Denizlerin Tanrısı Poseidon Hakkında 10 İnanılmaz Bilgi

Denizlerin tanrısı olarak bilinen Poseidon, açgözlü, kötü ve karamsar bir tanrıdır. Bu içeriğimizde Poseidon hakkındaki bilgileri araştırdık.
Denizlerin Tanrısı Poseidon Hakkında 10 İnanılmaz Bilgi

Tabiatın güçlerini temsil eden antik Yunan tanrılarından biri olan Poseidon, denizlerin, depremlerin ve atların tanrısı olarak bilinir. Yunan Mitolojisi'nde önemli bir yere sahip olan Poseidon, Zeus, Hades, Hera, Demeter ve Hestia ile birlikte Olimpos Tanrıları arasında yer alır.

Denizlerin ve suyun hükümdarı olarak kabul edilen Poseidon, güçlü fırtınaları yatıştırabilen, suların dalgalarını kontrol edebilen ve gemilerin yolculuklarını yönlendirebilen bir tanrıdır. Aynı zamanda, atların koruyucusu olarak da anılır ve onların gücüne saygı gösterilmesi gerektiğine inanılır.

Poseidon Hakkında Bilgiler

Olympos tanrıları arasında yer alan Poseidon'un Zeus ve Hades adında iki erkek kardeşi vardır. Zeus aralarından en güçlüsüdür. Poseidon Zeus'un gücünü hep kıskanmıştır. Zeus, gökleri, Poseidon denizleri, Hades ise yeraltını yönetmektedir. Bu içeriğimizde Poseidon hakkında muhteşem bilgileri araştırdık ve derledik.

İşte denizlere hükmeden tanrı olduğuna inanılan Poseidon hakkında bilgiler;

1. Titanlar Savaşı'nda Poseidon kardeşi Hades'le beraber diğer kardeşi olan Zeus'a destek verir. Kylopların Zeus'a şimşeği silah olarak vermeleri sonucunda Zeus savaşı kazanır ve Poseiodon, Hades ve Zeus dünyayı aralarında bölüşmeye başlarlar. Artık Poseidon denizleri, Hades yeraltını, Zeus'ta gökleri yönetecektir.

Poseidon Hakkında Bilgiler

2. Poseidon'un Hades ve Zeus adında iki kardeşi vardır. Poseidon'un sembolü at, balık, boğa, 3 dişli yaba ve yunus balığıdır. Yunan Mitolojisinde Poseidon, keçe saçlı, uzun ve gür sakallı bir adam olarak anlatılır.

Poseidon Hakkında Bilgiler

3. Deniz Tanrısı Poseidon, Ege'de bulunan Eğriboz Adası açıklarında denizin dibinde değerli taşlardan inşa edilmiş bir sarayda yaşıyordu. Poseidon, atlarıyla beraber denizin üzerinde savaş arabası sürüyordu.

Poseidon Hakkında Bilgiler

4. Poseidon, Yunan mitolojisinde atların atası ve koruyucusu olarak bilinir. İnsanlara atları nasıl kullanabileceklerini öğretmiştir. Poseidon'un atlarıyla birlikte sürdüğü savaş arabasına bakılırsa savaş arabacılarının dostu olduğunu söyleyebiliriz..

Poseidon Hakkında Bilgiler

5. Truva şehrinin surları Poseidon ve Apollo tarafından yapılırken Truva kralı Laemedon verdiği sözü tutmaz ve tanrıları tehdit etmeye başlar. En ufak bir şeye sinirlenen Poseidon kralının bu hareketini görünce deliye döner. Şehre bir deniz canavarı gönderir fakat canavar Herakles tarafından öldürülür ve savaş başlar. Truva Savaşı'nda Poseidon ölümlü kılığına girerek Yunanlıların yanında savaşa katılır.

