Rachid Ghezzal Kimdir

Rachid Ghezzal, 8 Mayıs 1992’de Fransa’nın Decines-Charpieu kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Cezayir Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Rachid Ghezzal Kimdir

Rachid Ghezzal Biyografisi

Rachid Ghezzal’ın Kulüp Kariyeri

Rachid Ghezzal, futbol kariyerine ilk olarak 1997 yılında OL takımında başladı. Yerel bir takım olan OL’da 1997 yılından 2004 yılına kadar mücadele eden futbolcu, 2004 yılında Fransa 1. Ligi’nin köklü kulüplerinden Olimpik Lyon’un alt yapısına transfer oldu.

rachid ghezzal olmpik lyon

2004 yılında başladığı Lyon kariyerinde, ilk zamanlar minik takımlarda görev alırken, sonrasında yıldız takım ve genç takımlarda forma giydi. 2008 yılından sonra dikkatleri özellikle üzerine çekmeyi başardı ve 2010 yılında B takıma çağrıldı. 2010 yılına kadar sadece B takımda forma giyen Rachid Ghezzal, bu süre içerisinde 45 maçta forma giydi ve bu performansı sayesinde 2012 yılında As takıma çıkarılan sözleşmeye imza attı.

2012 yılında başladığı profesyonel kariyerinde, ilk zamanlarda çok fazla şans elde edemedi. 2 sene hem B takımda hem de As takımda mücadele verdi. 2014-2015 sezonu başında ise tamamen As takım futbolcusu oldu. Dönemin teknik direktörü tarafından kadroya direk monte edildi. Sezon içerisinde 23 maçta görev alan Rachid Ghezzal, 2 asistlik performans gösterdi.

rachid ghezzal olimpik lyon

2015-2016 sezonunda da kariyerine Lyon’da devam eden başarılı futbolcu, sezon devam ederken, 10 maçta sahne alırken, 2 kez de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında forma giydi. Bu sayede kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıkmış oldu.

Rachid Ghezzal’ın Milli Takım Kariyeri

Rachid Ghezzal, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Fransa U-21 takımında giydi ve burada 4 maça çıkarken, 1 kez de gol atma sevinci yaşadı. 2 sene burada oynadıktan sonra, 2015 yılında Cezayir A Milli Takımı’nın teklifini kabul etti. Kariyeri boyunca Cezayir Milli Takım formasını 2 kez giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.