Prostat Tedavisi Nedir? Prostata 10 Bitkisel Çözüm Önerisi

Sık sık idrara çıkma ve mesaneyi tam boşaltamama gibi problemlere neden olan prostata iyi gelen bitkisel çözümleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Prostat Tedavisi Nedir? Prostata 10 Bitkisel Çözüm Önerisi

Prostat Hastalığına İyi Gelen 10 Doğal Besin Kaynağı

Her erkekte doğuştan bulunan ve yaş ile birlikte hormon dengesinin değişmesi nedeniyle büyümeye başlayan prostat, hayat kalitesini oldukça düşürüyor. Yapılan çalışmalar 60 yaşındaki erkeklerin %50'sinde, 80 yaşındaki erkeklerin ise %90'ında iyi huylu prostat büyümesinin görüldüğünü gösterirken, her 12 erkekten biri de prostat kanserine yakalanıyor.

Yaş, aile öyküsü, yağlı beslenme alışkanlığı, hormonlar, A ve D vitamini değerleri prostat hastalıkları üzerinde etkilidir. Bu içeriğimizde prostat hastalığına iyi gelen doğal besin kaynaklarını listeledik.

Prostata İyi Gelen Bitki Listesi

SıraBesinlerFaydası
1Brokoliİltihaba Karşı Tedavi Edici
2Kantaronİdrar Zorluğunu Rahatlatır
3Isırgan OtuBoşaltım Sistemini Rahatlatır
4Funda ÇiçeğiYanma Hissini Azaltır
5MaydanozBağırsakları Düzenli Çalıştırır
6SoğanEnfeksiyonu Önler
7Kabak ÇekirdeğiAğrıları Azaltır
8Yeşil ÇayYanma Hissi Yaşanmaz
9Soya FasulyesiProstat Kanserini Engeller
10Cüce Palmiye ÇayıProstat Hastalıklarına Yakalanmazsınız

İşte prostata iyi gelen 10 bitkisel ürün önerisi...

1. Brokoli

prostata iyi gelen bitkiler

1 litre suyu kaynatırken içine 250 gram brokoli atın. 5 dakika boyunca haşladığınız brokolinin suyunu süzdükten sonra sabah, öğle, akşam aç karnına için. Suyu aç karnına içtikten sonra 20 dakika boyunca bir şey yemekten kaçının. Prostat iltihabına karşı önleyici ve tedavi edicidir.

2. Kantaron

prostata iyi gelen bitkiler

Prostata iyi gelen bitkilerden birisi de kantarondur. 64 bardak yani 8 litre kaynatılmış suyun içine 500 gr sarı kantaron konularak 40 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Buzdolabında saklanan karışımı sabah, öğle ve akşam yemeklerden 1 saat önce bir bardak içebilirsiniz.

3. Isırgan Otu

prostata iyi gelen bitkiler

Isırgan otu prostat büyümesinden kaynaklanan idrar zorluğunu rahatlatmak için bitkisel çözümlerden biridir. Isırgan otu kaynatılır ve süzüldükten sonra suyu içilir. Bu kür sindirim sisteminin ve boşaltım sisteminin rahatlamasını sağlayarak idrar çıkışındaki sorunları ortadan kaldırır. Ayrıca yanma hissini de büyük ölçüde azaltır.

4. Funda Çiçeği

prostata iyi gelen bitkiler

Funda yaprakları bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Prostat ve diğer boşaltım sistemi rahatsızlıklarında funda yaprakları doğal ilaç görev görür. Bir su bardağı kaynar suyun içerisine 10 gr funda konulur. 10 dakika bekletildikten sonra günde süzülen su, gün içerisinde tüketilir.

5. Maydanoz

prostata iyi gelen bitkiler

Maydanozun tüm vücudumuzun sağlığına yararlı olduğunu biliyoruz. Toksin giderici görevi gören ve metabolizmayı hızlandıran maydanoz aynı zamanda boşaltım sistemi aksaklıklarına da iyi gelir. İdrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılan maydanozu kaynatıp suyunu günde 3 bardak içebilirsiniz.

6. Soğan

prostata iyi gelen bitkiler

Bir diğer prostata iyi gelen bitki ise soğandır. Eğer prostat iltihabı ile ilgili şikayetiniz varsa her gece 1 litre suda 1­2 adet kabukları soyulmuş soğanı sabaha kadar bekletin. Daha sonra suyu süzerek sabahları aç karnına için. Bu karışım prostat iltihabını gidererek ağrı ve yanmaların önüne geçmektedir.

