Phuket'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tayland'ın Phuket kenti yaz turizminin dünyaca tanınmış ideal alanlarındandır. Phuket'in gezilecek görülecek yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Phuket'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Phuket, Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland'a bağlı tanınmış turistik bir adakenttir. Yaklaşık 350 bin nüfusun yaşadığı turistik yerleşim alanının arazi alanı 543 kilometrekaredir. Besberrak suları, plajları, muhteşem bitki örtüsü, kayalık alanları, dalış mekanları, tatil köyleri ile bölgenin en önemli cazibe merkezidir. Aynı zamanda değerli müzelere, tapınaklara ve diğer sosyal mekanlara sahip olan Phuket rüya gibi bir tatil yapmak isteyenler için en ideal bölgelerden biridir. Tanınmış birçok dizi ve filme sahne olan Phuket yaz turizmi açısında Dünya'nın en değerli bölgelerindendir. Tayland'ın Phuket Adası'na yapacağınız gezilere rehber olabilmek adına bölgede gezip görmeniz gereken yerleri sizlerle paylaşıyoruz.

Soi Dog Foundation

soi-dog-foundation.jpg

Tayland'da evsiz kalan köpeklerin toplanarak yiyecek ve barınma ihtiyaçlarının karşılandığı sosyal sorumluluk alanıdır. Aynı zamanda köpeklerin gıda olarak satılmasını önlemeye yönelik olarak açılan Soi Dog Foundation 2003 yılında İngiliz çift John ve Gill Dalley tarafından kurulmuştur. 2014 yılında ise ülkede çıkan bir kanunla hayvanlara zulmün önüne geçilmesine büyük katkıda bulunulmuştur. Her yıl 10 bin civarında sokak köpeğinin sterilize edilmesinde katkı sağlayan kurum vatandaşlar ve ünlüler tarafından desteklenmekte ve ziyaret edilmektedir. Son yıllarda kedilere yönelik çalışmalara da ağırlık veren Soi Dog Foundation (Sokak Köpekleri Vakfı) Phuket gezi rehberinizde mutlaka yer almalıdır.


Phuket Büyük Buda Heykeli

phuket-buyuk-buda-heykeli-001.jpg

Phuket Adası'nda bulunan devasa bir Buda heykelidir. Tabanı 25 metre çapında yüksekliği ise 45 metre olan manevi yapı halk arasında 'Putta Mingmongkol Akena Kiri' adıyla bilinmektedir. Phuket'in en değerli dini sembolü konumundaki heykel 30 milyon Tay Baht'ına mal olmuştur. Mermerden inşa edilen ve Phuket'in gezilecek yerlerinden biri olan bu mükemmel yapının yanında dilediğinizce fotoğraf çektirebilir ve buraya sizden anı olarak kalacak bir şeyler bırakabilirsiniz.


Phuket Trickeye Müzesi

phuket-trickeye-muzesi.jpg

Burası Phuket'te üç boyutlu (3D) yaklaşık 100 boya ve heykel sergilenmektedir. Komik ve gerçekdışı objelerle insanların eğlenceli vakit geçirebilmesi için tasarlanan Phuket Trickeye Müzesi Trompe-l'oeil boyama tekniği ile yapılan çalışmaların sergilendiği büyüleyici bir mekandır. Müzedeki fotoğrafları bir an için gerçekmiş gibi algılayabilirsiniz. Phuket'in görülecek yerlerinden biri olan Trickeye Müzesi'nde bolca fotoğraf çektirmeyi unutmayın.


Wat Chalong

wat-chalong.jpg

Kentin Chalong Beldesi'nde bulunan ve resmi olarak 'Wat Chaiyathararam' adıyla bilinen mekan, Phuket'in 29 Budist tapınağından en önemlisidir. Tanınmış din adamları Luang Pho Chaem ve Luang Pho Chuang anısına inşa edilen tapınak ilgin çatı dizaynı, fil heykelleri ve altın süslemeleriyle mükemmel bir ibadethanedir. Tayland'ın Phuket Adası'nda en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan tapınağın içini ve bahçesini keşfetmelisiniz.


Kata Noi Beach

kata-noi-beach.JPG

Phuket Adasının batı kıyısında yer alan şahane plaj bölgenin en fazla tercih edilen sahili olarak bilinmektedir. Phuket merkezine yaklaşık 17 km mesafede yer almaktadır. Merkezden Kata Beach araçlarıyla 1 saat gibi kısa bir süre zarfında ulaşım sağlayabileceğiniz plaj sizlere Andaman Denizi kıyısında huzur dolu bir tatil imkanı sunuyor. Eşi benzeri olmayan bir deneyim arayanlar için Phuket tatilinde bu şahane plajı tercih edebilir.


Nai Harn Beach

nai-harn-beach.jpg

Bölge insanının Phuket'te en fazla ilgi gösterdiği halk plajı olarak bilinmektedir. Birkaç tatil köyü ve eğlence alanları ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden plajda Kasım'da Nisan Ayı'na kadar yüzme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca burada sandalla denize girmenin keyfi de paha biçelemez. Plaj yakınında bölgenin yerli restoranları da hizmet veriyor. Phuket gezisinde güneşlenerek denize girmek isteyeceğiniz noktalardan biri de Nai Harn Beach'tir. 


Karon Beach

karon-beach-001.jpg

Burası adanın en uzun plajlarından biridir. Plajın güney ucunda mükemmel dalış noktaları bulunmaktadır. Dalış mekanlarında tüple dalarak yeni deniz canlılarını keşfetme şansı bulabilirsiniz. Ayrıca Karon bölgesi diğer alanlara nazaran yaz tatillerinde daha kalabalıktır. Civarda yemek, alışveriş ve gece hayatı seçenekleri daha fazladır. Mükemmel bir yaz tatili fırsatı için Karon Beach'i değerlendirebilirsiniz.


Gibbon Rehabilitation Project

gibbon-rehabilitation-project.jpg

Bu bölge 1980'lerde kaçak avcılık yüzünden nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan maymun ırkı 'Gibbon'ların koruma altına alınan doğal yaşam alanıdır. Bu proje kapsamında Gibbon'ların yaşadığı yağmur ormanlarının geleceğini korumak amaçlanmıştır. Aynı zamanda Gibbon'ların satışı durdurulmuş ve habitatların kaybı önlenmiştir. Phuket'in turistik yerlerinden birine dönüşen alanı ziyaret ederek bu sevimli hayvanlarla ve onların yaşam sahalarıyla tanışmalısınız.

 

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.