Pilavlı Çömlek Kebabı Tarifi

İki harika lezzetin birleşimini sizlerin huzuruna sunuyoruz. Pilav ve kebap yemeklerinden oluşan pilavlı çömlek kebabı yemeği damağınızda enfes bir lezzet bırakacaktır. İşte size pilavlı çömlek kebabı tarifi…
Pilavlı Çömlek Kebabı Tarifi

Pilavlı Çömlek Kebabı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 bardak pirinç
  • 4 adet domates
  • 3 kaşık yağ
  • 3 bardak su
  • Tuz


Pilavlı Çömlek Kebabı Nasıl Yapılır?

Pilavlı çömlek kebabının yapımında kuşbaşı kuzu etini ve birkaç malzemeyi birlikte güzelce karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra da pirincinizin yapımına geçin ve ıslatıp güzelce süzülmesini sağlayın. Yemeğin hazırlanışı 10 dakika sürerken, pişirilmesi de en fazla 25 dakika sürmektedir. Siz de pilavlı çömlek kebabını sofranızda servis etmek isterseniz, tarifimizi dikkatlice okuyunuz.

 

Pilavlı Çömlek Kebabı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Pilavlı çömlek kebabının yapımına başladığınızda ilk olarak tencereye kuşbaşı doğranmış eti, iki kaşık yağı, iki adet rendelenmiş soğanı koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Bu malzemelerin içerisine iki adet domatesi küçük küçük doğrayın domateslerin suyu parlak renk alıncaya kadar kavurun.
  3. Yarım bardak su ve istenilen miktarda tuz katılarak et pişirin.
  4. Diğer yandan pirincin yapılışına geçin ve bir tencereye üç kaşık yağla iki adet domates öldürün.
  5. Sonrasında da üç ya da dört bardak suyu ekleyip, kaynatın. Bir saat kadar bir süre orta sıcaklıktaki suda ıslatılan pirinci yıkayıp, süzün ve kaynayan suya dökün.
  6. Hafifçe karıştırın ve sonrasında da kaynayınca ateşi hafifletin. Kapalı halde suyunu çekinceye kadar ateşte pişirin.
  7. Ocaktan indirdikten sonra yarım saat kadar demlendirin ve daha sonrada kevgirle karıştırın.
  8. Servis tabağının ortasına pişen eti, kenarlarına düzenli bir şekilde halkavari pilavı koyun ve son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.