Pittsburgh'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Pensilvanya Eyaleti'ne bağlı Pittsburgh şehri tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleriyle meşhurdur. Kent gezilip görülmesi gereken birçok mekana sahiptir. İşte, Pittsburgh'un gezilecek görülecek yerleri...
Pittsburgh'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Andy Warhol Müzesi

1994 yılında John Warhola'nın girişimleriyle Pittsburgh'un kuzey kıyısında kurulan bir sanat müzesidir. Kurum Pittsburgh doğumlu popüler bir sanatçı olan Andy Warhol'un sanat çalışmaları arşivinin sergilendiği daimi koleksiyonlara sahip büyük bir mekandır. Burası Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde tek bir sanatçıya adanan en büyük müze olması bakımından dünyaca meşhurdur. Müze binası mimar Richard Gluckman tarafından tasarlanmış olup 117 Sandusky Caddesi'nde bulunmaktadır ve müzeye giriş 7. Cadde'den sağlanmaktadır. 8200 metrekarelik müzede 900 resim, 2000 kağıt üzerinde çalışma, 1000 civarında özgün baskı, 4000 dolayında fotoğraf, 77 heykel ve 4350'den fazla Andy Warhol film ve videosu sunulmaktadır. Pittsburgh'un gezilecek noktalarından biri olan Andy Warhol Müzesi, Pittsburgh gezi rehberinizin ilk sırasında yer almalıdır.

andy-warhol-muzesi.jpg

 

Mount Washington

mount-washington.jpg

Pittsburgh'un güneyinde bulunan yaklaşık 3 kilometrekarelik bir mahalledir. 9 bin civarında nüfusun yaşadığı mekan Pittsburgh'un turistik yerlerinden biridir. Lüks restoranlar, oteller, kafe ve birçok alış-veriş dükkanına ev sahipliği yapan Mount Washington, Monongahela Nehri kenarında harika bir konuma sahiptir. Bölge günün her anı hareketlidir ve turistlerin en yoğun ilgi gösterdiği alanlardandır. Mount Washington Pittsburgh seyahatinizin ilk adreslerinden biri olmalıdır.

 

Roberto Clemente Köprüsü

roberto-clemente-koprusu.jpg

Allegheny Nehri üzerine 1925 ve 1928 yılları arasında inşa edilmiştir. 269 metre uzunluğundaki asma köprünün sudan yüksekliği tam 24 metredir. Pittsburgh'un tarihi yerlerinden biri olan köprü 6. Cadde Köprüsü ve Jensen Köprüsü gibi isimlerle de anılmaktadır. Roberto Clemente Köprüsü şu anda Pittsburgh'un en değerli sembolerrinden biri olarak düşünülmektedir. Ülkenin önemli inşaat mühendislerinden John Roebling tarafından tasarlanan köprü, Pittsburgh seyahatinizin vazgeçilmezlerinden biri olmalıdır.

 

Allegheny İlçe Adliye Sarayı

allegheny-ilce-adliye-sarayi.jpg

Bu tarihi bina 1883 ve 1888 yılları arasında inşa edilmiştir. ABD'li meşhur mimar Henry Hobson Richardson tarafından dizayn edilen 5 katlı yapı, 30 metre yüksekliğie sahiptir. 436 Grant Caddesi üzerinde yer alan adliye binası 1976 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunmaktadır. Binanın eşsiz kulesi de tam 76 metre yüksekliğindedir. Romanesk Revival mimari sitilini yansıtan adliye sarayı, Pittsburgh'un tarihi yerlerinden biri olup kentle özdeşleşmiştir.

 

Three Rivers Heritage Trail (Üç Nehirler Miras Yolu)

three-rivers-heritage-trail.jpg

Nehir kıyısında bulunan ve Pensilvanya Eyaleti'nin Pittsburgh şehrinde güzel manzaralar sunan bir kent içi yoludur. Geniş bisiklet ve yürüyüş yolları ile gezi ve bisiklet tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri haline gelen 'Üç Nehirler Miras Yolu' yaklaşık 40 km boyunca uzanır. Özellikle sabahları jogging tutkunlarıyla dolup taşan alan, Pittsburgh'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini fazlaca çekiyor.

 

Heinz Anıt Şapeli

heinz-anit-sapeli.jpg

1933 ve 1938 yılları arasında inşa edilen tarihi bir şapeldir. ABD'nin meşhur mimarlarından Charles Klauder tarafından tasarlanan yapı, Gotik Revival mimari stiliyle oluşturulmuştur. 78 metre yüksekliğindeki manevi tarihi yapı, 1983 yılından bu yana Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunmaktadır. Kente gelen turistlerin uğrak mekanlarından birine çevrilen tarihi şapel Pittsburgh'un kültürel açıdan en önemli mekanlarından biridir.

 

Cathedral of Learning (Öğrenme Katedrali)

cathedral-of-learning.jpg

6 hektarlık bir alana kurulan 42 katlı muazzam katedral, 1926 ve 1936 yılları arasında inşa edilmiştir. 163 metre yüksekliğindeki görkemli katedral daha çok bir gökdeleni andırmaktadır. Ünlü mimar Charles Klauder'in tasarladığı yapı Geç Gotik Revival ve Deco sanatı mimari tarzıyla inşa oluşturulmuştur. Kireçtaşı ve çelikten inşa edilmiş olan katedral yaklaşık 2.000 odaya sahiptir. Cathedral of Learning Pittsburgh'un manevi sembolü olarak bilinmektedir. Yüksekliği ve ihtişamıyla Pittsburgh'un en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olmayı başaran katedral, kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.