PC Ne Demek?

Son zamanlarda duymaya alıştığımız pc kelimesi ne anlama geliyor? İçeriğimizde pc kelimesinin detaylı bir şekilde araştırmasını yaptık. İşte pc kelimesinin anlamı;
PC Ne Demek?

Pc Ne Demek?

Pc, İngilizce personal computer kelimesinin kısaltmasıdır. Türkçemizde de sıkça kullanılan pc kelimesi bilgisayar anlamına gelmektedir.

Türkçe olarak ele alınırsa "Kişisel bilgisayar" şeklinde ifade edilen pc kelimesi kişinin bireysel olarak kullandığı bilgisayar anlamını taşır. Masaüstü veya dizüstü bilgisayar olsun farketmeden, pc kelimesinin genel tanımıyla bilgisayar kelimesi anlatılmaya çalışılır.

PC Ne Demek


PC Hızlanırma Ne Demek?

Eski bilgisayarların içerisinde kullanılan parçalar günümüzdeki teknolojik uygulamalara veya oyunlara yetişemeyebiliyor. Her geçen gün performanstan kaybeden bilgisayarlar bazı donanımları karşılayamayacak hale gelebiliyor. Bilgisayarınızı eğer hızlandırmak istiyorsanız iki yol mevcuttur. Birinci yol yazılımsal olarak, ikinci yol ise donanımsal olarak bilgisayarınızı hızlandırmaktır.


Yazılımla Pc Hızlandırma

Yazılım üzerinden bilgisayarınızı hızlandırabilir, hiçbir türlü masraf yapmadan bilgisayarınızı eskisinden daha hızlı bir hale getirmeniz mümkün. Bilgisayarınızı performanslı ve hızlı kullanmanızı sağlayacak bazı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar bilgisayarınızı daha kolay bir şekilde optimize ederek, yüksek hızlarda, donma veya takılma yaşamadan işlemlerinizi gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.


Donanımla Pc Hızlandırma

Bilgisayarınızı hızlandırmak için ilk olarak yapmanız gereken eski parçalarınızı yeni parçalarla değiştirmek olacaktır. Örneğin ekran kartınız eskimiş ve oyunlarda takılmalar yaşıyor olabilirsiniz. Bu yüzden anakartınıza ve raminize uygun bir ekran kartı bulup ekran kartınızı değiştirebilirsiniz. Bazı yeni parçaların eski bilgisayarınızla uyumlu olmayacağını da unutmayın. Lga1551 soketli bir anakarta yeni nesil işlemciler takılabilirken Lga1550 soketli bir anakarta eski tarz işlemciler takılabilir. Aynı şekilde DDR3 ram soketine sahip olan anakartınıza eski tür, DDR4 ram soketine sahip olan anakartınıza yeni tür ramler takabilirsiniz. Bir parçayı değiştirmeden önce anakartınızın hangi özelliklere sahip olduğunu iyi araştırmakta her zaman fayda vardır. Bunun için ise anakartınızın üzerinde bulunan marka ve model numarasını internete aratarak özelliklerine bakabilirsiniz.


Ram (Bellek) Ne Demek?

Hafıza anlamına gelen "ram" sözcüğü mikroişlemcili sistemlerde kullanılan ve çalışma verileriyle makine kodunu saklayan bir çeşit veri deposudur. Ram kapasiteniz ne kadar yüksek olursa bilgisayarınız o kadar hızlı olur.


Cpu (İşlemci) Ne Demek?

Bilgisayarın işletim sisteminin ve diğer proglamlarının çalıştırılmasını sağlayan, birimler arasındaki veri akışını kontrol ederek veriyi işleyen donanım birimine "Cpu" denir.


Motherboard (Anakart) Ne Demek?

Motherboard yani anakartın görevi, bilgisayara takılan donanımları chipset işlemciler aracılığıyla harici ve dahili bağlantıları tek bir yerde toplayarak, parçaların uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlamaktır.


Memory Drives (Harddisk veya SSD) Ne Demek?

Memory drives, sizin müzikler, oyunlar, fotoğraflar, yazılar, uygulamalar gibi verileri tuttuğunuz yerdir. Bilgisayarda yaptığınız her işlem memory drives yani depolama alanına kaydolmaktadır. Depolama alanının dolması bilgisayarınızın yavaşlamasına yol açabilir. SSD ve HDD ise iki ayrı depolama çeşididir. 

SSD

SSD, HDD'ye nazaran daha seri çalışmanızı, dosyalarınızı ve işlemlerinizi daha hızlı yapmanızı sağlar. Örneğin SSD depolaması üzerinde kurulu olan bir oyun bir dakikada açılıyorsa bu süre harddiskte üç veya dört dakika olacaktır.

HDD

Harddisk, SSD'ye göre daha yavaş bir depolama sürücüsüdür. Uygun fiyatlı olması nedeniyle çok fazla tercih edilen harddisk SSD'den daha çok depolama alanı sağlar. Örneğin aynı fiyatta bir SSD ve HDD almak istiyorsanız HDD'nin depolama alanı SSD'ye göre daha yüksek olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.