Portakal Kabuğu Yağının Saça 10 Faydası

Cilde olağanüstü etkileri olan portakal kabuğu yağının saça faydaları nelerdir? İçeriğimizde bu mucizevi yağın saça olan tüm etkilerini bulabilirsiniz.
Portakal Kabuğu Yağının Saça 10 Faydası

Portakal Kabuğu Yağı Faydaları

Portakal kabuğu yağı, hasar görmüş saçların onarılmasına destek sağlayan ve saçların daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olan etkili bir üründür. Sadece saç besleyici özelliğinin yanında kepeklenme, tahriş gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olan portakal kabuğu yağı, düzenli kullanıldığında beklediğimizden çok daha fazla etki yaratır. Peki, portakal kabuğu yağının saça olan tüm faydaları nelerdir?

1. Saç Kırılmalarını Engeller

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Portakal kabuğu yağının saça faydalarından en büyüğü saç kırılmalarını önlemesidir. Fazla işlem gören saçlarda en sık görülen problemlerin başında saç kırılmaları gelir. Uç kısımlarında daha sık görülen bu problemi aşmak için doğanın bize sunduğu portakal kabuğu yağını kullanabilirsiniz. Saç kırılmalarını engelleyen ve bu sayede daha düz bir görünüm oluşmasına yardımcı olan bitkisel saç bakımı yağını haftada 2 defa kullanmak, bu sorunların önüne geçmek için yeterlidir.

İlginizi Çekebilir
Saç Kırıklarını Gidermenin Yolları

2. Zarar Görmüş Saçları Onarır

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Saçların çok sık işlem görmesi, saçların zarar görmesine neden olur. Saç derisi problemi başta olmak üzere birçok problemin oluşmasına neden olan bazı işlemlerin zararlı etkilerini en aza indirmek için kullanacağınız bitkisel saç bakım yağları, beklediğinizden daha yüksek etki yaratarak saçlarınızın daha sağlıklı hale gelmesine yardımcı olur. Portakal kabuğu yağının saça faydaları arasında zarar görmüş saçları onarması da yer almaktadır. Bu önemli özelliğini değerlendirerek saçlarınıza daha sağlıklı bir şekilde bakım yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
İşlem Görmüş Saçlar İçin Bakım Yöntemleri

3. Saç Derisini Rahatlatır

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Mevsim değişiklikleri başta olmak üzere kullanılan saç bakım ürünleri, fön makinesi, maşa gibi aletler, saç derisinin hasar görmesine neden olmaktadır. Bu da saç derisinde tahrişlenme gibi problemlere neden olur. Portakal kabuğu yağının saça faydaları arasında saç derisini beslemesi ve onarması da yer almaktadır. Haftada 2 defa kullanılması durumunda bu tip problemlerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

4. Saçlara Hacim Kazandırır

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Zayıf saçlar hacimsiz görünür. Bu da başta şekil vermeyi zorlaştırdığı gibi saçların güzel görünmesini de engeller. Bu durumda yapılması gereken en güzel şey, doğru saç bakım ürünlerini kullanarak saç bakımı yapmaktadır. Etkisi ile son dönemlerde kendinden çokça söz ettiren portakal kabuğu yağı, saçlara hacim kazandırmakla birlikte saçların daha güçlü bir yapıya sahip olmasını da destekler. Bu sayede, saçlarınız hem daha güzel görünür hem de daha sağlıklı bir yapıya ulaşmış olur.

5. Doğal Nem Dengesini Korur

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Portakal kabuğu yağının saça faydalarından biri de saçın nem dengesini korumasıdır. Saçların doğal nem dengesinin bozulması demek, saçların hasar görmeye başlaması demektir. Düzenli ve doğru şekilde bakım uygulanmadığında bu problem, saçların dökülmesine kadar yol açabilir. Saçların doğal nem dengesini korumaya yardımcı olan portakal kabuğu yağı, düzenli kullanıldığında yaşanan sorunların üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

6. Saç Dökülmelerini Durdurur

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Belirli sebeplerden dolayı saçlarımız dökülmeye başlar. Dökülmeyi durdurmak için portakal kabuğu yağı ile elde edilen karışımlar veya maskeler denenebilir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde saç derisini besleyen portakal kabuğu yağı, saçların parlamasına yardımcı olur, dolgun gözükmesini sağlar.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkiler

7. Saçların Daha Hızlı Uzamasını Sağlar

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Saçlarınızın normalden daha hızlı uzamasını istiyorsanız portakal kabuğu yağını elinize damlatın. 10 dakika kadar parmak uçlarınızla saç derinize masaj yapın. Masaj sonrasında portakal kabuğu yağını saçınızda 45 dakika ile 1 saat arasında bekletin. Son olarak saçlarınızı şampuan ile güzelce durulayın. Bu işlemi haftada 2 kez yaptığınızda saçlarınızın daha hızlı uzadığını göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir
Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

8. Saçlara Parlak Bir Görünüm Kazandırır

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Yüksek ısı, boyaya maruz kalma, saç şekillendirici spreyler gibi nedenlerden dolayı saçlarımız parlaklığını kaybetmiş olabilir. Saçlara tekrar parlak bir görünüm kazandırmak sizlerin elindedir. Portakal kabuğu yağı sayesinde saçlarınıza parlaklık kazandırmanız mümkündür. Masaj şeklinde uygulandığında saçlara hacim ve parlak görünüm vermektedir.

9. Saç Tellerini Güçlendirir

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Saç telleri zaman içerisinde güçsüzleştiği zaman saçlarınızda seyrekleşmeler, dökülmeler ve kırılmalar görülür. Kırılmaları ortadan kaldırmak ve saç tellerinizi kalınlaştırıp, güçlendirmek için portakal kabuğu yağı maske ya da masaj şeklinde saçlara sürülebilir. Saç telleri güçlenir, seyrek kalmış bölgeler dolgunlaşır.

10. Saçlara Yumuşaklık Hissi Verir

portakal kabuğu yağının saça faydaları

Eğer sabah kalktığınızda veya gün içerisinde saçlarınız kabarıyorsa, mat bir görünüme sahipse ve kolay şekil almıyorsa en etkili çözümlerden olan portakal kabuğu yağı ile masaj yöntemini deneyebilirsiniz. Portakal kabuğu yağı saçları yumuşatarak daha kolay şekil almasını sağlar, kabarmaların, elektriklenmelerin önüne geçer.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

Portakal Kabuğu Yağı İçeren Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçları Uzatır10/9.9
2Balen Portakal Kabuğu YağıHacim Verir10/9.8
3Mindivan Portakal Kabuğu YağıDökülme Karşıtı10/9.7
4Essavera Portakal Kabuğu YağıSaçı Besler10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Portakal Kabuğu Yağı
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Portakal Kabuğu Yağı İçeren Ürünler

Yukarıdaki kısımda portakal kabuğu yağının faydalarını detaylıca anlattık. Bu kısımda ise içerisinde portakal kabuğu yağı bulunan ürünleri inceleyeceğiz. İşte portakal kabuğu yağı içeren en iyi ürünler.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

portakal kabuğu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Seti
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisindeki 12 farklı bitki özü sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçın bakımını ve onarımını yapıyor. Bu sayede bakımsızlıktan ve aşırı işlemden kaynaklanan kırılmalar engellenmiş oluyor. Formülündeki vitamin ve minerallerle saçın uzama hızını arttıran ürün aynı zamanda saç dökülmelerini de önlüyor. Son olarak bu ürünün saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar tüm saç sorunlarına karşı etkili olduğunu söyleyelim.

2. Balen Portakal Kabuğu Yağı

portakal kabuğu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Balen
Portakal Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize oldukça kaliteli bir bitkisel yağ üreticisi olan Balen ile devam ediyoruz. Aşırı işlem gören saçlar daima kırılır ve bu da kötü bir görünüme sebep olur. Balen markasının bu portakal kabuğu yağı sayesinde saç uçlarınızdaki kırıkları sorun etmenize gerek kalmaz. Yoğun besin değeri olan içeriği sayesinde yıpranan bölgelerin onarımını sağlayan bitkisel yağ, bu sayede daha dolgun saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor. Saçın nem dengesini sağlayarak daha yumuşak ve parlak olmasını destekleyen ürün aynı zamanda saç derisini rahatlatmasıyla biliniyor. Bu sayede kepek, egzema ve mantar gibi sorunlardan muzdarip olmazsınız.

3. Mindivan Portakal Kabuğu Yağı

portakal kabuğu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Mindivan
Portakal Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen organik içeriği sayesinde saça zarar veren herhangi bir maddeyi içermeyen bitkisel yağ, bu sayede herkes tarafından kullanılabilirdir. İlk kullanımdan itibaren hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlayan ürün aynı zamanda saça nem katıyor. Bu sayede saçlarınız yumuşayarak daha kolay şekil alıyor. Ayrıca özel formülü sayesinde saç uçlarındaki kırıklara bakım yapan portakal kabuğu yağının saçınızın uzama hızını arttıracağını belirtelim.

4. Essavera Portakal Kabuğu Yağı

portakal kabuğu yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Essavera
Portakal Kabuğu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Essavera markasının portakal kabuğu yağı ürünüyle bitiriyoruz. Saça kullanılabildiği gibi cilde de uygulanabilen portakal kabuğu yağı, kısa süre içerisinde saçları dolgunlaştırmasıyla biliniyor. Saçın bakımını ve onarımını yapan ürün, bu sayede yıpranan bölgelerin eski güzelliğine kavuşmasını destekliyor. Ayrıca saç derisine nüfuz ederek rahatlamasını sağlayan ürünün kepek gibi problemleri ortadan kaldırdığını söyleyelim.

Portakal kabuğu yağı maskesi nasıl yapılır?

Saçlarınızda kuruluk ve yıpranma durumu söz konusu ise aşağıda vereceğimiz portakal kabuğu yağı maskesi tam size göre. Düzenli bir şekilde kullanmaya devam ettiğinizde saçlarınızla ilgili yaşadığınız problemlerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Gerekli Malzemeler:

1 adet muz
1-2 damla portakal kabuğu yağı

Hazırlanışı ve kullanılışı:

Öncelikle muzu bir çatal kaşığı yardımı ile iyice ezin. Ardından üzerine 1-2 damla kadar portakal kabuğu yağı ilave edin ve karıştırın. Maskeniz hazır olduktan sonra saçlarınıza masaj yaparak saç derisi ve saç uçlarına kadar iyice yedirin. 15 dakika kadar saçlarınızda beklettikten sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Portakal kabuğu yağı içeren en iyi ürünler hangisi?

Saça birçok faydası ile bilinen portakal kabuğu yağının maskesi dışında saçı besleyen en iyi portakal kabuğu içeren ürünler arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, Balen Portakal Kabuğu Yağı, Mindivan Portakal Kabuğu Yağı, Essavera Portakal Kabuğu Yağı en kaliteli yağlar olarak biliniyor.

Portakal kabuğu yağı faydaları nelerdir?

Portakal kabuğu yağının faydalarını öğrenmek istiyorsanız;

Saç kırılmalarını engeller, zarar görmüş saçları onarır, saç derisini rahatlatır, saçlara hacim kazandırır, doğal nem dengesini korur.

Portakal kabuğu yağı saçta ne işe yarar?

Portakal kabuğu yağının saça birçok faydası vardır. Saçların dökülmesini önler, uzamayı destekler, saç derisini ferahlatarak nemlenmesini sağlar, saçlara parlaklık ve hacim kazandırır, kırılmaları onarır, kepek gibi sorunları ortadan kaldırır.

Portakal kabuğu yağı saça nasıl uygulanır?

Portakal kabuğu yağını iki şekilde saçınıza uygulayabilirsiniz. İlk yöntem, masaj şeklinde olanıdır. Portakal kabuğu yağı ele dökülür, 10 dakika masaj yapılır, 1 saat bekletilir ve şampuan ile saç durulanır. İkinci yöntem ise, yağ saça yedirilir, streç film ile kafa sarılır, gece boyu streç film saçta kalır, sabah streç film sökülür ve saç durulanır.

Portakal kabuğu yağı saç çıkarır mı?

Portakal kabuğu yağının saç çıkarma özelliği vardır. Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olan yağ, saç çıkmayan bölgelerde saç köklerini uyararak saçın oluşmasını sağlar. Genetik olan saç dökülmeleri sadece saç ekimi ile çözülebilir.

Portakal kabuğu yağı saçta ne kadar bekletilir?

Portakal kabuğu yağını masaj olarak sürdüğünüz zaman 45 dakika ile 1 saat arasında bekletmeniz yeterli olacaktır. Maske olarak kullanıldığında ise tüm gece boyunca kafada kalması gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.