Platin Renkli Saçlara En Etkili 10 Bakım Önerisi

Platin renkli saçlara yapılan bakım önerilerini merak edenler için oldukça faydalı bir içerikle karşınızdayız. İşte platin renkli saçlara bakım önerileri…
Platin Renkli Saçlara En Etkili 10 Bakım Önerisi

Platin Rengi Saçlara Nasıl Bakım Yapılır?

Platin saçlar nasıl bakılmalı? Son yıllarda iyice bir moda akımı haline gelen platin sarısı saç rengi, her geçen gün daha da popülarite kazanmaya devam ediyor. Fakat saç bakım uzmanlarının aktardıkları bilgilere göre açık tenli kadınlara daha çok yakışan platin rengine sahip olmak için verilen uğraş ve saçlarda yapılan işlemler saçların zarar görmesine neden oluyor. Bu yazımızda platin renkli saçlara bakım önerilerini vererek saçlarınızın en az zarar görmesini sağlayacak yöntemleri sunacağız.

İşte platin saçlar için bakım önerileri...

1. Saç Maskesi Kullanın

platin renkleri saçlara bakım

Platin renk saça bakım yaparken kullanmamız gereken en önemli ürün saç maskeleridir. Platin renkli saçlar, daha fazla neme ihtiyaç duyarlar ve bu nemi sağlamak için de bazı uygulamaları kullanmakta fayda vardır. Saçların nem oranını dengeleyen saç maskesi, haftada bir kullanılması durumunda saçların yıpranması durumunu ortadan kaldırır. Saç maskesini uygularken yarım saat kadar saçlarınızı toplayarak bone ile kapatın. Ardından hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayın. Bu işlemi haftada 1 defa uygulamanız durumunda saçlarınızın canlandığını ve yenilendiğini göreceksiniz.

2. Isıdan Koruyun

platin renkleri saçlara bakım

Saçların zarar görmesinin en büyük nedenlerinden biri de aşırı ısıya maruz kalmasıdır. Saç düzleştiriciler ve fön makineleri kullanıldığında saçlar nem oranını kaybeder. Bu yüzden hem saçlarda kırılma başlar hem de deri sorunları görülmeye başlar. Bu yüzden düzleştirici veya diğer cihazları kullanırken ısı derecelerini mümkün oldukça en düşük seviyede tutmaya özen gösterin.

3. Yanınızda Sprey Taşıyın

platin renkleri saçlara bakım

Platin renk saça bakım yaparken gül suyu kullanmak oldukça önemlidir. Çantalarımızın içerisinde her zaman bolca bakım malzemesi bulunur. Bu bakım malzemelerinin arasında mutlaka gül suyu bulunması gerekiyor. Çünkü platin renkli saçlar için bakım önerileri arasında saçlara gün içinde gül suyu spreyi uygulamak büyük önem taşıyor. Saçların nem oranını korumak için son derece ideal bir yöntem olan bu sprey ile saçlarınızın daha doğal ve sağlıklı kalmasını kolaylaştırabilirsiniz.

4. Özel Şampuan Kullanın

platin renkleri saçlara bakım

Platin renkli saçlara bakım gerçekten de diğer saç renklerine göre daha bir hassasiyet istiyor. Bunun için özel olarak üretilen şampuanlar ve saç bakım ürünleri vardır. Piyasada marka kalitesinden emin olduğunuz ürünleri kullanarak saçlarınıza en iyi şekilde bakım yapabilirsiniz.

5. Doğal Çözümler Uygulayın

platin renkleri saçlara bakım

Platin rengindeki saçlara bakım yaparken doğru çözümlere ulaşmak için çok da para harcamak gerekmiyor. Evde yapabileceğiniz maske ve kürlerle saçlarınızın doğal güzelliğine kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Platin saçlar en çok işlem gören saçlar olarak bilinmektedir. Bu nedenle bu saçlara özel bakım yapmak gerekir. Saçlarınızın daha sağlıklı, parlak, güçlü ve istediğiniz gibi şekil alması için kullanmanız gereken tek yöntemin ısıtıcılar veya kuaför çözümleri olduğunu düşünmeyin. Evde saç bakımı uygulayarak da saçlarınızda istediğiniz güzelliği elde edebilirsiniz.

6. Ten Renginizin Uyumluluğunu Kontrol Edin

platin renkleri saçlara bakım

Platin renk, her ten rengine uygun değildir. Açık tenlilere daha çok yakışacağının bilincinde olarak hareket etmeniz daha güzel sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. Ten renginizin uyumluluğuna belirli uygulamalar aracılığı ile bakın.

7. Saç Bakım Yağlarını Deneyin

platin renkleri saçlara bakım

Argan yağı, badem yağı, jojoba yağı, hindistancevizi yağı gibi saça iyi gelen yağları deneyerek saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Boyalı saçlara oldukça iyi gelen ve uzun süre boyunca boyanın akmamasını sağlayan bu yağlar aynı zamanda yıpranmayı önler, mat görünümü ortadan kaldırır, saçı parlaklaştırır.

