Pedro Obiang Kimdir

Pedro Obiang, 27 Mart 1992’de İspanya’nın Alcala de Henares kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İspanya Milli Genç Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Pedro Obiang Kimdir

Pedro Obiang Biyografisi

Pedro Obiang’ın Kulüp Kariyeri

Pedro Obiang, futbol kariyerine ilk olarak İspanya’nın güçlü ekiplerinden Atletico Madrid’in alt yapısında başladı. Kısa bir dönem burada oynadıktan sonra 2008 yılında İtalya’ya yolunu çevirip Sampdoria’ya transfer oldu. İki sezona yakın bir süre Sampdoria alt yapısında forma giydi ve burada dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı.

pedro obiang sampdoria

2010 yılında teknik direktörün direktifi sonucunda As takıma davet edildi. 2010-2011 sezonunda takımı ile profesyonel anlamda ilk maçlarına çıkan Pedro Obiang, sezon içerisinde 6 maçta görev aldı ve kariyerinin ilk Avrupa Ligi karşılaşmasında da görev aldı. 2011-2012 sezonunda ise istediği patlamayı yaşayarak Seri B’de 35 maça çıktı. Sezon sonunda takımı ile bir üst lige yani Seri A’ya yükselme başarısı gösterdi.

2012-2013 sezonunda ilk kez Seri A’da mücadele etme fırsatını yakaladı ve aynı zamanda bu sezonda attığı tek gol, profesyonel kariyerindeki ilk gol oldu. Ardından gelen iki sezonda da Sampdoria’da forma giyen Pedro Obiang, takımı ile toplamda 140 maça çıkıp 4 gol atma başarısı gösterdi.

pedro obiang west ham united

Pedro Obiang, 2015-2016 sezonunda ise yolunu İngiltere’ye çevirdi ve West Ham United’a transfer oldu. Yapılan anlaşma sonucunda 4 yıllık sözleşme imzalandı.

Pedro Obiang’ın Milli Takım Kariyeri

Pedro Obiang, milli formayı kariyerinde ilk kez 2009 yılında İspanya U-17 takımında giydi ve burada 2 maça çıktı. 2011 yılında ise İspanya U-19’da yer alan tecrübeli futbolcu, 3 maçta sahne aldı. 2013 yılında ise İspanya’nın genç takımı olan İspanya U-21 takımına davet edildi. Kariyeri boyunca U-21 forması altında 2 kez forma giydi.

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.