Pembe Estetik Nedir? Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş eti estetiği olarak da bilinen pembe estetik hakkında bilinmesi gerekenleri içeriğimizde bir araya getirdik.
Pembe Estetik Nedir? Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Gülümsemenin hiç olmadığı kadar önemli olduğu günümüzde diş eti estetiği de oldukça fazla bir şekilde tercih edilmeye başlandı. Diş etlerinin doğal bir görünüme sahip olmasını sağlayan pembe estetik nedir, nasıl yapılır, kalıcı mı ve iyileşme süreci nasıldır gibi soruları yazımızda cevapladık.

İşte pembe estetik hakkında her şey...

Pembe Estetik Nedir?

Pembe Estetik

Günümüzde sıklıkla tercih edilen pembe estetik, diş eti estetiği olarak adlandırılmaktadır. Günümüzde diş eti estetiği oldukça önem kazanmıştır. Kişiler doğal, sağlıklı ve güzel görünümlü dişler için pembe estetiği tercih etmektedir.

Güzel bir gülümseme sadece beyaz dişler ve düzgün yapıdaki dişlerle sağlanmamaktadır. Bunun dışında diş etinin pembe olması ve dişlere sıkıca bağlı olması gerekir. Bu nedenle bazı kişilerde pembe estetiğe ihtiyaç duyulmaktadır.

Pembe Estetik Hangi Durumlarda Uygulanır?

Pembe Estetik

Diş eti estetiği genellikle diş etlerinin fazla görülmesi, diş etlerinin çok fazla çekilmesi, doku kaybı, diş eti sorunları ve diş etlerinin az görülmesi gibi durumlarda uygulanmaktadır. Diş eti estetiğinde en başarılı durumlar diş etlerinin fazla görüldüğü vakalardır.

Bazı vakalarda dişler kısa görülür ve hoş bir görünüm yaratmaz. Bu nedenle diş estetiği tercih edilir. Diş estetiği bu tür vakalarda oldukça başarılıdır. Güzel, doğal ve iyi bir görünüm sağlayarak kişilere mükemmel bir gülümseme oluşturmaktadır.

Pembe Estetik Yöntemleri Nelerdir?

Diş eti estetiği yaptırmanın birkaç farklı yöntemi bulunuyor. Bunlar gingivektomi, gingivoplasti, rejeneratif, kron boyu uzatma ve botoks uygulamasıdır.

Gingivektomi

Pembe Estetik

Gingivektomi, diş eti büyümesinde uygulanmaktadır. Diş eti büyümesiyle meydana gelen derin ceplerin bulunduğu bölgelerde fazlalık olan diş etinin çıkarılması ile yapılan işlemdir. Diş eti konturları düzeltilir ve diş etinin fizyolojik yapısı elde edilir.

Gingivoplasti

Pembe Estetik

Fazla olan diş etinin ve asimetrik diş eti seviyesi ise gingivoplasti işleminde düzeltilir. Bu işlem sayesinde fazlalıklar törpülenir ve daha güzel bir görünüm elde edilir.

Rejeneratif

Pembe Estetik

Rejeneratif yöntem ise yıkıma uğramış destek dokuların vücudun yapım mekanizmaları ile uyarılması sonucunda yeniden yapılması amacıyla uygulanmaktadır. Bu hastalıktan etkilenen dokular uzaklaştırılıp, proteinler, mebran ya da kemik grefti kullanılarak destek yapılar oluşturulmaktadır.

Kron Boyu Uzatma

Pembe Estetik

Dişlerde meydana gelen doku kaybı durumlarında kron boyu uzatma yöntemi uygulanmaktadır. Çürüğün diş eti altına uzanması durumlarında dişlerde korun boyu uzatılmaktadır. Fazla olan diş eti dokusu çıkarılmaktadır. Daha sonra ise kemik yeniden şekillendirilmektedir. Bu işlem sayesinde dişlere daha uzun bir görünüm verilir.

Botoks Uygulaması

Pembe Estetik

Botoks uygulaması da diş eti sorunlarında uygulanmaktadır. Cerrahi bir işlem uygulanarak yapılan bu işlem sayesinde diş etlerinizde yaşadığınız problemlerden kurtulursunuz.

Pembe Estetik Nasıl Yapılır?

Pembe Estetik

Pembe estetikte gülümseme sırasında ön tarafta yer alan iki dişin tepe noktalarında bulunan diş etlerinden geçen hayali bir çizgi çekilir. Uygulama bu çizginin hafifçe dudağa dokunması şeklinde yapılır. Alanında uzman doktor bu çizginin düzgün ve estetik bir şekilde oluşmasını sağlayacaktır. Bu sayede daha güzel bir gülümsemeye sahip olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?Lingual Diş Teli Nedir?
Diş Küretajı Nedir?Lamine Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?
Diş Beyazlatma (Bleaching) Nasıl Yapılır?Protetik Diş Tedavisi Nedir?

Pembe estetik ne demek?

Pembe estetik doğal bir gülüşe sahip olmak isteyen kişilerin yaptırdığı bir diş eti uygulamasıdır. Diş etlerinde yapılan bu estetik uygulaması sayesinde beyaz ve düzgün dişlerin ön plana çıkması sağlanmaktadır. Bunun yanında diş etleri doğal ve dayanıklı yapıya sahip oluyor.

Pembe estetik acıtır mı?

Pembe estetik tedavisinde uygulanacak olan lokal anestezi sayesinde herhangi bir şekilde acı hissetmezsiniz. Dolayısıyla bu konuda herhangi bir çekince ya da endişe duymadan uygulamayı yaptırabilirsiniz.

Pembe estetik zararlı mı?

Yapılan araştırmalara göre pembe estetik uygulamasını yaptırmanın herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Kişinin diş eti renginin olması gereken tonda yapılması amaçlanan bu yöntem sayesinde yaşanabilecek diş eti problemleri de önlenmektedir.

Pembe estetik kaç günde iyileşir?

Pembe estetiğin iyileşme süresi kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Tedavinin türüne göre bu uygulamadan sonra 1 ile 7 gün arasında günlük yaşamınıza geri dönebilirsiniz.

Diş eti rengi nasıl açılır?

Diş etlerinde koyu renklenme bulunan kişilerin tedavisi lazer yöntemiyle yapılmaktadır. Hastanın durumuna göre bu tedavi tek seansta yapılabildiği gibi birkaç seansa da yayılabilmektedir.

Diş etinin rengi nasıl olmalı?

Alanında uzman doktorlara göre sağlıklı diş etinin dişlere sıkıcı tutunmuş ve gölkurusu renkte olması gerekmektedir. Sağlıklı olan diş etleri kanamaz ve herhangi bir problem çıkartmaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.