, 25 Nisan 1986’da Fransa’nın Paris kentinde dünyaya gelen Cezayirli futbolcusudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Cezayir Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Rais M'Bolhi Kimdir

Rais M'Bolhi Biyografisi

Rais M'Bolhi’nin Kulüp Kariyeri

Rais M'Bolhi, futbol kariyerine ilk olarak Marsilya’nın alt yapısında başladı ve burada 3 sene yer aldıktan sonra 2006 yılında Hearts’a transfer oldu. Burada çok fazla forma şansı bulamadı ve aynı yıl içerisinde Ethnikos Piraeus’a geçti.

Burada 5 maçta yer aldı ve profesyonel kariyerine bu şekilde başlamış oldu. Ardından gelen yıllarda Panetolikos, Ryukyu ve Slavia Sofia takımlarında yer aldı. 2009-2010 sezonun ikinci devresinde CSKA Sofia’ya kiralık gönderildi. Sezon sonunda ise Slavia Sofia’dan ayrılıp Krylia Sovetov ile sözleşme imzaladı. Bir sene burada oynadıktan sonra 2011-2012 sezonunda tekrardan CSKA Sofia’ya kiralık gitti.

rais m'bolhi cska moskova

Bir sezon burada kaldıktan sonra 2013 yılında Gazelec Ajaccio da kiralık forma giydi. 2013-2014 sezonunda kiralık olduğu takımda beğenildi ve CSKA Sofia’ya bonservissiz şekilde oynadı. Burada 17 maçta kalede yer aldı ve sezon sonunda Philadelphia Union’a gitti. 2015-2016 sezonu öncesinde ise Türkiye’ye yolunu çevirdi ve Antalyaspor ile sözleşme imzaladı.

Rais M'Bolhi’nin milli Takım Kariyeri

Rais M'Bolhi, milli takıma ilk kez Fransa U-17’de davet edildi ancak burada forma şansı bulamadı. 2004 yılında ise Fransa U-18 kadrosuna çağrıldı. Burada da forma giyemedikten sonra 2010 yılında Cezayir Milli Takımı’na çağrıldı ve bu şekilde milli takım tercihini açıkladı. Toplamda Cezayir kalesini 41 kez korudu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.