Rafael Ağayev kimdir

Dünya karatesinin 75 kilodaki en başarılı isimlerinden Azerbaycan Türkü Rafael Ağayev 4 defa Dünya 11 defa da Avrupa Şampiyonluğu kazanmıştır.
Rafael Ağayev kimdir

Rafael Ağayev’in Hayatı

Karate sporunun Dünya’daki en önemli temsilcilerinden biri olan Rafael Ağayev, 4 Mart 1985’te Azerbaycan’ın Sumgayıt şehrinde doğdu. Babasının izini takip eden ‘karatenin altın çocuğu’ Rafael Ağayev 7 yaşında futbola ve aynı zamanda karateye başladı. İlk antrenörü kendisiyle aynı ismi taşıyan Rafael Memmedov onun karateyi sevmesinde büyük pay sahibi olmuş ve ona bu sporu aşılamıştır.  

Rafael’in Keşfedilmesi

Bu durum birkaç yıl devam etmiş ve Rafael Ağayev ilk milli turnuvalarda çıktığı müsabakalarda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmiştir. Daha sonra Azerbaycan’ın en prestijli spor kulüplerinden ‘Budokan’da karateye devam etme kararı almıştır. Budokan’da Füzuli Musayev’in öğrencisi olan meşhur karateci Rafael Ağayev, sonraki ülke şampiyonasında rakiplerine üstünlük sağlayarak Azerbaycan Milli Karate Federasyonu Başkanı Yaşar Beşirov’un da beğenisini kazandı.  Başkan Beşirov, Rafael’in karate için büyük potansiyele ve kendine has dövüş taktiklerine sahip olduğunu fark etmişti.

Rafael Ağayev’in Eğitimi

Rafael Ağayev 2003-2007 yılları arasında Azerbaycan Devlet Beden Eğitimi ve Spor Akademisi’nde ‘karate öğretmenliği’ bölümünü okumuştur. Askerlik görevini yerine getirdikten sonra da Azerbaycan Milli Savunma Bakanlığının spor kulübüne geçirilmiştir.

Rafael Ağayev’in Başarıları

Dünya karatesinin 75 kilodaki en iyi isimlerinin başında gelen Rafael Ağayev; 4 kez Dünya, 11 defa da Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşamış ve kürsüde altın madalyayla mükafatlandırılmıştır. Ayrıca Avrupa Karate Şampiyonalarında; 1 Gümüş, 6 bronz madalya kazanan efsane karateci Dünya Karate Şampiyonalarından da 2 Gümüş madalya koparmıştır. Rafael Ağayev böylece 2004 yılından beri çıktığı uluslar arası turnuvalarda toplamda 22 madalya kazanma başarısı göstermiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.