Pixie Bob Kedisi Bakımı ve Özellikleri 

Sevimli bir ev arkadaşı mı arıyorsunuz? Her daim sadakati ile size eşlik edecek olan Pixie Bob kedisi, en yakın dostunuz olmaya hazır! Pixie Bob kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilen her şeye yazımızdan ulaşabilirsiniz..
Pixie Bob Kedisi Bakımı ve Özellikleri 

Pixie Bob Kedisi Bakımı ve Özellikleri 

Pixie Bob, vahşi bir görünüme sahip olmasının yanı sıra oldukça sevecen ve insancıl bir ırk olarak tanınmaktadır. Adeta köpek gibi yol kenarında yürümekten ve sahibi ile berber         yürüyüşe çıkmaktan hoşlanan ender ırklardan bir tanesidir. Dişisine nazaran erkek kedisi oldukça iri cüssesi ile bilinmektedir. Sayıca oldukça az olan Pixie Bob kedisi dünya üzerinde sahiplenmek isteyenler tarafından talepte bulunulması ile birkaç yıl içerisinde teslim edilmektedir. Bu da Pixie Bob kedisini dünyanın en değerli ve en pahalı ırklarından bir tanesi yapmaya yetmektedir.

İlk olarak 1985 yılında Amerika’da ortaya çıkan Pixie Bob kedisi Carol Ann Brewer adında bir kadının aynı yıl içerisinde benekli erkek kedi ile kısa kuyruklu dişi kedilerin çiftleştirilmesi ile ortaya çıktığı söylenmektedir. Sonraki yıllar normal bir Bobtail kedisinde  bir hayli farklı bir mizaç ve görünüme sahip olmasından dolayı 1998 yılında şampiyonluk ödülüne layık görülmüştür.

pixie-bob.jpg


Pixie Bob Kedisi Kişiliği

Pixie Bob kedisi rutin bir hayattan hoşlanmaktadır. Günün belirli saatlerinde uyku, beslenme ve oyun ihtiyaçlarını karşılamakta olan düzenli bir kişiliğe sahiptir. Ayrıca köpekler ile benzerliği dikkatlerden kaçmamaktadır. Genellikle sahibi ile beraber dolaşmaktan, dışarı çıkmaktan ve alışverişe gitmekten mutlu oldukları söylenmektedir. Ayrıca alıştırılması durumunda diğer evciller ile oldukça iyi arkadaşlıklar kurabilmektedir.

Sessiz olmasının yanı sıra bir hayli konuşkan olan Pixie Bob kedisi bir hayli meraklı kişiliği ile bilinmektedir. Son derece zeki kişiliği ile interaktif oyunlar oynamaktan ve getir- götür oyunlarında bir hayli beceriklidir. Aynı zamanda dolapları, pencelereleri ve kapakları açma konusunda tam bir usta olduğu söyleniyor.

pixie-bob-001.jpg


Pixie Bob Kedisi Görünümü

Pixie Bob kedisi görünümü ile American Bobtail kedisine büyük benzerlik göstermektedir. Ancak bir çok farklı özelliği onu farklı bir ırk yapmaya yetmektedir. Erkek kediler dişilere göre daha iri bir görünüme sahiptir. Adeta armut benzeri kafa yapısı ve uzun sivri kulakları ile eşsiz bir görünüme sahiptir.

Orta büyüklüğe sahip Pixie Bob kedisi kusursuz tüy yapısı ile adeta ipeksi bir görünüme sahiptir. Surat yapısı gereği biraz vahşi bir görünüme sahip olsa da oldukça sevecen kişiliği ile bilinmektedir. Ayrıca Pixie Bob kedisinin renk tonları benekli tekir, kahverebgi, açık kahve, kestane olarak bilinmektedir.

pixie-bob-002.jpg


Pixie Bob Kedisi Bakımı

Pixie Bob kedisi diğer kedi türlerinde de olduğu gibi titiz bir bakım uygulamasına ihtiyaç duymaktadır. Her daim düzenli beslenme ve hijyenik ortam koşullarının sağlanması bu kedi için oldukça önem arz etmektedir. Bakım uygulamalarında ilk olarak tüy yapısının korunması için düzenli tarama işlemleri Pixie Bob kedinizin ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca ılık bir banyo ile kedinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Tüy bakımı kadar tırnak bakımının da oldukça önemli olduğu Pixie Bob kedinizin tırnaklarını kedi kuaförü yada veteriner kliniğinde kesim uygulamaları yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca evinize alacağınız kedi tırmığı ile tırnaklarında ki ölü tabakaların kendi yolu ile kolayca kırılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Hızlı ve hareketli kişiliği ile Pixie Bob kedinizin kulaklarında biriken tozları düzenli olarak nemli bir bez ile silmeniz de yeterli olacaktır.

Pixie Bob kedisinin bakım uygulamalarında her daim mama, su ve kum kabının dezenfekte edilmesi oldukça önemlidir. Bakteri ve mikrop oluşumlarını kolayca engelleyecek temizlik uygulamalarınızda kimyasal (çamaşır suyu, deterjan) madde kullanmamanız kedinizin sağlığı için oldukça önemlidir. Ayrıca her daim kaliteli mama tüketimi ile Pixie Bob kedisini sağlıklı bir yaşam koşulu oluşturabilirsiniz.

pixie-bob-003.jpg


Pixie Bob Kedisi Sağlık Durumu

Pixie Bob kedisi dünyanın en sağlıklı kedi ırklarından bir tanesi olma özelliğine sahiptir. Herhangi bir kalıtsal hastalıktan muzdarip olmayan bu tür, kaliteli beslenme ve uygun diyet ile ortalama yaşam süresi 12 ile 14 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Beraberinde kedinizin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için uygun çevre koşullarının sağlanmasına dikkat ediniz.

Pixie Bob kedisinin bazı aşılara karşı alerjisi olduğu söylense de veteriner hekim tarafından gerçekleştirilen muayene sonrasında gerekli tüm aşılarını olması daha doğru olacaktır. Ayrıca her daim bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olan kedi aşısı vücudun parazit ve bakterilere karşı korunmasında ki en etkili çözüm olarak adlandırılmaktadır.

pixie-bob-008.jpg


Pixie Bob Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Çağrıldığında giden sevecen ve nazik kişiliği ile Pixie Bob kedisi çocuklu ailelerin mükemmel ev kdisi olma özelliğine sahiptir. Diğer kedi ırklarına nazaran bebekler ile dahi çok iyi geçinebilen bu sevimli dostumuz henüz yeni emekleyen çocuklar ile keyifli zamanlar geçirdiği bilinmektedir. İzlemekten keyif alacağınız kişiliği ile adeta tam bir dost canlısı!

Çocuklar ile olduğu gibi diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen Pixie Bob kedisi özellikle aynı ev içerisinde bir başka kedi yada köpek ile beraber büyütülmesi durumunda oldukça anlayışlı olacaktır. Doğası gereği sosyal olan bu tür ilk karşılaşmalarda sahiplerinin kontrollünde bir araya getirilmesi sağlıklı oalcaktır.


Pixie Bob Kedisi Özellikleri

  • Pixie Bob sivri kulakları ve güçlü vücut yapısı ile kaslı bir görünüme sahiptir.
  • Bir çok farklı renk ve desende görülebilen Pixie Bob kedisi genellikle kahverengi tonlarına sahiptir.
  • Son derece zeki bir kedi türüdür.
  • Kaliteli beslenme ve uygun çevre koşullarının sağlanması durumunda ortalama yaşam süresi 14 yılı bulabilmektedir.
  • Kısa tüy yapısı ile haftada birkaç kez taranması ve fırçalanması yeterli olmaktadır.
  • Çevresi ile oldukça ilgili olan bu tür insancıl kişiliği ile tam bir dost canlısıdır.
  • Adeta köpeğe benzer hareketleri ile dikkat çeken Pixie Bobkedisi sahibi ile dışarı çıkmaktan mutlu olmaktadır.
  • Diğer kedi ırklarına nazaran çocuklar ile iyi geçinebildiği gibi henüz daha yürüyemeyen bebekler ile dahi sıkı bir arkadaşlık kurmaktadır.
  • Eğer ki bir Pixie Bob kedisi almaya karar verdiyseniz bu masraflı tür için en kaliteli kedi maması ve doğru aşılama uygulamalarında bulunmanız gerekmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.