Petrol Ofisi Kimin, Hangi Ülkeye Ait, Ne Zaman Kuruldu?

Türkiye'nin en iyi benzin istasyonlarından birisi olan Petrol Ofisi'nin sahibi kimdir, ne zaman kuruldu, hangi ülkenin? İşte Petrol Ofisi şirketi hakkında bilgiler;
Petrol Ofisi Kimin, Hangi Ülkeye Ait, Ne Zaman Kuruldu?

Petrol Ofisi Ne Zaman, Kim Tarafından Kuruldu?

Petrol Ofisi, tüketicilerin gereksinimi için petrol, petrol ürünleri satın almak, ithal etmek ve ülkedeki tüm insanların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde stoklar oluşturulup pazarlamasını yapmak amacıyla 1941 yılında kurulmuştur. Ankara'da 9 personel ile yola başlayan Petrol Ofisi'nin simgesi, ağzından alev çıkartan dişi kurttur. Bu simge Türk mitolojisinin temel figürlerinden olan dişi kurt Asena'yı temsil etmektedir. 

Petrol Ofisi'nin ilk genel müdür Talha Sabuncu, yukarıda belirttiğimiz simgeyi kullanmaya karar verdi ve böylece Petrol Ofisi kurulmuş oldu. 22 Ekim 1996'da imzalanan anlaşma ile 1 Ocak 1967'den itibaren Türk Hava Yolları uçaklarına yakıt ikmali yapan şirket Petrol Ofisi oldu. 1972 yılında Reis ve Pilot tipi tankerlerden oluşan ilk filo çalışmalarına başlandı.

1973 yılında devlet kurumuna atanan ilk kadın genel müdür Şeyda Odyakmaz, Petrol Ofisi Genmel Müdürlüğü'ne getirildi. 1984 yılında İran'a 12.430 ton motor yağı satıldı. 2000 yılında özelleştirilmeye gidilerek Genel Müdürlüğü Maslak'a taşındı. 2006 yılında Petrol Ofisi, Formula 1 Yarışları'nın resmi isim sponsoru oldu. 2008'de ise Milli Takım Resmi sponsoru oldu. 2017 yılında elektrikli otomobiller için geliştirilen E-Power istasyonlarının ilki açıldı. Petrol Ofisi solar çatısı ise ilk güneş enerjili istasyonunu Bodrum Ortakent'te halka açtı. 153 adet güneş paneli bulunan bayide 42075 kWp kurulu güçle çalışmakta.

Petrol Ofisi Kimin


Petrol Ofisi Hangi Firmaya Ait, Kim Satın Aldı?

Avusturya merkezli enerji jirketi OMV'nin %100  hissesine sahip olduğu Petrol Ofisi, 1 milyar 368 avroya Hollandalı Vitol Group'a satmaya karar vermiştir. Omv, Türkiye'de bulunan Petrol Ofisleri'ni Vitol Group'a satacak, Omv'nin satıştan elde edeceği net gelir 1.1 milyar avro olacak denildi ve Petrol Ofisi'nin yeni sahibi Vitol Group oldu.

Petrol Ofisi Kimin


Vitol Group Kimin, Sahibi Kimdir?

Vitol Group, Henk Vietor ve Jacques Detiger tarafından 1966 yılında Rotterdam'da kurulan Hollandlı bir ticaret şirketidir. Vitol şirketinin amacı CEO Taylor'un dediği gibi dünyanın bir yerinden diğer yerine petrol ve gaz taşımaktadır. 

Uzmanlar Vitol şirketini sektördeki "gizli el" olarak tanımlamaktadır. Şirketin isminin birçok insan tarafından bilinmiş olmasına rağmen şirket hakkında detaylı bilgilere erişilmediğini söylemişlerdir.

Petrol Ofisi Kimin


Petrol Ofisi Kaç İstasyonu Var?

1983 yılında anonim şirket yapısına kavuşan ve 2000 yılında özelleştirilen Petrol Ofisi, günümüzde 1800'ü aşkın akaryakıt istasyonuyla Türkiye'nin en büyük akaryakıt firmalarından birisi haline gelmiştir.

Petrol Ofisi Kimin


Petrol Ofisi Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Petrol Ofisi, Capital 500'ün yaptığı 2019 verilerine göre yaklaşık olarak 54 milyar Türk Lirası cirosuyla Türkiye'nin en büyük üçüncü şirketidir. Petrol Ofisi'nin sahibinin ise ne kadar kazandığı bilinmemektedir.

Petrol Ofisi Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.