Poznan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Poznan, Polonya'nın meşhur şehirlerinden biridir. Kentte birçok tarihi ve turistik alan yer alıyor. Poznan seyahatlerinizde gezilip görülecek tarihi ve turistik alanları sizler için araştırdık.
Poznan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Old Market Square (Eski Pazar Meydanı)

Şehrin en eski yerleşim alanlarından biridir. Mütevazı, şirin ve temiz bir meydandır. Ülkedeki diğer Old Town’lara nazaran burada tarihi bina sayısı daha az. Ancak etraftaki rengarenk binalar, küçük ve zarif işletmeler meydanı güzelleştiriyor. Ayrıca meydanın sembolü olan keçilerin tokuşma gösterileri çok ilgi görüyor. İnsanlar keçilerin tokuşma gösterilerini izlemek için erkenden meydandaki yerlerini alıyor.

eski-pazar-meydani.jpg

 

Lake Malta

lake-malta.jpg

1952 yılında Cybina Nehri’nde yapılan baraj çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bir yapay göldür. Adını Malta Şövalyeleri olarak anılan askerlerden almıştır. Gölün uzunluğu 2 km’yi aşmaktadır ve yaklaşık 3 metre derinliğe sahiptir. Kürek yarışlarının bir numaralı mekanlarından biri olarak ünlenmiştir. Şehrin en önemli doğal alanlarından biri olan gölün etrafında birçok dinlenme ve eğlence yerleri hizmet veriyor. Üstelik yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları da gölün etrafında keyifli zaman geçirmeniz için tasarlanmış.

 

Poznan İmparatorluk Kalesi

poznan-imparatorluk-kalesi.jpg

1905 yılında yapımı başlatılan ve 5 yıl sonra hizmete açılan Poznan İmparatorluk Kalesi tam 75 metre yüksekliğe sahiptir. Saray olarak kullanılan yapıt Polonya ve Almanya devlet dairelerine ev sahipliği yapmıştır. Bu yönüyle her iki devlet de yapıya farklı isimler vermiştir. Şehrin sembol yapılarından biri olan Poznan İmparatorluk Kalesi’nin kubbeleri ve pencereleri mükemmel bir ahenk oluşturmaktadır.

 

Adam Mickiewicz Üniversitesi

adam-mickiewicz-universitesi.jpg

7 Mayıs 1919 tarihinde hizmete açılan ve yaklaşık 36 yıl sonra bu adı alan üniversite ülkenin ve Avrupa’nın ileri gelen eğitim kurumlarından biridir. Üniversite binası ve çevresi mükemmel bir sarayı andırmaktadır. Özellikle yazın turistlerle dolan Poznan’da turistlerin en sık ziyaret ettiği mekanlardan biri de Adam Mickiewicz Üniversitesi’dir. Kurumun ana binasının dik üçgen yapısı ve yanındaki kuleleri ilgi görmektedir. Üniversiteyi ziyaret eden turistler bol bol fotoğraf çekmektedirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.