Poseidon Hakkında Bilgiler

6. Efsaneye göre başkent Atina'nın koruyuculuğunu yapmak ve baş tanrısı olmak için Poseidon ve Athena arasında büyük bir tartışma başlar. Bu konuya çözüm bulmak isteyen tanrılar bir araya gelip karar verirler. Karar ise şudur; Poseidon ve Athena insanlara birer tane hediye verecek. Bu hediyelerden hangisi insanların daha çok işine yararsa Atina onun olacak.

Poseidon Hakkında Bilgiler

7. Poseidon atlarıyla birlikte meydana gelerek 3 dişli yabasını yere vurur ve insanların hiçbir işine yaramayan deniz kuyusunu ortaya çıkarır. Athena ise kendi yarattığı zeytin ağacını insanlara verir ve insanlar Athena'yı seçer. Bu duruma sinirlenen ve yenilgiyi hazmedemeyen Poseidon, Atina'yı tamamen sular altında bırakır.

Poseidon Hakkında Bilgiler

8. Poseidon, Zeus'tan sonraki en güçlü ikinci tanrıydı. Üç dişli yabası ile denizlerin hakimi oydu. Elindeki üç dişli yabayı yere vurduğunda adaları denize gömer, bazı adaları ise denizin üstüne çıkarırdı. Poseidon, gücünün her daim farkında olan bir tanrıydı.

Poseidon Hakkında Bilgiler

9. Zeus Poseidon'dan güçlü olduğu için Poseidon'a sürekli emir verirdi. Bu durumdan hiç hoşnut olmayan Poseidon Zeus'un düşman tanrılarıyla bir araya gelerek Zeus'u zincirletmeye çalışmıştır.

Poseidon Hakkında Bilgiler

10. Yunan mitolojisinde tanrılar ne kadar insanlardan dua alırsa o kadar güçlenirler. Yunanlılar için denizler tanrısı çok önemli bir yere sahiptir. Yunanlılar, adalarda yaşayıp denizcilikle çok fazla uğraştığı için tanrıları Poseidon'a her gün etmiş ve onu güçlendirmişlerdir.

Poseidon Hakkında Bilgiler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yunan Tanrılarının İsimleri Nelerdir?Yunan Mitolojisinin Yaratıkları

Poseidon ne yapar?

Poseidon, denizlerin ve suyun hükümdarı olarak kabul edilir. Suların dalgalarını kontrol edebilen, gemilerin yolculuklarını yönlendirebilen ve güçlü fırtınaları yatıştırabilen bir tanrıdır. Aynı zamanda, atların koruyucusu olarak da anılır.

Poseidon'un sembolü nedir?

Poseidon'un sembolü, üç dişli mızrağıdır. Ayrıca, deniz kabukları, atlar, tritonlar ve yunuslar gibi diğer semboller de kullanılır.

Poseidon ile ilgili hangi mitler var?

Poseidon, mitolojik hikayelerde sık sık yer alır. En ünlü mitlerinden biri, Athena ile olan anlaşmazlığıdır. Athena, Atina kentini kazanmak için Poseidon ile yarışır. Poseidon, şehre bir deniz fıskiyesi çıkarırken Athena, zeytin ağacını yaratır. Zeus, Athena'nın kazandığını ilan eder ve Atina'nın simgesi olarak zeytin ağacını seçer.

Poseidon ile ilgili hangi kültürlerde etkisi var?

Poseidon, Yunan mitolojisi ve Roma mitolojisi gibi birçok kültürde önemli bir yere sahiptir. Ayrıca, denizlerle ve suyla bağlantılı olan diğer kültürlerde de etkisi görülebilir.

Poseidon'un ailesi kimdir?

Poseidon, Kronos ve Rheia'nın oğludur ve Zeus, Hades, Hera, Demeter ve Hestia ile birlikte Olimpos Tanrıları arasında yer alır. Poseidon'un eşi Amphitrite ve birçok çocuğu vardır, bunlar arasında Triton, Polyphemus ve Orion da bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum