Plano'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Plano, 300 bine yaklaşan nüfusu, tarihi, turistik ve doğal alanlarıyla ABD Teksas Eyaleti'nin değerli merkezlerinden biridir. Plano seyahatleriniz için kentin gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Plano'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arbor Tepeleri Doğa Koruma Alanı

Plona kentinde yer alan tam 200 dönümlük doğal bir park alanıdır. Yaklaşık 5 kilometrelik 3 farklı yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve dinlenme mekanları ile çevrilidir. Farklı aktivitelere de ev sahipliği yapan muhteşen doğa parkı içerisinde bir de harika gözlem kulesi barındırmaktadır. Bu kuleden etrafı kuşbakışı seyretmenin heyecanını yaşayabilirsiniz. Etrafta baykuş, ağaçkakan, balıkçıl gibi kuş türlerinin yanı sıra çakal, kurt, tavşan gibi memeliler de bulunuyor. Ayrıca birçok yılan türünün doğal yaşam alanı olan bölge kaplumbağa, vahşi kedi ve diğer hayvanları da barındırmaktadır. Plano seyahatinizde doğa ve vahşi yaşamla iç içe bir mekan arıyorsanız Plano gezi rehberinize Arbor Tepeleri Doğa Koruma Alanı'nı mutlaka eklemelisiniz.

arbor-tepeleri-doga-koruma-alani.jpg

 

Çiftlik Mirası Müzesi

ciftlik-mirasi-muzesi.jpg

Ammie Wilson Evi olarak da bilinen Çiftlik Mirası Müzesi, kentin Batı 15. Cadde'de yer almaktadır. 1891 yılında inşa edilen ev Plano'nun tarihi yerlerinden biridir. Bu Geç-Viktorya Çiftlik Evi, Mary Alice Farrell ve kocası Hunter Farrell'in Virginia Eyaleti'nden Teksas'a geldiklerinde 365 dönümlük bir çiftliğin içerisinde kaldıkları evdir. Ailenin boşanmasının ardından kızları Ammie çiftliğin üretimini layıkıyla devam ettimiştir. 1978 yılında yetkililerin yaptığı incelemeler sonucunda tarihi çiftlik evi, Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesine eklenmiştir. Amerikan Müzeler İttifakı tarafından akredite edilen çiftlik evi, 4,5 dönümlük yaşayan bir efsane olarak değerlendiriliyor. Plano'nun turistik yerlerinden olan Çiftlik Mirası Müzesi'ni görmeden kentten ayrılmayın.

 

Şehirlerarası Demiryolu Müzesi

sehirlerarasi-demiryolu-muzesi.jpg

Teksas Elektrikli Demiryolu olarak ünlenen mekan şu anda Şehirlerarası Demiryolu Müzesi adıyla hizmet veren eksi bir tren istasyonudur. Teksas Elektrikli Demiryolu Misyon İspanyol Revival mimari tarzıyla 1908 yılında oluşturulmuştur ve daha sonra Plano'nun en tarihi yerlerinden biri olarak kabul edilmiştir. 1908 ve 1948 yılları arasında kullanılan istasyon 1990 yılında müzeye çevrilmiştir. Restore süreci yaşayan müze, 2005 yılından bu yana da Amerikan Tarihi Yerleri listesinde bulunuyor. Plano'nun gezilecek yerleri arasında unutulmaması gereken kurumlardandır.

 

Prestonwood Baptist Kilisesi

prestonwood-baptist-kilisesi.jpg

Prestonwood Baptist Kilisesi, 1977 yılında inşa edilmiş modern bir ibadethanedir. Kurulduğunda 4 bin olan üye sayısını bugün 10'a katlayan kilise, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki araştırmalara göre Kuzey Amerika'nın en hızlı büyüme kaydeden mega kiliselerinden biri olarak değerlendirilmektedir. Bahçesi, tiyatrosu, spor alanları ile muhteşem bir kampüs görüntüsü çizen manevi yapı, 140 dönümlük dev sahayı kapsamaktadır. Plano'nun görülecek yerlerinden biri olarak dünyaca şöhret kazanan kutsal yapı, kentle özdeşleşmeyi başarmıştır. 

 

Downtown Plano

downtown-plano.jpg

Burası kentin en köklü bölgelerinden biridir. Tarihi yapılarla dolu olan Dowtown kentin en hareketli alanı konumundadır. Ayrıca Plano'nun meşhur alış veriş yerleri, otel, restoran, kafe gibi işletmelerinin de yoğun olduğu şahane alan kente gelen turistlerin de kafileler halinde dolaştığı mekanlardandır. Plano seyahatinizde doyasıya gezmek isteyeceğiniz mükemmel bir eski şehir bölgesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.