Pec Patrikhanesi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

13. ve 14. yüzyıllar arasında Kosova'da inşa edilen Pec Patrikanesi tarihi ve hakkında bilgileri sizler için araştırdık ve bu içeriğimizde yer verdik.
Pec Patrikhanesi Özellikleri ve Hakkında Bilgi

Pec Patrikhanesi

Avrupa'nın yüz ölçümü olarak en küçük ülkelerinden birisi olarak gösterilen Kosova'da, önemli turistik mekanları ve yerleriyle dikkat çekmektedir. Bunlardan bir tanesi de Pec Patrikanesi'dir. 13-14 yüzyılları arasında inşa edilen Patrikane her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

pec-patrikhanesi


Pec Patrikhanesi Hakında Bilgi

Pek Patrikhanesi (Arnavutça: Patrikana e Pejës) veya İpek Patrikhanesi Manastırı (Sırpça: Манастир Пећка патријаршија/Manastir Pećka patrijaršija), Kosova'daki İpek şehri yakınında bulunan Orta Çağ Sırp Ortodoks manastırıdır. Kilise Sırp kiliseleri içinde benzersizdir; üçü birbirine bir bütün olarak bağlı toplam dört kiliseden oluşmaktadır.

pec-patrikhanesi.JPG

13. ve 14. yüzyılda inşa edilmiş olan bu kilise, Sırp başpiskoposu ve Sırp Patriklerinin ruhani makamı ve mezarıdır. Rugova Kanyonu'nun girişinde İpek Bistriça Nehri tarafından yer almaktadır. Kilise, Kosova'daki Ortaçağ Anıtları Dünya Mirası alanının bir parçasını oluşturmaktadır.

pec-patrikhanesi-002.jpg

2004 yılında UNESCO, Deçan Manastırı'nı olağanüstü evrensel değeri nedeniyle Dünya Mirası olarak listeledi. İki yıl sonra, üç ayrı dini anıt eklenerek Dünya Mirası alanı genişletildi: İpek Patrikhanesi, Graçaniça Manastırı ve Cuma Camii ("Meryem Ana Kilisesi" adıyla). 2006 yılında Dünya Mirası alanı, bölgedeki siyasi istikrarsızlıktan kaynaklanan yönetim ve koruma güçlükleri nedeniyle Tehlike altındaki Dünya Mirasları listesine eklenmiştir.

Kosova da Gezilecek Yerler


Pec Patrikhanesi Nerededir Nasıl Gidilir?

Kosova'nın kuzey batısında bulunan sınıra yakın bir bölümde yer alan Pec Patrikanesi'ne merkezde bulunan otobüsler ile kolaylıla ulaşım sağlayabilirsiniz.

NeOldu.com / Gezi Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.