Periscope'a Yatay Canlı Yayın Desteği Geldi

Canlı yayın uygulaması devi Periscope yatay yönde canlı yayın özelliğini yeni güncelleştirmesiyle yayınladı.
Periscope'a Yatay Canlı Yayın Desteği Geldi

Periscope uygulaması geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülmüş ve gerçek anlamda canlı yayın çılgınlığı başlamıştı. Birkaç ayda isim duyuran uygulama son günlerde popülerliğini de artırdı.

Kullanıcılar uygulamayı zevkle kullansa da birkaç eleştiri de geliyordu. Dikey olarak kullanılmak zorunda kalınan uygulama telefon yan çevrildiğinde ekranın sağ ve sol kısmı boşluk kalıyor ve yine dikey olarak görüntüleniyordu. Kullanıcılar tarafından eleştiri alan bu duruma sonunda Periscope’dan çözüm geldi ve yeni güncelleme yayınlanarak bu sorun giderildi.

Periscope

Twitter’ın sahibi olduğu uygulama Periscope bu özelliği sayesinde kullanıcı ağını genişleteceğe benziyor. Artık yayınlar sadece dikey değil yatay olarak da yapılabilecek ve yayın esnasında telefonu yan çevirdiğinizde ekranın sağı ve solu siyah olmayacak. Yayını hangi yönde yaparsanız yapın ekrana sığacak şekilde otomatik olarak ayarlanacak.

             Periscope

Türkiye’deki Periscope kullanıcıları maalesef şu an için uygulamanın özelliğinden yararlanamayacak. Zira yeni güncelleme henüz ülkemize gelmiş değil. Teknoloji uzmanları yeni güncellemenin bu hafta içerisinde ülkemizde de yayınlanmasını beklediklerini belirtiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.