Prejuce Nakoulma Kimdir

Prejuce Nakoulma, 21 Nisan 1987’de Burkina Faso’nun Ouagadougou kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Burkino Faso Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Prejuce Nakoulma Kimdir

Prejuce Nakoulma Biyografisi

Prejuce Nakoulma’nın Kulüp Kariyeri

Prejuce Nakoulma, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımı olan Ouagadougou’da başladı ve uzun süre burada forma giydikten sonra 2004 yılında A takıma yükseltildi ve 2004-2005 sezonu burada oynadı. Çok fazla forma şansı bulamadığı için takımda istenmedi takımla ilişkisi kesildi. Ardından gelen yıllarda sırasıyla Hetman Zamosc, Stal Stalowa Wola ve Gornik Leczna takımlarında yer aldı. Gornik Leczna’da oynadı süre içerisinde ilk olarak Widzew Lodz ve Gornik Zabrze’de kiralık oynadı. 2012 yılında ise Gornik Zabrze takımı tarafından bonservisi ile beraber transfer edildi. 2 sezon boyunca burada forma giyen Prejuce Nakoulma, toplamda 62 maça çıkıp 15 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

prejuce nakoulma mersin idman yurdu

2014-2015 sezonu öncesinde ise Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu ile görüşmelere başladı ve bonservisiz şekilde transfer oldu. Takıma katıldığı ilk sezonda etkili bir şekilde süreklilik gösterdi ve takımının 34 maçında sahada yer alıp değişilmez oyuncular arasına giydi. Prejuce Nakoulma, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Mersin İdmanyurdu forması altında giymeye devam etmektedir.

Prejuce Nakoulma’nın Milli Takım Kariyeri

Prejuce Nakoulma, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2012 yılında Burkino Faso Milli Takımı’nda giydi. 2015 yılı itibariyle kariyeri boyunca takımı ile 16 maçta sahne alıp 4 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.