8. Saç Bakım Kremlerini Kullanın

platin renkleri saçlara bakım

Duş öncesi veya duş sonrasında saç bakım kremlerini kullanmayı unutmayın. Boyalı saçlarınız daha yumuşak kalacak, yıpranmalar en aza inecek, saç kırılmaları ortadan kalkacaktır. Duş sonrasında kullanıldığında saç derisi nemlenir ve ferahlar. Bu sayede saçınız her zaman canlı gözükür.

9. Soğuk Suda Duş Alın

platin renkleri saçlara bakım

Soğuk suda duş almak özellikle kış aylarında zor olsa da saçınız için oldukça faydalı bir yöntemdir. Saç sıcak suda daha kolay yıpranır, boya akar, kötü bir görüntüye neden olur. Boyalı saçlarınızı daha uzun süreler kullanmak için soğuk suda duş almanızı öneriyoruz. Saçlarınızı yıkadıktan sonra sıcak suda vücudunuzu yıkayabilirsiniz. Bir de olabildiğince saçlarınıza su değdirmemeniz daha iyi olacaktır.

10. Boyalı Saçları Havlu ile Kurutmayın

platin renkleri saçlara bakım

Boyalı saçları havlu ile kurutmak zarar vermektedir. Saçlardaki boya akabilir, saç yıpranır. Yıpranmaların önüne geçmek için düşük sıcaklıklarda saçlarınızı kurutmanız daha sağlıklı olacaktır. Normal boyalı olmayan saçlarınızı havlu ile kurutmanızda bir sorun yoktur. Islak saçlarınızı hızlı kurusun diye saç maşası ile kurutmak en zararlısıdır.

Platin Saçlar İçin Stil Önerileri

Platin saçlara bakım kadar önemli bir şey varsa o da saça uygulanacak olan modeldir. Çünkü bazı saç modelleri platin saç rengine çok yakışıyor. İşte sizler için hazırladığımız birbirinden etkili ve güzel platin saç stil önerileri...

Saçları Dalgalandırırken Köpükten Faydalanın

platin renkleri saçlara bakım

Saçlarınızı şampuan ile yıkarken köpük iyice oluştuktan sonra saçlarınızı aşağıdan yukarıya doğru toplayın. 10-20 saniye kadar saçlarınızı bu şekilde tuttuktan sonra bıraktığınızda saçlarınızda dalgalı bir görünüm oluşacaktır. Ardından durulama işlemine geçebilirsiniz.

At Kuyruğu Modelini Uygulayın

platin renkleri saçlara bakım

Son yılların kendinden en çok söz ettiren saç stillerinden biri at kuyruğu saç modelidir. Bu modeli uygularken ensenizden aşağıya doğru salaş bir şekilde saçlarınızı bırakın. Daha sonra bir bandaj yardımı ile bağlayın ve kenarlardan da biraz sarkıtın. Doğal bir görünümüne ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç Boyama TeknikleriSaçlarda Ombre Etkisi

Boyalı Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkaFormEtkineoldu Puanı
1 Diamond Hair Saç SerumuSerumOnarıcı10/10
2Elseve Mor Şampuan ŞampuanKırılma Karşıtı10/9.8
3Ashley Joy SilverŞampuanOnarıcı10/9.7
4 L'oreal Professionnel Vitamino ColorŞampuanYenileyici/Besleyici10/9.9
5Elseve Renk KoruyucuŞampuanCanlandırıcı10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Boyalı Saçlar
İçin Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Boyalı Saçlar İçin En İyi 5 Bakım Ürünü Tavsiyesi

Yukarıdaki kısımda platin saçlar için bakım önerilerini anlattık. Bu kısımda ise boyalı saçlara sahip kişilerin kullanabileceği bakım ürünlerinden bahsedeceğiz. İşte boyalı saçlar için en etkili bakım ürünleri.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Bakım Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında son zamanlarda adını çokça duyduğumuz Diamond Hair markasının saç serumu yer alıyor. Formülündeki keratin proteini sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede saçın daha hızlı uzamasını destekliyor. İçeriğindeki 12 farklı bitkinin özüyle saçın renginin korunmasına destek olan ve bakımını yapan ürün aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlarınız daha önce olmadığı kadar canlı ve güçlü olur. Son olarak bu ürünün Ozon minerali sayesinde saç derisini ferahlattığını belirtelim.

2. Elseve Mor Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Özel formülü sayesinde saçı güneşten gelen zararlı ışınlara karşı korumaya alan Elseve şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçlarınızdaki kırılmaları önlüyor. İçeriğindeki mor renklendiriciler sayesinde saçlarda zamanla oluşan istenmeyen yansımaları ortadan kaldıran ürün, bu sayede her zaman daha canlı ve güzel gözüken saçlara sahip olmanızı destekliyor. Ek olarak saçın bakımını yaparak hasar görmüş bölgelerin onarımını sağlayan bu şampuanın rengi açılan kişiler için ideal olduğunu söyleyelim.

3. Ashley Joy Silver Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ashley Joy
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize bir diğer mor şampuan olan Ashley Joy Silver Şampuan ile devam ediyoruz. Boyatılan saçların renkleri zaman içerisinde değişmeye başlar. Bu yüzden de bir mor şampuan kullanmamız gerekir. Ashley Joy markasının bu ürünü özel içeriği sayesinde saçlarınızdaki istenmeyen tonları alarak yerine daha parlak ve canlı bir yansıma bırakıyor. Formülündeki A vitamini ve Pro vitamin B5 sayesinde saçlarınızın parlaklığını arttıran ürünün bu sayede daha ışıltılı saçlara sahip olmanızı sağlayacağını belirtelim.

4. L'oreal Professionnel Vitamino Color Aox Boyalı Saç Şampuanı

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Loreal Professionnel markasını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Organik bileşenlere sahip içeriği sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı uygulayan şampuan, bu sayede bakımsızlıktan kaynaklanan kırılmaları ve yıpranmaları engelliyor. İçeriğindeki Magnezyum ve E vitamini sayesinde saç köklerini besleyerek daha canlı olmalarını sağlayan ürün aynı zamanda saç derisini rahatlatıyor. Bu sayede kepek, mantar ve egzema gibi saç derisi hastalıklarından korunursunuz.

5. Elseve Renk Koruyucu ve Nemlendirici Şampuan

boyadan yıpranmış saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Elseve
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Boyalı saçlar için bakım önerilerini verdiğimiz içeriğimizi Elseve markasının bu bakım şampuanıyla bitiriyoruz. Özel formüle edilmiş içeriği sayesinde saçı çevresel etkilerden koruyarak renginin daha uzun süre boyunca canlı ve parlak kalmasını sağlayan şampuan, bu özelliği sayesinde çok tavsiye ediliyor. Saçtaki turuncu yansımaları alarak parlak bir ton bırakan ürünün daha güzel saçlara sahip olmanızı destekleyeceğini de belirtelim.

Boyalı saçlar için en iyi bakım ürünleri nelerdir?

Boyalı saçların hem bakımını hem de rengini korumak için özel olarak geliştirilen birçok ürün vardır. Boyalı saçlar için bakım ürünleri arasında; Diamond Hair Saç Serumu, Elseve Mor Şampuan, Ashley Joy Silver Şampuan,  L'oreal Professionnel Vitamino Color Aox Boyalı Saç Şampuanı, Elseve Renk Koruyucu ve Nemlendirici Şampuan gibi boyalı saçlara özel bakım ürünleri tercih ediliyor.

Platin saça nasıl bakım yapılır?

Platin saç renginizin her zaman canlı ve aynı renk kalmasını istiyorsanız;

Saç Maskesi Kullanın, Isıdan Koruyun, Yanınızda Sprey Taşıyın, Özel Şampuan Kullanın,  Doğal Çözümler Uygulayın, Ten Renginizin Uyumluluğunu Kontrol Edin. 

Platin saç rengi hangi ten rengine yakışıyor?

Her tende insana yakışan platin sarısı kadınlar tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Açık tenlilere cildi solgun gösteren bu renk, özellikle kumrallar tarafından seviliyor.

Platin saç kimlere yakışır?

Platin, çoğu ten rengine uyumlu bir saç rengidir. Açık renkli tene sahip bireylerde platin saç rengi yüzü soluk gösterebilir. Eğer ten renginiz açıksa veya çok koyuysa platin saç yaptırmanızı önermiyoruz.

Platin saça hangi şampuan kullanılır?

Platin saçlara özel olarak üretilmiş çeşitli şampuanlar kullanılarak saç renginin daha da kalıcı olması sağlanabilir. Bunun için iyice araştırma yapıp doğru şampuanı seçmek çok önemlidir. Aşağıda önerdiğimiz şampuanları seçerek saçlarınıza hem bakım yapabilir, hem de daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz.

Platin saç rengi nasıl korunur?

Platin saç rengini korumak için bakım yapmak gerekir. Bunun için yukarıda vermiş olduğumuz yüksek ısıdan uzak durun, saç bakım kremlerini kullanın, saç yağlarını deneyin, saçınızı yıpratmayın gibi önerileri dikkate almalısınız.

Platin sarısı rengi akar mı?

Platin sarısı en hızlı akan renklerden birisidir. Bu yüzden bakımına özen gösterilmeli ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Kişi saç bakımına özen göstermezse kısa sürede saçlarındaki boya akacaktır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.