Pankreasa İyi Gelen Yiyecekler, Kuruyemişler ve Bitkiler

Pankreas kanserini geçiren ilaçları, içecekleri, bitki çaylarını, çorbaları, kuruyemişleri, bitkileri ve yiyecekleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Pankreasa İyi Gelen Yiyecekler, Kuruyemişler ve Bitkiler

Pankreasa İyi Gelen Şeyler

En büyük belirtileri iştahsızlık, kilo kaybı, karın ağrısı, sarılık ve idrar renginde koyulaşma olan pankreas kanserine yakalandıysanız bir an önce yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bu değişiklikler arasında yemeklerden içtiğiniz içeceklere kadar birçok gıdayı artık tüketmemelisiniz.

Pankreas kanserine iyi gelen şeyler yiyecekler, kuruyemişler, bitkiler, ilaçlar, bitki çayları ve çorbalardır. Pankreas kanserinden kurtulmak için kuruyemişlerden yer fıstığını, yiyeceklerden sarımsağı, bitkilerden zerdeçalı, ilaçlardan Voltaren'i, bitki çaylarından ekinezya çayını, çorbalardan ise mantar çorbasını öneriyoruz.

Pankreasa İyi Gelen Kuruyemişler

pankreasa ne iyi gelir

Pankreas hastaları kuruyemiş olarak yer fıstığı ve ceviz tüketebilir. Bu iki kuruyemiş hastalık sürecinde destek tedavi olarak öne çıkmaktadır.

Doktor kontrolünde olmak şartıyla günde bir avuç yer fıstığı ve ceviz yemek pankreas kanserinin ilerleme hızını yavaşlatabilir. Bu sayede de hayatınızda büyük değişiklikler yapmak için gerekli zamanı bulursunuz. Her gün düzenli olarak bu kuruyemişleri ara öğünlerinizde tüketmeyi unutmayın.

Pankreasa Dostu Yiyecekler

pankreasa ne iyi gelir

Pankreasa iyi gelen sağlıklı besinler sarımsak, Ardıç meyvesi, yoğurt, tarçın, ekinezya, ıspanak, brokoli, mantar, karahindiba, limon meyan, kekik ve zeytin yapraklarıdır.

Vücudumuz için oldukça sağlıklı olan bu yiyecekler, yüksek besin değeri içermesi sebebiyle öne çıkmaktadırlar. Sindirim sistemini düzenleyerek pankreasın düzgün çalışmasını sağlayan gıdalar aynı zamanda kanserle etkin bir şekilde savaşmanıza destek oluyor. Böylece kandaki glukoz seviyesi her zaman ideal olur.

Pankreası Temizleyen Bitkiler

pankreasa ne iyi gelir

Doğal ilaçlarımız olan bitkiler her derdimize deva olmaktadır. Zerdeçal, çörekotu, yeşil çay, sinirotu, adaçayı, Meryemana dikeni, meyan kökü, ekinezya ve kekik pankreasa iyi gelen bitkiler olarak karşımıza çıkıyor.

Herkesin kolaylıkla evinde ya da aktarlarda bulabileceği bu bitkiler, düzenli olarak tüketilmesi durumunda pankreas kanserine karşı vücudunuzu koruyacaktır. Vücudunuzun işlevini yerine getirmesine destek olan doğal ürünler, sindirim sistemimizin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayacaktır.

Pankreasa Geçiren İlaçlar

pankreasa ne iyi gelir

Pankreasa iyi gelen ilaçlar arasında Voltaren ® , Dikloron ® supozitvar 100 mg ve Endol ® supozitvar 100 mg bulunuyor.

Yukarıda saymış olduğumuz bu ilaçlar bir pankreas türü olan akut pankreatitin tedavisinde kullanılmaktadır. Bu sebeple doktorunuzdan bu tür ilaçları istemeden önce ilk olarak pankreas türünüzü öğrenmeniz gerekiyor.

Doktorunuz hastalığınızın türüne göre ilaç verecek olsa da sizin bu ilaçları bilmeniz oldukça önemlidir. İlk olarak hastalığınızın takibini yapacak kişi siz olacağınız için tüm süreçlere hakim olmanız gerekiyor. Bu sebeple doktorunuzdan reçete yazdığı ve bu ilaçlar hakkında detaylı bilgi istemelisiniz.

Pankreasa İyi Gelen İçecekler ve Bitki Çayları

pankreasa ne iyi gelir

Pankreas kanserini geçiren bitki çayları arasında yeşil çay, meyan kökü, zerdeçal, ekinezya, adaçayı, tarçın ve karahindiba çayı yer alıyor.

Pankreasınızın sağlığına kavuşması için destek tedavi niyetine tüketebileceğiniz bu bitki çayları, kısa sürede etkisini göstererek kan şekerini düzenler. Yağ ve protein sindirimi için gerekli enzimlerin salgılanmasında etkili olan pankreas, sindirim sistemimizin düzgün çalışması için büyük öneme sahiptir.

Saymış olduğumuz bu bitki çaylarını düzenli olarak tüketmeniz durumunda pankreas kanserinin etkilerini azaltmanız mümkün. Ancak bu çayları doktorunuza danışarak tüketmelisiniz. Çünkü kullandığınız ilaçların içeriği ile uyumlu olmayabilirler.

Pankreas Kanserini Önleyen Çorbalar

pankreasa ne iyi gelir

Mantar, brokoli ve ıspanak sebzelerinden yaptığınız çorbaları pankreas kanserine iyi gelmesi için tüketebilirsiniz.

Pankreasa iyi gelen yiyecekler arasında olan bu sebzeler, sindirim sistemini düzenleyerek vücudun işlevini yerine getirmesine yardımcı oluyor. Pankreas kanallarının temizlenmesine yardımcı olan çorbalar, etkisini anında göstererek vücudunuzun daha sağlıklı çalışmasını sağlıyor.


İlginizi Çekebilir
Pankreas Kanseri Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Pankreası ne temizler?

Pankreası temizlemek için en çok tüketilen besinlerden birisi ıspanaktır. Vücudun demir kaynağı olan ıspanak, iyi bir şekilde yıkanıp tüketildiğinde pankreas iltihabını temizleyen bir besin olarak tabağınızda yer alır.

Pankreas kanseri ağrısına ne iyi gelir?

Antioksidan özelliğe sahip olan tarçın, baharat halinde, içme suyunun içinde ya da yoğurt üzerinde tüketilebilmektedir. Tarçını tüketerek pankreas iltihabından ve ağrısından kurtulabilirsiniz.

Pankreası ne güçlendirir?

Pankreası güçlendiren besinler arasında brokoli, lahana ve karnabahar yer alıyor. Bu yiyecekler pankreası zinde tutarken kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Bu sayede sindirim sistemimiz daha etkili bir şekilde çalışır.

Pankreas hastaları ne yememeli?

Pankreas hastalarının beslenme düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Yumurtalı ve yağlı yiyecekler, kaymak, krema, çikolata, tahin, yağlı etler, yağlı balıklar, sucuk, pastırma, salam ve sosis pankreas hastalarının uzak durması gereken besinlerdir.

Pankreas kendi kendini yeniler mi?

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre hazırlanan bir beslenme programı pankreas organının kendi kendini yenilemesine destek oluyor. "Önce açlık sonra ziyafet" çektiren bu program, düzenli bir şekilde uygulandığında pankreasa iyi geliyor.

Pankreas iltihabı olan hastalar ne yemeli?

Tam tahıllı gıdalar akut pankreatit hastalarının tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor. Sindirim sistemi dostu olan bu besinler, pankreasın fazla çalışmasına neden olmadığı için iltihaplanmayı baskı altına almaktadır. Böylece vücutta lif oranı artar ve yağ oranı azalır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.