Psycho Filmi Hakkında İlk Kez Öğreneceğiniz İlginç Gerçekler

Alfred Hitchcock tarafından çekilen, senaryosu Joseph Stefano’nun yazdığı Psycho hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve listeledik. İşte Psycho hakkında bilinmeyen bilgi.
Psycho Filmi Hakkında İlk Kez Öğreneceğiniz İlginç Gerçekler

Psycho Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken İlginç Bilgiler

Amerikalı yazar Robert Bloch’un Psycho adlı romanından uyarlanarak senaryolaştırılan Psycho filmi ünlü yönetmen Alfred Hitcock imzalı olup adını tüm dünyaya duyurmayı başarmıştır. En iyi korku filmleri ve en iyi seri katil filmleri listesinde başı çeken Psycho filmi hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız en ilginç bilgileri araştıdık.. İşte inceleme film içeriğimize konu olan Psycho hakkında bilinmeyen gerçekler.


1. Robert Bloch'un aynı adlı romanından uyarlanan Psycho filminin sonundaki süprizleri kimsenin önceden öğrenmesini istemeyen Alfred Hitcock kitabın telif hakkını almış ve tüm kopyaları piyasadan toplatmıştır. Alfred Hitcock'un telif haklarını anonim bir şekilde aldığı da söylenmektedir.

01-199.jpg


2. Alfred Hitcock'un film çekiminin yapılacağı ilk gün tüm çalışanlardan senaryo hakkında kimseyle konuşulmaması üzerine söz aldığı biliniyor. Ayrıca tüm bu gizliliğe rağmen son sahneyi Alfred Hitcock'dan başka bilen kimse yoktu. Söylentiye göre Alfred filmin sonunu en yakınlarından bile saklamıştır. 

02-221.jpg


3. Filmin dikkat edilmesi gereken sekanslarından biride Marion Crane'nin ilk sahnelerinde beyaz kıyafet giymiş olmasıdır. Bu kıyafeti önemli kılan ise Marion'un saf ve masum olduğunu belirtmesidir. Sonraki sahnelerde ise patonundan para çalarak suça karışan Marion'u siyah kaıyafetlerle görmekteyiz.Yönetmennin burada Marion2un masumiyetini kaybettiğini kıyafet üzerinden izleyicilere aktardığını görüyoruz.

03-233.jpg


4. Siyah - beyaz olarak çekilen Psycho filmi aslında renkli görüntüyle de izleyicilere sunulabilirmiş ancak içeridiği kan ve vahşet dolu sahnelerin kesilmesini istemeyen Alfred Hitcock filmin en baştan beri siyah-beyaz yayınlanmasını istemiş.  

04-227.jpg


5. Sinema dünyasının en dikkat çekici sahnelerinden biri olmayı başaran duş sahnesi çekimleri tam bir hafta sürmüştür. Çekimler boyunca 78 farklı kamera açısı denenmiştir. 45 saniye süren bıçaklı saldırıda 52 adet kesme darbesi yer alıyor. Bu sahneye neden bu kadar önem verildiği bilinmese de filmin akılda kalmasını sağladığı kesin.  

05-169.jpg


6. Psycho filminin bire bir aynısı 1998 yılında Gus Van Sant yönetmenliğinde çekilmiştir. Bu yeni filmde ufak tefek değişiklikler ve renkli görsel dışında heer hangi bir değişiklik bulunmuyor. 1998 yapımı bu filmde senaryo ve karakterler değiştirilmeden kullanılmıştır. Filmin orijinaline saygı duyulduğu kesin ancak Alfred Hitcock yapımı Psycho varken diğerini kim izlerki?

06-163.jpg


7. Psycho filminde bıçaklama sahneleriinde kullanılan ses efektlerini oluşturabilmek için Alfred Hitcock'un kavunlar üzerinde denemeler yaptığı biliniyor. Özellikle de duş sahnesinde farklı seslerin elde edilebilmesi amacıuyla bir çok kavunun heba edildiği söylenmiştir. Ayrıca duvarlara ve yerlere dökülen kanların aslında çikolata olduğu da film hakkındaki ilginç bilgilerden biridir.

07-161.jpg


8. Psycho ve Vertigo filmleriyle sinema dünyasının zirvesine tırmanan usta yönetmen Alfred Hitcock tam 5 defa Oscar ödülüne aday gösterilmiş ancak hiç birinde ödülün sahbi olamamıştır. 60'ın üstünde muazzam filmde imzası olan Alfred Hitcock ödül keyfi yaşayamadan vefat etmiştir.

08-158.jpg


9. Sinema kariyeri boyunca 66 film yöneten Alfred Hitcock bu filmlerin 37 tanesinde kendisine de kamera karşısında yer vermiştir. Kısa ksıa sahnelerde görebildiğimiz Alfred Hitcock adı gibi yüzünün de untulmaz olmasını istemiş olabilir. Pscyho filminde de bir kaç saniyeliğine kamerada görünen Hitcock tam olarak Sam ile Marion’un otelde konuşmasından sonra kameranın ofise baktığı anda görünen kovboy şapkalı kişidir.  

09-098.jpg


10. İlk olarak Robert Bloch'un romanından tanıdığımız Norman Bates karakteri kısa boylu, kilolu ve yaşlı bir şekilde tasvir edilmiştir. Alfred Hitcock ise filminde bu karakteri genç ve yakışıklı özelliklere sahip bir olarak tanıtmıştır. Norman hakında en dikkat edilesi olay ise annesini öldürdüğü için kafasında hep yakınlık duyduğu kadınlardan uzak durması gerektiğini biliyor olmasıdır.

10-464.jpg


11. Psycho filminin ana karakteri olan Norman Bates'in Amerikalı seri katil Ed Gein'den esinlenerek oluşturulduğu biliniyor. Bir zamanlar tüm ülkeyi ayağa kaldırmayı başaran bu seri katilin Kuzuların Sessizliği, Deranged ve The Texas Chainsaw gibi filmlere de ilham kaynağı olduğu biliniyor.  

11-260.jpg


12. Walter Elias Disney'in Psycho filmini beğenmediği ve Alfred Hitcock'un Disney stüdyolarında film çekmesini yasakladığını biliyormuydunuz? Gerçekten şaşırtıcı olan bu olay tamamıyla gerçek.  1 milyon dolarlık maliyetle filmini çekmeyi başaran Alfred Hitcock'un 50 milyon dolarlık bir kazanç sağladığını gören Walter Elias Disney'in pişman olduğuna eminiz.

12-301.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.