e Devlet Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyacı olan vatandaşlara devlet ücretsiz maske dağıtımına başlıyor. E-Devlet'ten ücretsiz maske almak için e-devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor
e Devlet Ücretsiz Maske Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ücretsiz Maske Kodu Almak İçin Yeni Uygulama "Hayat Eve Sığar"

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması üzerinden Ücretsiz Maske Kodu Almak İçin BURAYA TIKLAYIN. (Güncel Maske Kodu Alma Yöntemi)


PTT Ücretsiz Maske Başvuruları e-Devlet Sitesinden Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ Maske takmak zorunlu olacak” açıklamasında sonra, vatandaşlar “Ücretsiz Maske Yardımı”nın ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Yapılan son açıklamaya göre ücretsiz maske dağıtımını PTT gerçekleştirecek. Ücretsiz maske başvurularının adresi ise değişti. Yapılan açıklama neticesinde " e-Devlet ücretsiz maske başvuruları"nın alınacağı adres oldu. 

ePTTAVM Ücretsiz Maske

e Devlet ile Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?

Resmi siteden yapılan açıklamaya göre vatandaşlar PTT’den ücretsiz maske alabilecek. Peki PTT'den ücretsiz maske başvuru işlemi nasıl yapılıyor?

Ücretsiz maske alabilmek için ilk olarak vatandaşlar, PTT tarafından açılan “maske.epttavm.com” sitesine yönlendirildi. Siteye milyonlarca insan giriş yapmaya çalışınca sistem yavaşladı ve ücretsiz maske başvuru formunu doldurmadı. 

Bunun üzerine PTT'nin resmi sitesinden yeni bir açıklama yayınlandı. İşte, o yapılan açıklamada PTT tarafından ücretsiz olarak dağıtılacak olan maske başvurularının e-Devlet sitesi üzerinden alınacağı belirtildi. 

E Devlet Ücretsiz Maske Başvuru


E-devlet'ten maske başvuru sayfasına giriş yaptıktan sonra en alt kısımda sizden doldurmanız gereken bazı bilgiler isteniyor. Bu bilgiler;

  • T.C Kimlik Numarası
  • Doğum Tarihi
  • Ad
  • Soyad
  • Ailenizden kişi ya da kişilerin T.C Kimlik Numarası (İsteğe Bağlı)
  • Cep Telefonu Numarası
  • E-Posta
  • İl
  • İlçe
  • Adres

Bütün bilgileri doğru şekilde doldurduğunuzdan emin olduktan sonra en alt kısımda yer alan " Üyelik sözleşmesini ve Gizlilik Politikasını okudum kabul ediyorum" kutucuğunu işaretlerin. Son olarak ise "Ben Robot değilim" butonunu tıklayarak işleminizi sonlandırın.

E-Devlet'ten Ücretsiz Maske  Başvurusu İçin Tıklayın!


PTT Maskeleri Ücretsiz Teslim Edecek

ePTTAVM resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre; Başvurularını eksiksiz yapan vatandaşlara ya da aile üyeleri için maske temin etmek isteyenlere PTT, maske dağıtım işlemini ücret almadan gerçekleştirecek.


Vatandaşlar e-devlet'ten Kaç Adet Ücretsiz Maske Alabilecek?

Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın ortak hareket ettiği Ücretsiz Maske Dağıtım görevini PTT gerçekleştiriyor. Birçok kişi e-devlet'ten ne kadar maske alacağını merak ediyor.

E-devlet'ten yapılan açıklamada, vatandaşların her hafta bir paket almak hakkı var. Her paketin içerisinde ise toplamda 5 adet maske bulunmakta.


Her Aileden Kaç Kişi Ücretsiz Maske Alabilir

20 Yaş altı ve 65 Yaş üstü hariç, her birey ücretsiz maske başvurusu yapabilir. Örneğin: bir evde 20 yaş altı ve 65 yaş üstü hariç 5 işi yaşıyor. Her birey 5 maske alma hakkına sahip. Yani o eve toplamda 25 maske PTT'den verilecek.


PTT’den Ücretsiz Maske Açıklaması

“Değerli Vatandaşlarımız,

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

*Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

*Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

*Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

*PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum