Philadelphia'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amerika'nın Pensilvanya Eyaleti'nin en büyük merkezi olarak bilinen Philadelphia'da 1,5 milyondan fazla nüfus yaşamaktadır. Tarihi ve turistik açıdan önemli olan Philadelphia'nın gezilecek görülecek yerlerini sizler için derledik.
Philadelphia'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Philadelphia Sanat Müzesi

Philadephia'da bulunan ve on binlerce sanat eserinin sergilendiği kentin en meşhur müzesidir. 1876 yılında Yunan canlandırmacılığı mimari tarzıyla inşa edilen müze binası, Horace Trumbauer ve Julian Abele tarafından dizayn edilmiştir. Yaklaşık 230 bin eserin sergilendiği müze, önceleri Pensilvanya Müzesi ve Endüstri Sanat Okulu olarak biliniyordu. Philadephia'nın en tanınmış sanatçısı Thomas Eakins'in eserlerine de ev sahipliği yapan kurum, her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.

philadelphia-sanat-muzesi.jpeg

 

Eastern State Penitentiary (Doğu Eyalet Hapishanesi)

eastern-state-penitentiary.jpg

Kentin Fairmount bölümünde Korint Caddesi ve Kuzey 22. Caddesi arasında yer alan tam 4 hektarlık sahayı içine alan bir eyalet hapishanesidir. 1829 yılında faaliyete başlayan hapishane, John Haviland tarafından dizayn edilmiştir. İnşa edildiği yıllarda bölgesinin en pahalı yapısı olarak bilinen tarihi hapishane, dünya üzerindeki yüzlerce cezaevine örnek olmuştur. Dünya'da bu model ile yapılan yaklaşık 300 hapishane bulunuyor. Amerika'nın tarihi yapıları listesinde yer alan yapı, halka ve turizme açıktır. Philadelphia gezisinde önem verilmesi gereken alanların başında yer alıyor.

 

Independence Hall

independence-hall.jpg

1956 yılından bu yana faaliyet gösteren tam 16 hektarlık İndependence Ulusal Parkı'nda bulunan büyük bir binadır. 1753 yılında oluşturulan bina, içinde bulunduğu parktan daha eskidir. Edmund Woolley, Andrew Hamilton ve William Strickland gibi meşhur mimarların ortak tasarımı olan İndependence Hall Chestnut Caddesi üzerinde bulunuyor. Amerikan Anayasası'nın oluşturulmasıyla ilgili birçok toplantıya ev sahipliği yapması ile ün kazanan bina ülkenin siyasi tarihi açısından önemlidir. Aynı zamanda İndependence Hall Amerika'da UNESCO'nun Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne aldığı yapılardan biridir. Philadelphia gezi rehberinize Independence Hall'ı eklemeyi unutmayın.

 

Liberty Bell (Özgürlük Çanı)

liberty-bell.jpg

1752 yılında İngiltere'de oluşturulmuştur. Philadelphia'da 'özgürlüğün sembolü' olarak bilinen Dünyaca meşhur hafif deformasyona uğramış çatlak bir çandır. Fransız ve İngilizlere anlatılan özgürlük bildirilisinin kabul edilerek imzalanması esnasında tam 7 defa çalınan meşhur bir çandır. Ülkenin eyaletlerinde gezdirilen çan kısa sürede şöhretli bir tarihi eser olarak sükse yapmıştır. Bağımsızlık Sarayı olarak bilinen yapıda sergilenen 'Liberty Bell' Philadelphia'nın gezilecek görülecek yerleri arasındadır.

 

Benjamin Franklin Parkway

benjamin-franklin-parkway.jpg

Philadelphia Belediye Binası'nda başlayarak Philadelphia Sanat Müzesi'nde son eren doğal bir bulvardır. Kentin en popüler yürüyüş alanlarından biridir ve etrafında Philadelphia'nın en meşhur kafe, restoran gibi işletmeleri faaliyet göstermektedir. Yer yer havuz, heykel gibi hoş aksesuarlarla donatılan bulvar kentin önde gelen cazibe merkezlerinden biri olarak meşhurlaşmıştır. Şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de dikkat merkezinde olan bulvar, Philadelphia seyahatinde unutulmaması gereken alanlardan biridir.

 

Aziz Peter ve Paul Katedrali

aziz-peter-ve-paul-katedrali-001.jpg

Benjamin Franklin Parkway ile 18. Cadde arasında yer alan kutsal yapı, 1846 ila 1864 yılları arasında inşa edilmiştir. Tam 2833 mekrekarelik büyük bir bölgeyi kapsayan katedral, Palladyanizm ve Neo-Rönesans mimari tarzlarıyla oluşturulmuştur. Bu şaşalı kilise ünlü mimarlar Napoleon LeBrun ve John Notman'ın ortak çalışması sonucunda ortaya konmuştur. Pensilvanya Eyaleti'nin en büyük Katolik Kilisesi olarak bilinen Aziz Peter ve Paul Katedrali'nde ünlü mimar Constantino Brumidi'nin de önemli katkıları olmuştur. Philadelphia'nın tarihi ve turistik yerlerinden biri olan meşhur kilise muhakkak keşfedilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.