Prostata İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler, Meyveler ve İlaçlar

Prostata iyi gelen hareketleri, içecekleri, bitki çaylarını yiyecekleri, meyveleri, bitkileri ve ilaçları içeriğimizde detaylıca inceledik.
Prostata İyi Gelen Bitkiler, Yiyecekler, Meyveler ve İlaçlar

Prostata İyi Gelen Besinler

Prostata ne iyi gelir sorusunun cevabını tüm erkekler merak etmektedir. Belirtileri arasında idrar akım şiddetinin azalması, idrarı başlatmakta güçlük yaşanması, idrarı tam boşaltamama hissi, idrar kaçırma, idrar yaparken kesinti olması ve idrarda çatallanma olan prostat, bir an önce tedavi edilmesi gereken rahatsızlıktır.

Prostatı geçirmek için meyvelerden, bitkilerden, egzersizlerden, yiyeceklerden, içeceklerden ve ilaçlardan yardım alabilirsiniz. Prostattan kurtulmak için meyvelerden çileği, bitkilerden biberiyeyi, hareketlerden günlük aktiviteleri, yiyeceklerden domatesi, ilaçlardan Alfuzosini, içeceklerden ise yeşil çayı öneriyoruz.

Prostata İyi Gelen Meyveler

prostata iyi gelen besinler

Prostatı geçiren meyveler çilek, kiraz, portakal, greyfurt, kavun, kivi, erik, üzüm, karpuz, papaya ve mangodur. Bu meyveleri tüketerek prostat probleminizden kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz meyveler prostatı azaltmanın yanı sıra vücut üzerinde birçok etkiye sahiptir. Sindirim sistemini düzenleyen ve kalbe iyi gelen bu meyveleri düzenli olarak tüketmeniz durumunda etkisini hissedeceğinizden emin olabilirsiniz. Ayrıca bunu dengeli beslenmeyle birleştirdiğiniz zaman prostatın etkilerini en düşük seviyeye indirebilirsiniz.

Prostatı Azaltan Bitkiler

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen bitkiler biberiye, yeşil çay, çörekotu, zerdeçal, cüce palmiye, sarı kantaron, ısırgan otu kökü ve brokolidir. Bu bitkileri düzenli olarak almanız durumunda prostatı azaltabilirsiniz.

Her derdimize deva olan bitkiler, prostat hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır. Saymış olduğumuz bu bitkileri yemeklerinizle birlikte, yanında ya da ara öğünlerde tüketirseniz prostat hastalığının etkilerini azaltabilirsiniz.

Bu bitkileri tüketmenin yanında hayatınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile prostattan tamamen kurtulabilirsiniz. Tuvalet yapmayı bir alışkanlık haline getirmek ve bol bol su içmek bu değişikliklerden bazılarıdır.

Prostata İyi Gelen Hareketler ve Egzersizler

prostata iyi gelen besinler

Hiç önemsemediğimiz günlük aktivitelerin prostata iyi geldiğini biliyor muydunuz? Bahçeyle uğraşmak ve yürümek gibi hareketler prostata iyi gelmektedir.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların sonucunda bu tarz basit hareketlerin bile prostata iyi geldiği kanıtlanmıştır. Dolayısıyla eğer prostat rahatsızlığına yakalandıysanız kendinize bu tarz aktivitelerden oluşan bir program hazırlamalısınız. Böylece bu rahatsızlığı daha kısa süre içerisinde geçirebilirsiniz.

Prostatı Geçiren Yiyecekler

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen yiyecekler domates, zerdeçal, nar, kabak çekirdeği, yağsız yoğurt, yumurta akı, tavuk eti, hindi eti, somon balığı, ton balığı, mercimek ve fasulyedir. Bu yiyecekleri tüketerek prostatın etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Prostatı geçirmek istiyorsanız ilk olarak beslenme şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Saymış olduğumuz bu yiyecekleri öğünlerinize yerleştirmeniz durumunda kısa süre içerisinde bu rahatsızlığın etkilerini azaltabilirsiniz. Ayrıca hayatınızda yapacağınız değişikliklerin de büyük öneme sahip olduğunu söyleyelim.

Prostata İyi Gelen İlaçlar

prostata iyi gelen besinler

Prostatı geçirmek için en çok Alfa-blokerler hastalara önerilmektedir. Bu grubun içerisindeki Alfuzosin, Terazosin, Silodosin, Doxazosin ve Tamsulosin prostata iyi gelen ilaçlardandır.

Doğru ve düzenli bir şekilde size verilen ilaçları kullanırsanız kısa süre içerisinde prostat hastalığından kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz. Doktorunuz sizin durumunuza ve özelliklerinize göre yukarıdaki ilaçlar arasından birini ya da birkaçını size reçete edecektir. Prostatın durumuna göre daha farklı ilaçları reçete edebileceğini de unutmayın.

Prostatı Azaltan İçecekler ve Bitki Çayları

prostata iyi gelen besinler

Prostata iyi gelen içecekler az yağlı ve yağsız süt, yeşil çay, elma çayı, zerdeçal çayı, cüce palmiye çayı ve sudur. Bu içecek ve bitki çaylarını tüketerek prostattan kurtulabilirsiniz.

Özellikle yeşil çay halk arasından prostat çayı olarak bilinmektedir. Sindirim sistemini düzenleyerek idrar yollarının daha etkili çalışmasını sağlayan yeşil çay, bu sayede prostatı engelliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 3 fincan yeşil çay içen kişilerin prostat hastalıklarına yakalanma ihtimali içmeyenlere göre çok daha düşüktür.

Prostat için tüketebileceğiniz içeceklerden birisi de sudur. Her şeyin başı olan suyu günde 1.5-2 litre tüketmeniz gerekiyor. Bu sayede sindirim sisteminiz daha etkili çalışır ve tuvalet alışkanlığınız oluşur. Ancak 2 litreden fazla su tüketiminin sağlığınız ve prostat için kötü olduğunu söyleyelim.


İlginizi Çekebilir
Prostat Hastalığına Bitkisel ÇözümlerProstat Kanseri Belirtileri ve Tedavisi

Prostat evde nasıl tedavi edilir?

Prostatı evde tedavi etmek için bitki çaylarından, içeceklerden, yiyeceklerden, bitkilerden, hareketlerden ve meyvelerden faydalanabilirsiniz. Özellikle içeriğimizde yer verdiğimiz içecekleri tüketmeniz durumunda prostatı evde tedavi edebilirsiniz.

Prostatı ne küçültür?

Prostatı küçültmek için brokoli, lahana, domates, soya fasulyesi, nar, balık, avokado ve çileği tüketebilirsiniz. Bu yiyecekleri tüketerek prostatın rahatsız edici seviyelere ulaşmasını engelleyebilirsiniz.

Bol bol su içmek prostata iyi gelir mi?

Bol bol su içmek prostata iyi gelmektedir. Uzmanlar günde 1.5-2 litre arasındaki su tüketimini herkese önermektedir. Gündüzleri bol bol su tüketebilirsiniz ancak geceleri yatmadan önce sulu gıdalar almamanız gerekiyor. Buna dikkat ettiğiniz takdirde bol bol su tüketebilirsiniz.

Prostata bitkisel ne iyi gelir?

Prostat için doğal tedavi yöntemlerinden birisi olan bitkileri kullanabilirsiniz. Prostata iyi gelen bitkiler arasında çörekotu, sarı kantaron, ısırgan otu kökü, zerdeçal, biberiye, yeşil çay, cüce palmiye ve brokoli bulunuyor.

Prostat tedavisi için ne yemeli?

Prostat tedavisi için yağsız yoğurt, yumurta akısı, fasulye, mercimek, tavuk eti, hindi eti, somon balığı ve ton balığı tüketebilirsiniz. Bu besinleri tüketirseniz kısa süre içerisinde prostattan kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesi prostata iyi gelir mi?

Elma sirkesinin prostata iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Şişmiş prostat bezlerini küçültmeye ve sıkılaştırmaya yarayan elma sirkesi, idrar yolu enfeksiyonu gibi hastalıkların önüne geçiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.