Petar Skuletic Kimdir

Petar Skuletic, 29 Haziran 1990’da Sırbistan’ın Danilovgard kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Sırbistan Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Petar Skuletic Kimdir

Petar Skuletic Biyografisi

Petar Skuletic’in Kulüp Kariyeri

Petar Skuletic, futbol kariyerine ilk olarak henüz 9 yaşındayken Iskra’da başladı. 4 sene boyunca amatör seviyede burada futbol oynadı ve 2004 yılında ülkenin köklü ekiplerinden biri olan Partizan ile anlaştı. Partizan formasını ilk olarak 4 sene boyunca alt yapı seviyesinden genç takımlarda giydi.

petar skuletic partizan

Partizan’ da gelişimini sağlayan Petar Skuletic, 2008 yılında Teleoptik’e transfer olup sezon içerisinde 32 maça çıktı. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan Sırp futbolcu, 7 kez de gol atma başarısı gösterdi. Sezon sonunda LASK Linz ile anlaşan futbolcu, ilk senesinde çok fazla forma şansı elde edemedi ve 2011 yılında Zeta’ya kiralık olarak gönderildi. Kiralık kaldığı süre içerisinde 15 maça çıkıp 2 gol atma sevinci yaşadı.

2011-2012 sezonu öncesinde Vojvodina’ya transfer olan Petar Skuletic, ilk iki sezonda çok fazla kendisini gösteremedi ve 39 maça çıkıp 8 gol attı. 2013 yılında bir kez daha kiralık gönderildi ve bu sefer ki durağı Radnicki Ris kulübü oldu.

2014-2015 sezonu öncesinde ise kariyerinin ilk takımlarından biri olan Partizan ile görüşmeye başladı ve bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk yarım sezonunda 13 maça çıkıp 7 kez gol atma başarısı gösterdi.

petar skuletic lokomotiv moskova

Sezonun ikinci yarısında ise sürpriz şekilde Lomokotiv Moskova’ya transfer oldu ve bu transfer 4,2 Milyon Euro karşılığında tamamlandı. Takım ile çıktığı ilk sezonda Rusya Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Petar Skuletic, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Lokomotiv Moskova’da devam etmektedir.

Petar Skuletic’in Milli Takım Kariyeri

Petar Skuletic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Sırbistan Milli Takımı’nda giydi. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yer alan takımı ile toplamda 5 maçta forma şansı elde etti.

Petar Skuletic’in Başarıları

Lokomotiv Moskova

Rusya Kupası: 2014–15

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.