Paulo Dybala Kimdir

Tam adı Paulo Bruno Dybala olan, 15 Kasım 1993’de Arjantin’in Cordoba kentinde doğan, Arjantin Milli Takımı ve yer aldığı kulüp takımlarında forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Paulo Dybala Kimdir

Paulo Dybala Biyografisi

Paulo Dybala’nın Kulüp Kariyeri

Paulo Dyabala, çok küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol hayatına mahalle aralarında futbol oynarken keşfedildiği ve oturduğu bölgenin küçük bir takımı olan İnstituto takımında başladı. 2003 yılında İnstuto ile başladığı kariyerine 2011 yılına kadar devam etti. Takımın neredeyse bütün alt kategorilerinde forma giydi. En sonunda ise 2011 yılında A takıma kadar yükseltildi. Arjantin 2. Ligi’nde mücadele eden İnstituto ile toplamda 40 maça çıktı ve 17 kez fileleri havalandırdı. Bir sezon içerisinde bu başarıyı göstermesi dikkatlerin üzerine çekilmesine neden oldu. Birçok kulüpten genç futbolcuya teklifler yağdı. Kendisi ise forma giyebileceğini düşündüğü İtalyan kulüp Palermo’yu tercih etti.

paulo dyabala palermo

2012-2013 sezonunda Seri A’da ilk maçına çıktı ve sezon boyunca takımı ile 28 maçta forma giyip 3 gol kaydetti. Anca takımının o sezon Seri B’ye düşmesini engelleyemedi. 2013-2014 sezonunda ise 30 maçta forma giyip 5 gol attı ve bu performansı ile bir sezon sorma takımının tekrardan Seri A’ya yükselmesinde pay sahibi oldu. 2014-2015 sezonunda kariyerinde zirve yapan Paulo Dybala, o sezon çıktığu 34 maçta 13 gol ve 10 asist yaparak adeta yıldızlaştı ve takımın en değerli oyuncuları arasına girdi. Sezonun sonunda ligi şampiyon olarak bitiren Juventus tarafından istendi. 4 Haziran 2015’de Juventus ile Paulo Dyabala 5 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer ise 32 Milyon Euro’ya tamamlandı.

Paulo Dyabala’nın Milli Takım Kariyeri

Dyabala, Arjantin’e ilk olarak Arjantin U-17 takımında davet edildi ancak o dönemlerde takımında forma şansı bulamadı. 2012 yılında ise Arjantin U-20 kadrosuna davet edildi ancak kendisi bu daveti reddetti. İtalyan ve Arjantin vatandaşlığı bulunan futbolcu 2015 yılı ile hangi milli takımı seçeceğini belirtmediyse de, hayalini Arjantin Milli Takımı’nda oynamak olduğunu söyledi.

Paulo Dyabala’nın Başarıları

Palermo

Serie B : 2013-14

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum