Portland'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

600 binden fazla insanı barındıran Portland Amerika'nın tarihi, turistik kültürel ve coğrafi açıdan en önemli kentlerinden biridir. Portland gezinize rehber arıyorsanız kentin gezilecek görülecek yerlerini bu yazı dizisinde bulabilirsiniz.
Portland'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Washington Park

Portland'ın en turistik yerlerinden biri olan Washington Park, 1909 yılında kurulmuş bir kentsel parktır. 170 hektarlık alanı içine alan park Japon bahçesi, amfi tiyatrosu, anıtları, okçuluk sahası, tenis kortları, futbol sahası, piknik alanları, çocuk oyun alanları gibi birçok bölgeyi kapsamaktadır. Kent halkının en değerli nefes alma sahası durumundaki Washington Park Portland'ın turistik yerleri arasında gösterilmektedir. Yürüyüş yolları, rengarenk çiçekleriyle şehrin albenili mekanlarından biri olarak tanınan Washington Park'ı Portland seyahatinizde gezi rehberize kaydetmeyi unutmayın.

washington-park.jpg

 

Pittock Mansion

pittock-mansion.jpg

Bu yapı Portland'ın en meşhur mekanlarından biridir. 1909 yılında yapımına başlanan ve 1914'te tamamlanan Pittock Mansion İtalyan Rönesans mimari tarzıyla oluşturulmuş şaşalı bir konaktır. Tam 46 odalı konak yaklaşık 190 bin metrekarelik alana kurulmuştur. Mimarı Henry Pittock'un adıyla anılan meşhur yapı, bahçesindeki eşsiz ağaç ve çiçeklerle misafirlerine panoramik bir görüntü sunmaktadır. 1974 yılından bu yana ülkenin ulusal tarihi miraslarına dahil edilen Pittock Mansion Portland'ın tarihi yerlerindendir.

 

Oregon Bilim ve Sanayi Müzesi

oregon-bilim-ve-sanayi-muzesi.jpg

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan sayısız bilim ve teknoloji müzelerinden bir tanesidir. Doğa bilimleri, teknoloji ve sanayi odaklı kalıcı sergilerden oluşan tiyatro, plenataryum ve sergi salonları olmak üzere 3 farklı bölümden oluşmaktadır. Ayrıca kurumda geçici sergilere de geniş yer ayrılmıştır. 1944 yılında kurulan müzede insan ve hayvan anatomisini sergileyen heykeller, yüzlerce makine, dinozor iskeletleri sunulmaktadır. ABD'de çocukların en fazla ilgi gösterdiği müzeler arasında gösterilmektedir. Portland'da muhakkak görülmesi gereken yerler arasında bulunan Oregon Bilim ve Sanayi Müzesi'ni kesinlikle ziyaret edin.

 

The Grotto

the-grotto.jpg

Portland'ın meşhur mekanları arasında gösterilen 'The Grotto' Madison South olarak bilinen bölgede 110 metrelik bir uçurumun tepesinde yer alan bir türbedir. 1924 yılında dikilen kutsal yapı, 25 hektarlık alanda bulunmaktadır ve manzaralı bir noktada enteresan bir görünüme sahiptir. Açık bir Roma Katolik Türbesi olarak faaliyet göstermektedir. Büyüleyici ormanları, botanik bahçesi, patika yollarıyla eşsiz bir silüet oluşturan türbeye asansör yardımıyla iniş-çıkış sağlanabilmektedir. The Grotto Cascade Dağları başta olmak üzere Columbia Nehri ve daha birçok yeşil alanı buradan izlemenin mutluluğuna varacaksınız. Özellikle kenti ziyaret eden gayrimüslimlerin yoğun ilgi gösterdiği The Grotto'yu Portland'ın tarihi yerlerini gezerken ihmal etmemelisiniz.

 

Lone Fir Mezarlığı

lone-fir-mezarligi.jpg

Metro isimli bölgesel bir devlet kurumu tarafından yönetilen Lone Fir Mezarlığı 1855 yılında tam 12 hektarlık alanda oluşturulmuştur. Gotik Revival mimari tarzında tasarlanan mezarlık Portland'ın önemli ziyaretgahlarından biri durumundadır. James C. Hawthorne, Asa Lovejoy ve Harry Lane gibi kentin önemli simalarının ebedi istirahatgahı olan mezarlıkta on binlerce insan yatmaktadır. Aynı zamanda Amerikan tarihi miraslarına dahil edilen manevi alan Portland'ın turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.

 

Pioneer Adliye Sarayı

pioner-adliye-sarayi.jpg

1869 yılında yapımına başlanan ve kademeli olarak inşa edilen adliye sarayı Portland'ın gezilecek yerleri listenizde mutlaka bulunmalıdır. İtalyan mimari tarzında oluşturulan Pioneer Adalet Sarayı, bölgenin en eski federal binalarından biridir. 1977 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Mirasları'na dahil olunan yapı, Ninth Circuit merkezli yargıçların da görev yaptığı bir kurumdur. En son 2003 yılında restore edilmeye başlanan binanın son rötuşları 2005 yılında tamamlanmış ve bu yenileme 23 milyon 400 bin dolara mal olmuştur. Aslına uygun olarak restore edilen Pioneer Adliye Sarayı, Portland seyahatinizde zaman ayırmanız gereken meşhur mekanlardan biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.