Peynirli Sulu Börek Tarifi

Galeta unuyla bulanmış peynirli su böreğini yapımı artık evinize kadar girdi. Çıtır çıtır ve sıcacık bu güzel böreği marifetli ellerinizle sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Peynirli Sulu Börek Tarifi

Peynirli Su Börek Yapımında Kullanılacak Malzemeler

  • 3 adet yufka.

Sosu İçin:

  • Yarım su bardağı sıvı yağı,
  • 2-3 yemek kaşığı su.

İçi İçin:

  • Yarım kalıp beyaz peynir,
  • 10-15 dal maydanoz.

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı veya 1 kase galeta unu.

Peynirli Su Börek Nasıl Yapılır?

Sevdiklerinize ikram edeceğiniz eşsiz lezzet Peynirli Sulu Böreğini artık evinizde yapabilirsiniz. Malzeme sayısı olarak paranızdan da kısan bu tarif sizler için derledik.

 

Peynirli Sulu Böreğin Adım Adım Hazırlanışı

  1. Peynirli Sulu Börek yapımında ilk olarak sosu hazırlayın. Bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştıralım.
  2. Hemen ardından içini hazırlamak adına bir kaba peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ilave edip ezerek karıştırın.
  3. Elimizde olan yufkaları 4 eşit parçaya ayırarak üçgen şeklinde kesilmesine dikkat edin. Ayırdığımız yufka parçalarını 1 yemek kaşığı ile soslamaya başlayın. Bu işlemi bütün yufkalarda gerçekleştirdikten sonra yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyalım ve sigara böreği sarar gibi sarın.
  4. Sonraki aşamada Sonra börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Sizin isteğinize bağlı olarak böreklerin üzerine yumurtanın sarısını sürebilir ya da üst kısımlarını galeta ununa bulayabilirsiniz.
  5. Peynirli Sulu Böreğinizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum