Pınar Öğün Kimdir

Türkan isimli dizide sergilediği başarılı performans ile dikkatleri üzerine çeken Pınar Öğün, 20 Ağustos 1984’te Ankara’da dünyaya geldi.
Pınar Öğün Kimdir

Pınar Öğün Biyografisi

Ankara’da dünyaya gelen genç oyuncu lise eğitiminden sonra İngiltere’de Lamda’da drama eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra da pek çok tiyatroda yer aldı. Türkiye’ye döndüğünde ilk kez kamera karşısına Eğreti Gelin isimli film ile geçti. 2009’da oyuncu Mehmet Ali Alabora ile hayatını birleştirdi. Gezi olayları sırasında yaptığı açıklamaları ile dikkatleri üzerine çeken Mehmet Ali Alabora ile birlikte İngiltere’ye yerleşti. 

2004’te Atıf Yılmaz’ın son filmi olan Eğreti Gelin isimli filmde Nazlı karakterini canlandırdı. Film, evlenmeden önce oğullarının kadınları tanıyabilmeleri için verdikleri uğraşın sonunda, oğullarının hiç olamayacak bir kişiye aşık olmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Nurgül Yeşilçay, Onur Ünsal, Metin Akpınar ve Müjde Ar yer aldı. Daha sonra ise The Net 2.0 isimli filmde yer aldı. Film, aldığı bir iş teklifi ile İstanbul’a gelen Hope isimli bir kadının İstanbul sokaklarında yaşadığı koşuşturmacayı anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Nikki Deloach, Şebnem Dönmez, Güven Kıraç, Sinan Tuzcu, Serkan Albayrak ve Halit Ergenç yer aldı. 

 

pinar-ogun3.jpg

 

2010’da Türkan isimli dizide Türkan Saylan’ı canlandırdı. Dizi, Türkan Saylan’ın gençlik dönemlerinde yaşadıklarını ve tıp alanında yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pınar Öğün, Özgürcan Çevik, Rüzgar Aksot, Saygın Soysal ve Damla Sönmez yer aldı. 2013’te ise Kapalı Devre isimli filmde İlkay karakterini canlandırdı. Film, İngiltere’de gerçekleşen bir patlamadan sonra suçluyu savunacak avukatın ve savcının yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Eric Bana, Rebecca Hall, Denis Moschitto ve Jemma Powell yer aldı. 

Filmleri ve Dizileri :

  • 2013 - Kapalı Devre (İlkay Erdoğan) (Sinema Filmi) 
  • 2010 - Türkan (Türkan) (TV Dizisi) 
  • 2009 - Ayna (Nazlı) 
  • 2009 - Maya’s Revenge/Maya'nın İntikamı (Maya) (kısa film)
  • 2008 - Resurrecting the Street Walker (Rosa)
  • 2008 - Jaded/Tatsız Tuzsuz (kısa film)
  • 2005 - The Net 2.0 (Temizlikçi Kadın) (Sinema Filmi) 
  • 2004 - Hayalet (Ayça) (TV Dizisi) 
  • 2004 - Eğreti Gelin (Nazlı) (Sinema Filmi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.