Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir, Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma günümüzde sıkça tercih edilir. Bu işlemi uygulamak için farklı teknikler bulunmaktadır. Kişinin isteğine göre uygulama tercih edilmektedir.
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir, Nasıl Yapılır?

Dişlerin beyaz olması diş sağlığı açısında büyük önem taşımaktadır. Diş sağlığının yanı sıra diş renginin beyaz olması da etkilidir. Diş rengi genellikle sağlıklı olan dişlerin dahi sağlıksız görünmesine neden olabilir.

Bazı dişler yeme içme ya da düzensiz bakımdan dolayı renk değiştirirken, bazı dişler yapısal olarak renk değiştirmektedir. Bu durum genellikle çoğu kişi de yaşanmaktadır. Kişiler bu durumdan rahatsız olur. Diş rengi değişimi kişilerin sosyal yaşamlarını da rahatsız etmektedir.

Rengi değişmiş, sararmış ve lekeli dişler kişilerin bakımsız, özensiz ve sağlıksız görünmesine neden olmaktadır. Bu nedenle büyük sorun haline dönüşebilir. Diş rengi kişinin hayat kalitesini ve öz güvenini arttırmaktadır.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Aynı zamanda kişinin imajına katkı sağlamaktadır. Sağlıklı, bakımlı ve güzel gülümsemeler kişinin sosyal hayatında, iş hayatında ve özel hayatında etki yaratır. Bakımlı ve beyaz dişlere sahip olmak için kişiler diş bakımına ve ağız bakımına özen göstermelidir.

Ağızda çürük diş varsa bunlar tedavi edilmelidir. Diş üzerinde diş taşları tartar ve lekeler var ise bunlar temizlenmelidir. Diş taşları, tartar ve lekelerin temizlenmesi sadece diş temizliği işlemidir. Bu işlem beyazlatma işlemi değildir fakat diş temizliği büyük önem taşımaktadır.

Doktorun önereceği şekilde belirli aralıklarla diş temizliği yapılmalıdır. Diş temizliği sonrasında ise diş beyazlatma işlemi yapılması uygun olarak görülür. 

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir? 

Diş beyazlatma yani bleaching (ağartma) etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Hidrojen Peroksit etken maddesi kullanılarak, diş rengi açılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre diş beyazlatma yönteminin dişlere zarar vermediği görülmüştür fakat yapılan bazı yanlış işlemler dişlerin ve diş etlerinin zarar görmesine neden olabilir.

Bu nedenle kişilerin diş doktoruna danışarak yaptırması gerekmektedir. Diş etlerinin zarar görmesin ileride farklı diş ve diş eti hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle dikkatli olmaya özen gösterilmelidir.

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin yapısında meydana gelen renklenmeleri ortadan kaldırma işlemidir. Bu işlem mine ve dentin tabakasında oluşan sararma, lekelenme gibi durumlarına çözüm olmaktadır.

Diş beyazlata işlemi dişlerin rengini gözle görülür şekilde değiştirmektedir. Bu işlem ile kişilerin dişlerinin rengi açılır, daha beyaz bir görünüm alır. Aynı zamanda kötü görünüme neden olan lekelerde ortadan kalmaktadır. Diş beyazlatma yöntemi etkili ve kesin çözüm olarak bilinir.

İki farklı diş beyazlatma işlemi bulunmaktadır. Bu iki farklı diş beyazlatma işlemi, dişlerin beyazlamasında etki göstermektedir. Bunlardan biri hastanın tek başına evde uygulayabileceği bir yöntemdir.

Diğer ise klinikte doktor tarafından uygulanan bir yöntemdir. Genellikle doktorların klinikte uyguladığı yöntem sıklıkla tercih edilmektedir. Diğer evde uygulanan yöntem ise daha az tercih edilmektedir. 

Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi iki farklı şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri evde kişi tek başına yapabilirken, diğeri ise klinikte doktor tarafından yapılmaktadır. Evde yapılan diş beyazlatma daha geç sonuç verirken, klinikte yapılan diş beyazlatma anında sonuç vermektedir. Bu yöntemler kişilerin istekleri doğrultusunda uygulanmaktadır. Kişi dilediği yöntemi tercih edebilir.

Home Bleaching

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Doktor kişinin ağız ölçülerini alarak, dişlerin üzerine yerleştirilecek ince lastik kalıplar hazırlanır. Hasta için özel hazırlanmış özel kalıp içine ilaç yerleştirilir, bu kalıp dişlerin üzerine yerleştirilir. Kalıp dişler üzerinde günde 6 – 8 saat bekletilmelidir. Tedavi 1 – 4 hafta sürmektedir. 

Office Bleaching

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Diş ağartıcı işlem doktor tarafından diş üzerine yerleştirilir. Dişin üzerine beyaz renkli ışık belirli bir süre tutulur. İşlem süresi bittikten sonra gözle görülür şekilde renk değişimi oluşur.

Dişler Nasıl Beyazlar?

Dişleri beyazlatmak için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemler sayesinde kısa sürede dişlerinizi beyazlatabilir, bembeyaz gülüşlere sahip olabilirsiniz. Peki dişler nasıl bembeyaz olur? İşte dişlerinizi beyazlatacak yöntemler;

1. Karbonat ve Çilek

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Karbonat tek olarak kullanılarak dişlerin rengi açılabilir. Fakat çilek ile birleşince etkisi daha fazla görülmektedir. Çileğin içeriğinde bulunan malik asit plak oluşumunu engellemektedir. Bu yüzden bu iki karışımı kullanabilirsiniz fakat ayda bir ya da iki kez kullanılmalıdır. Yoksa diş minesine zarar vermektedir.

2. Sofra Tuzu

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Tuzlu su ile hazırlayıp ağzınızda bu karışımı çalkalayabilirsiniz. Bakterileri öldürür ve iltihapları temizler. Tuzlu su ile yapacağınız gargara sayesinde ağız içerisinde steril bir ortam sağlanır, ağız kokusu varsa da gider.

3. Gliserin

Diş Beyazlatma (Bleaching)

1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyip karışımı hazırlayınız. Diş fırçanızın yardımı ile dişlerinize uygulayınız. Kısa sürede dişlerinizin bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

4. Kenger Sakızı

Diş Beyazlatma (Bleaching)

Kenger sakızı, kengerin köküne uygulanan çizikle akan beyazımsı süt ve bu sütün katılaşmasıyla oluşur. Diş hastalıklarını iyileştirici ve onarıcı özelliğiyle mucizevi özelliktedir. Dişlerin beyazlamasını sağlar. Diş ağrısını büyük oranda geçirici özelliğe sahiptir. Kenger sakızı, doğal yapısı ile diş fırçası görevi görür, dişlerin temizlenmesinde etkin rol oynar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Protetik Diş Tedavisi Nedir, Çeşitlieri Nelerdir?Diş Temizliği Nasıl Yapılmalı?
Diş Taşı-Tartar Nedir, Nasıl Temizlenir?Lamine Diş Kaplama Nasıl ve Neden Yapılır?

Dişi en çabuk ne beyazlatır?

Dişi en hızlı şekilde beyazlatmak için limon ve karbonat yönteminin denenmesi gerekir. Karbonata limon sıkılır, daha sonrasında diş fırçasına sürülür, Dişler fırçalandıktan sonra ağız çalkalanır, güzelce temizlenir.

Sararan dişler nasıl beyazlar?

Sararan dişleri beyazlatmak için elma sirkesi, karbonat karışımını deneyebilirsiniz. En az limon karbonat karışımı kadar etkilidir. Evinde limon olmayan fakat elma sirkesi olan bireylerin kullanabileceği bir yöntemdir.

Diş beyazlatma ücreti ne kadar?

Dişlerin bembeyaz bir şekilde gözükmesi işlemine ortalama 1000 ile 5000 TL arasında fiyat istenmektedir. Bu fiyat gittiğiniz yere göre değişiklik gösterebilir. Daha uyguna yaptırmak istiyorsanız devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz.

Karbonat dişleri beyazlatır mı?

Karbonat diş beyazlatmada kullanılan son derece pratik bir yöntemdir. Karbonat yöntemi her gün kullanılabilir. Diş macunu yerine bazı insanlar karbonatı tercih etmektedir. Dişleri beyazlatır, diş taşlarını, tartarları ve plak tabakasını temizler.

Dişlerin beyaz olması özgüven verir mi?

Dış görünüm önemlidir. Özellikle ağız ve diş sağlığımız yaşamımızda önemli bir yere sahiptir. Eğer ağız ve diş sağlığınıza özen göstermiyorsanız, sosyal yaşantınızı olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden dikkat edilmelidir. Beyaz dişler herkesi mutlu eder. Gülümseyince dikkat çeken temiz ve beyaz dişler kişiye öz güven kaynağıdır.

Dişler neden sararır?

Dış faktörler, tükettiğimiz besin ve içeceklerdir. Kahve, çay gibi içecekler diş renklerinin değişimine sebep olur. Uzmanlar tarafından yapılan seanslarla dişlerinizi beyazlatabilirsiniz ya da evde pratik yollarla dişlerinizin rengini beyazlatabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.