Phoenix'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Arizona Eyaleti'nin en büyük ABD'nin ise 5 büyük kentinden biri olan Phoenix'te 1,5 milyonun üzerinde nüfus yaşamaktadır. Yazımızda Phoenix'in gezilecek görülecek yerlerini bulabilirsiniz.
Phoenix'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Desert Botanik Bahçesi

1937 yılında Arizona Kaktüs ve Yerli Flora Derneği tarafından oluşturulan Desert Botanik Bahçesi, 57 hektar genişliğindeki bir araziye kurulmuştur. Yüzlerce türden yaklaşık 21 bin bitkinin bulunduğu botanik bahçe Phoenix kentinin nadide köşelerinden biridir. 140 civarında ütü azalan yerli bitki türünü de barındıran bahçe Desert'in gezilecek yerleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca yeni yapılan çalışmalar ışığında Güney Amerika çöllerinde bulunan bitkiler için uygun ortamlar oluşturulmuş ve bu bitkiler Desert Botanik Bahçesi'nde ekilip yetiştirilerek ziyaretçilere sunulmaktadır. 

desert-botanik-bahcesi.jpg


Grand Canyon (Büyük Kanyon)

grand-canyon.jpg

Arizona'nın en önemli doğal kaynaklarından biridir. Yaklaşık 5 kilometrekarelik alana sahip olan Grand Canyon milli park olarak ilan edilmiştir. ABD'nin öncü ulusal parklarından biri olması bakımından son derece önemlidir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde yer alan kanyon Kolorado Nehri'ne yakın mesafede yer alıyor. Kanyon mükemmel bir görünüme sahiptir ve 2 milyar yıllık bir geçmişin ürünü olduğu bilinmektedir. Avrupalılar tarafından ilk kez 1540'lı yılların başında keşfedilen kanyonu Phoenix gezi rehberinize ilave ediniz.


Heard Museum

heard-museum.jpg

Arizona Eyaleti'nin en büyük yerli kültür ve sanat müzelerinden biridir. Müzenin misyonu ülkenin güneybatı halklarının kültürünü tanıtmak ve bu halkların sanata yönelimini artırmaktır. Heard Müzesi kendi kişisel sanat koleksiyonunu kuruma bağışlayan Dwight B. ve Maie Bartlett Heard tarafından 1929 yılında ülkeye kazandırılmıştır. Müze binası, Bennie Gonzales tarafından tasarlanmıştır. Her yıl yüz binlerce kişiyi mest eden koleksiyonlarıyla ünlü müzeyi Phoenix seyahatinizin gezilecek görülecek meşhur yerleri arasına ilave edin.


Arizona Bilim Merkezi

arizona-bilim-merkezi.jpg

İnsanları eğitmek ve bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuş federal bir kurumdur. Kalıcı ve geçici interaktif sergileriyle yılda en az 400 bin kişinin huzuruna çıkan Arizona Bilim Merkezi, Phonix'in en turistik yerlerinden biri konumundadır. 1982 yılında kuruluş amacına uygun olarak kar amacı gütmeyen bir kamu kurumu olarak tasarlanan merkez, 120 bin metrekarelik alana sahiptir. Bilimsel araç ve gereçlerin yanı sıra merkezde sergilenen balmumundan hazırlanan deve, köpekbalığı ve dinozorlar çocuklardan büyük ilgi görüyor. Phoenix'in en meşhur mekanlarından biri olan bilim merkezini görmeden kentten ayrılmayın.


Rosson Evi

rosson-evi.jpg

1894 ve 1895 yılları arasında inşa edilen Rosson Evi, adını Dr. Roland Lee Rosson ve eşi Flora Murray Rosson'dan almaktadır. Birçok mimari tarzı bünyesinde barındıran şahane konakta Victorian sitili daha ağır basmaktadır. George Franklin Barber ve A.P. Petit'in ortak tasarımı olan ev şu anda Phoenix Heritage Meydanı'nda popüler bir müze olarak faaliyet göstermektedir. Ev, ABD'nin ulusal tarihi miraslarından biri olarak kayıt altındadır. Kentin sembolleri arasında bulunan Rosson Evi'ni Phoenix gezi rehberinize mutlaka ekleyin.


Camelback Dağı

camelback-dagi.jpg

Phoenix Dağları sırasında yer alan 825 metre yüksekliğindeki yüksek bir tepedir. Kambur bir sırtı andırdığından ismi Camelback Dağı yani 'kambur deve' şeklinde algılanmaktadır. Camelback Dağı'nın genel yükselti farkı 407 metredir. Kentin en manzaralı noktalarından biri olarak popüleritesini artıran dağ, yürüyüş ve tırmanma severlerin ortak buluşma alanı haline gelmiştir. Camelback Dağı Phoenix'in gurur noktası olarak belirlenmiş ve kentin en değerli simgelerinden bir tanesi olmayı hak etmiştir. Phoenix gezilecek yerler listenize bu harika dağı da ilave edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.