Pucca (Selen Işık) Kimdir

Diz üstü edebiyatı kavramının yaygınlaşmasını sağlan asıl adı Selen Işık, İzmir’de dünyaya geldi.
Pucca (Selen Işık) Kimdir

Pucca Biyografisi

İzmir’de dünyaya gelen Selen Işık, lise eğitimine kadar İzmir’de ailesi ile birlikte yaşadı. Annesi ve babası henüz çocukken ayrıldı. Üniversite okumak için Ankara’ya geldi. Üniversite yıllarında ufak bir radyoda ardından televizyon kanalında çalıştı. Eski sevgilisini rezil etmek için açtığı Twitter hesabı ve bloğu ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Günümüzde ise yine Twitter fenomesi olan Ceri Lewis nickli, Ömür Özdemir ile birlikte. 

 

selen-isik3.jpg

 

Twitter ve blog hesapları büyük bir ilgi gördükten sonra Küçük Aptalın Büyük Dünyası ve Ve Geri Kalan Her Şey isminde iki kitabını piyasaya sürdü. Kitapları da dijital hesapları kadar ilgi gördü. Diz üstü edebiyatın ilk örneklerini bu şekilde vermiş oldu. Yazılarında yaşadıklarını, öfkelerini ve nefretlerini anlattı. İsminin Kore yapımı bir çizgi filmden alan Selen Işık, kendini her zaman Marilyn Monroe fotoğraflarıyla gizledi. 

2014’te yazdığı kitapların senaryolaştırılmasıyla Hadi İnşallah isimli film vizyona girdi. Pucca, Ankara’da okuduğu okul bitince İzmir’e döner. Sevgilisinden ayrılan Pucca depresyona girer. Ailesinin zoruyla iş başvurusuna gider ve hayatının aşkıyla karşılaşır. Filmin başrollerinde ise Büşra Pekin, Murat Boz, Aydan Taş, Şinasi Yurtsever, Müjde Uzman ve Cezmi Baskın yer aldı. 

Yazdığı Kitaplar:

  • Küçük Aptalın Büyük Dünyası & Pucca Günlük 
  • Pucca Günlük ve Geri Kalan Her Şey 
  • Allah Beni Böyle Yaratmış 
  • Ayy hadi inşallah!
  • Şimdi Biz Neyiz?

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.