7. Kabak Çekirdeği

prostata iyi gelen bitkiler

İçerisindeki fitosteroller kansere karşı etkili bir mineraldir. İyi huylu prostat büyümesine karşı da etkilidir. Kabak çekirdeğinin içerisinde bulunan yağ, prostat hastalıklarının oluşmasını engellemektedir. İyi huylu prostat büyümesini küçülttüğü yapılan çalışmalarda gözlemlenmiştir. Ayrıca kabak çekirdeğinin prostat kanseri gelişimine karşı koruyucu bir etkisi de bulunmaktadır.

8. Yeşil Çay

prostata iyi gelen bitkiler

Yeşil çayın temel bileşenleri olan kateşin prostat kanser hücrelerini seçip öldürür. Çok etkili olan yeşil çay prostat hastalarına uzmanlar tarafından da tavsiye edilir. Yeşil çayın birçok bakteri ve virüsü öldürdüğü bilinmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren özelliğe sahip olan bu bitki, prostat kanseri gibi birçok kanser hücresi ile savaşan oldukça güçlü bir antioksidandır. Günlük olarak 3 fincan yeşil çay içen kişilerin prostat hastalıklarına yakalanma riski azalmaktadır.

9. Soya Fasulyesi

prostata iyi gelen bitkiler

Prostat hastalığına karşı kullanabileceğiniz bir diğer bitkisel yöntem soya fasulyesidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki soya fasulyesi prostat hastalarındaki PSA seviyesini en az %50 oranında azaltıyor. Soya fasulyesinin sindirim sistemine de iyi geldiği biliniyor.

10. Cüce Palmiye Çayı

prostata iyi gelen bitkiler

Prostata iyi gelen bir diğer bitki ise cüce palmiyesidir. Bu bitkiden yapılan çayın halk arasındaki adı prostat çayı olmuştur. İyi ve kötü huylu prostata o kadar iyi gelmektedir ki her eczane ve aktarda satılmaktadır. Kasık ağrılarının dinmesine yardımcı olan bu çay PSA seviyesinin de düşmesine yardımcı olur. Prostat iltihaplarının tedavisinde kullanılır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Su Fıtığı Nedir?Varikosel Nedir?
Testis Kanseri Nedir?Prostat Kanseri Nedir?
Kasık Fıtığı Nedir?

Prostat nedir ve belirtileri nelerdir?

İdrar torbasının hemen altında bulunan salgı bezi olan prostat, mesanenin ağzını sıkarak idrar kaçırılmasını önleyen bir dokudur. Prostat büyümesi belirtileri ise sık işime ihtiyacı, mesaneyi boşaltamama hissi, geceleri sık idrara kalkma, ani idrar sıkışıklığı ve idrar tutma zorluğudur. Bu belirtileri kendinizde görüyorsanız büyük ihtimalde sizin de prostat rahatsızlığınız vardır. Bir an önce doktora gitmelisiniz.

Prostat olunca ne olur?

Prostat olunca birçok problemle karşılaşırız. Bu problemler arasında kesik idrar yapma, zor idrar yapma, gece sık idrara çıkma ve damlatma bulunuyor. Prostat olunca bu şikayetlerin yanında cinsel yaşantı da olumsuz etkilenir.

Prostat neden meydana gelir?

Prostat her erkekte bulunan bir bezdir. Sadece zaman içerisinde büyümektedir. Yaşlanma ve ailesel yatkınlık iki farklı prostat nedenidir. Yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan bir takım biyolojik değişiklikler vardır. Bu değişiklikler yüzünden prostat rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Ailesel yatkınlık yani genetik faktörlerde bir diğer prostat oluşum sebebidir.

Prostat nasıl bir şey?

Prostat idrar torbasının çıkışında yer alan 18-20 gramlık bir salgı bezidir. Bu bezin ana işlevi üreme ile ilgilidir. İçinden işeme kanalı geçen ve yaşlanmayla birlikte erkeklerin çoğunda boyut olarak büyüme gösteren prostat, idrar yapma ile alakalı birçok probleme neden olmaktadır.

Prostat için ne iyi gelir?

Prostata iyi gelen şeyler sarımsak, yumurta, deniz ürünleri, fındık, süt, baklagiller, domates, karpuz, kuşburnu, tam tahıllar, meyveler ve sebzelerdir. Bu besinleri tüketerek prostat hastalığının etkilerini azaltabilirsiniz.

Prostatın büyüdüğü nasıl anlaşılır?

Prostatın büyüdüğünü idrar kaçırma, sıkça idrar çıkma, idrarın dağınık ve çatallı çıkması, geceleri artan idrar yapma isteği ve idrar akım hızının düşük olmasından anlayabilirsiniz. Bu belirtiler hastaların yaşam kalitesini bozduğu için bir an önce tedavi edilmesi gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum