Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kimdir

Televizyon programlarında hastalıklar için söylediği bitkisel kürleriyle tanınan kimya pfofesörü İbrahim Saraçoğlu, 11 Nisan 1949’da Mersin’de dünyaya geldi.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kimdir

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Biyografisi

Aslen Safranbolulu olan İbrahim Saraçoğlu, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nde kimya mühendisliği üzerine eğitim aldı. Ardından eğitimini devam ettirmek için Avusturya Graz Teknik Üniversitesi’ne gitti. Yüksek Lisans ve doktorasını Avusturya’da tamamladı. Aynı üzniversitede asistan oldu. Daha sonra bir sene Çukurova Üniversitesi’nde çalıştı. Ardından çeşitli üiversitelere öğretim görevlisi olarak bulundu. Arzu Acay ile evli olan Saraçoğlu, 1995’te boşandı. Bu evlilikten 2 çocuğu vardır. 

Bitki özleri ile yaptığı çalışmalar bilim dünyası tarafıdan kabul gören İbrahim Saraçoğlu, prostat ve prostat büyümesi, Hepatit B ve Hepatit C hastalıklarına karşı geliştirdiği kürler ile tanınan ve takip edilen bir kişi oldu. Çalıştığı alanda 100’den fazla patenti olan İbrahim Saraçoğlu, 2001’den tibaren Türkiye’de yaşamaya başladı. Bitkilerdeki Sağlık mucizesi, Bitkisel Sağlık Rehberi, Tıbbi Bitkiler Rehberi, Bitkisel Kürler Rehberi ve Tıbbi Bitkiler, Bitkisel Sağlık Rehberi isimli kitapları yazdı. 

Marmara Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi’nde Gıda Kimyası, Bitki Kimyası ve İleri Bitki Kimyası derslerini verdi. Tohum Gen Bankası ve Tıbbi Bitkiler Labaratuarı’nın açılmasında öncülük etti. Yaptığı çalışmaları yurt dışında kullanılmaktadır. Ayrıca 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına atandı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.