Pepeçura Tarifi

Karadeniz’in doğu kesiminde aşırı derecede tüketilen ve tür olarak muhallebi çeşidinin içerisine giren Pepeçura, sadece Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yetişen kara ve büyük üzümlerden meydana gelir. Görüntü ve tat olarak harikadır.
Pepeçura Tarifi

Pepeçura Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 1 Kg siyah kokulu üzüm
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı mısır Unu
  • 6 Su Bardağı Su

Pepeçura Nasıl Yapılır?

Sadece Karadeniz’in doğusunda yetişen kara ve büyük üzümlerle yapılan Pepeçura, yapımı bakımından zahmetsiz bir tatlıdır. Kullanılan üzüm sebebiyle mora benzeyen bir renge sahiptir. Siz de bu eşsiz lezzeti sofranızda görmek isterseniz, pepeçuranın malzemeleri ve hazırlanışını dikkatle okuyunuz.

 

Pepeçura ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Pepeçura tatlısının yapımına başladığınızda ilk olarak üzümleri bol su ile yıkayın ve suyun içerisinde şeker katılmış tencereye koyun.
  2. Tencerenin kaynadığını fark ettiğinizde ocaktan alın ve malzemeleri tel süzgeçten geçirin.
  3. Ardından 5 su bardağı üzüm suyu elde etmiş olmalısınız. 5 bardaktan 4 tanesini bir tencereye koyarken, geriye gelen bir tanesiyle de mısır unu ve nişastayı karıştırın.10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  4. Malzemenin muhallebi kıvamına geldiğini fark ettiğinizde tencereden alın ve kaselere paylaştırın.
  5. Soğuduktan sonra da servis yapın.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.