Rafael Santos Borre Kimdir

Rafael Santos Borre, 15 Eylül 1995’de Kolombiya’nın Barranquilla kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Rafael Santos Borre Kimdir

Rafael Santos Borre Biyografisi

Rafael Santos Borre’nin Kulüp Kariyeri

Rafael Santos Borre, futbol kariyerine ilk olarak 2014 yılında Deportivo Cali’nin alt yapısında başladı. Burada genç takımlarda bir sezon geçirdikten sonra 2005 yılında gösterdiği performans sayesinde teknik heyet tarafından as takıma yükseltildi ve bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. 2013 yılında oynanan ilk sezonda takımı ile sadece 2 maçta yer aldı. Genç olduğu gerekçesiyle ilk sezonda çok az forma giyen Rafael Santos Borre, 2014 yılında ise kendisini biraz daha geliştirdi ve 7 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

rafael santos borre deportivo cali

2015 yılına gelindiğinde ise takımı ile tam olarak uyum sağlarken, kendisinden beklenen patlamayı gerçekleştirerek, 22 maçta sahne aldı ve 17 gol atma sevincini yaşadı. 2015-2016 sezonunda birçok Avrupa kulübünün dikkatini üzerine çekti. Bu süreçte 5,5 Milyon Euro bonservis bedeli veren Atletico Madrid’in teklifi kabul etti ve transfer oldu. Transfer gerçekleştikten sonra eski takımı olan Deportivo Cali’ye kiralık olarak gönderildi.

Rafael Santos Borre’nin Milli Takım Kariyeri

Rafael Santos Borre, milli formayı kariyerinde ilk kez 2014 yılında Kolombiya U-20 takımında giydi. FİFA U-20 Dünya Kupası ve Sudamericano U-20 şampiyonlarında yer aldı. Kariyeri boyunca 11 maça çıkıp 1 gol attı.

Rafael Santos Borre’nin Başarıları

Deportivo Cali

Premier Kategori Ligi: İkincilik 2013

Kolombiya Süper Ligi: 2014 Şampiyon

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.