Porto'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Porto 400 bine yaklaşan nüfusuyla Portekiz'in en büyük ikinci şehridir. Porto tarihi ve kültürel açıdan Avrupa'daki ünlü merkezler arasında yer almaktadır. Porto'nun gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Porto'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ponte Dom Luis Köprüsü

1886 yılında hizmete açılan köprü şehrin sembolüdür. Nehirden yüksekliği 45 metre olan köprünün toplam uzunluğu 385 metredir. Douro Nehri üzerine kurulan 6 köprüden en muazzamı olarak sükse yapmıştır. Porto’nun iki yakasını bağlayan bu köprü şehre gelen turistleri fazlasıyla etkilemektedir. Sizler de Porto seyahatinizde Ribeira’dan Gaia’ya geçmek için bu köprüyü kullanın.

ponte-dom-luis-koprusu-002.jpg


Palacio da Bolsa

palacio-da-bolsa-002.jpg

Porto’da bulunan eşsiz bir saraydır. Özellikle ‘Arap Odası’ diye tabir edilen bölüm şahane mimarisiyle göz dolduruyor. Bu odadaki işlemeler ve Arapça yazılar sarayın en dikkat çekici bölümü olarak gösteriliyor. 19. Yüzyılda şehrin Ticaret Derneği tarafından inşa ettirilmiştir. Neo-klasik tarzda inşa edilen saray UNESCO’nun Dünya Mirasları Listesi’nde de yer alıyor. Tavan freskleri, merdivenleri ve kubbeleri de çok alımlıdır.


Porto Katedrali

porto-katedrali-003.jpg

18. yüzyılın ortalarına doğru tamamlanan katedralde Romanesk Barok ve Gotik mimari tarzları göze çarpmaktadır. Mükemmel çinilerle bezenen katedralde daha çok Gotik tarz sezinleniyor. Ayrıca mermer işlemeler de katedrale farklı bir hava katıyor. Porto’da muhakkak görülmesi gereken yerlerden biridir. Aynı zamanda şehrin yüksek noktalarından birinde konuşlandırılmış olması Porto manzarasına doymanızı sağlayacak.


Douro Nehri

douro-nehri-001.jpg

Yaklaşık 900 km uzunluğuyla İber Yarımadası’nın en uzun nehirlerinden biri durumundadır. Şehri ikiye ayıran Douro Nehri’nin üzerinde kurulan köprülerden bu manzarayı izlemenin pahı biçilemez. Nehir şehrin ortasından süzülerek Atlas Okyanusu’na akıyor. Nehrin etrafında mükemmel balıkçı restoranları ve hediyelik eşya dükkanları bulunuyor. Douro Nehri boyunca yürürken buralara uğramayı da ihmal etmeyin.


Clerigos Kulesi

clerigos-kulesi-001.jpg

18. yüzyılın ortalarında yapımı tamamlanan Clerigos Kulesi tam 76 metre yüksekliğe sahiptir. Yapımında Barok mimari usulü ağır basmaktadır. Şahane görüntüsüyle Porto’yla özdeşleşen kuleye yalnızca 3 Euro (yaklaşık 10 TL) karşılığında çıkma imkanı bulabiliyorsunuz. Yalnız çıkmak için 240 basamak çıkmanız gerekiyor. Ayrıca çıkış bölümü hayli dar olduğundan yorucu bir tırmanma sizleri bekliyor. Ancak zirveye vararak muhteşem Porto manzarasıyla karşılaştığınızda buna değdiğini düşüneceksiniz.


Serralves Çağdaş Sanat Müzesi

serralves-cagdas-sanat-muzesi.jpg

Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği müze yaklaşık 30 yıl önce açılmıştır. Şehirdeki sanatçıların eserlerini sergilemek amacıyla kurulmuştur. Müzede bulunan birbirinden farklı yüzlerce çizim ziyaretçileri büyülüyor. Ayrıca müzenin bahçesi yeşillik ve çok geniştir. Bahçede birbirinden güzel heykeller ve havuzlar da bulunuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.